به گزارش پارس نیوز، 

به گزارش خبرگزاری خانه ملت ، حیدرعلی عابدی ، نماینده مردم اصفهان در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری خانه ملت گذاشته به انتقاد از وضعیت بیمارستان ها و خدمات دهی آن ها در ایام نوروز پرداخته است که در ادامه می خوانید:

درتعطیلات نوروزی بیمار نشوید، پزشک نداریم؟!

در برخی از پرونده‌های پزشکی، صحبت از قصور پزشکی به میان آمده و از آنجا که کادر درمانی بیمار مشخص است می‌توان صحت قصور رخ داده را بررسی کرد، اما پرونده‌های بسیاری وجود دارند که گرچه پزشکی خاص در آن مقصر نیست اما آنچه رخ می‌دهد تلخ است، حق بیمار نیست و می‌توانست رخ ندهد، چنین اتفاقاتی که ناشی از ضعف ساختاری و مدیریت ضعیف در رده‌های کلان و بالادست است چه باید کرد؟
اصل اتفاق:

در آخرین روز از سال 1396 درست همزمان با تحویل سال، غلامرضا- جوانی 36 ساله با علائم سردرد که به طور ناگهانی و بدون پیشینه برای او رخ داده بود با مراجعه به بیمارستان دولتی شهرستان فریدون‌شهر پناه برده و درخواست معالجه می‌کند.

بیمارستان دولتی فریدون‌شهر که با امکاناتی در حد یک درمانگاه تنها نام بیمارستان را یدک می‌کشد علاوه بر اینکه امکانات لازم و کافی برای تشخیص بیماری نام برده را ندارد، فاقد پزشک متخصص بوده و تنها یک پزشک عمومی در آن مستقر بوده است. بیمار توسط پزشک عمومی تحت درمان قرار گرفته و از آنجایی که درمان پاسخ نمی‌دهد ساعت 12 نیمه شب به شهرستان داران اعزام می‌شود.

بیمارستان دولتی شهرستان داران که 30 کیلومتر از مبدا فاصله دارد نیز متاسفانه فاقد متخصص مغز و اعصاب بوده و در هنگام سی‌تی اسکن، بیمار وارد فاز جدیدی می شود . بیمار جوانی که چند ساعت قبل با پای خود به بیمارستان مراجعه کرده بود حالا دچار حملات تشنج شده و هوشیاری خود را از دست می‌دهد.

بیمارستان شهرستان داران نیز در تشخیص بیماری و انجام اقدامات لازم نا توان است و بیمار را به فاصله 110 کیلومتری، با طی مسافتی یک ساعت و 30 دقیقه‌ای به بیمارستان نجف آباد اعزام می‌کند. این بار سوم است که این بیمار به بیمارستان دیگری و هم سطح اعزام می‌شود اما همچنان در بیمارستان نجف آباد نیز پزشک متخصص حضور ندارد.

پزشک کشیک که یک پزشک عمومی است ساعت حدود 3 صبح در بیمارستان نجف آباد بیمار را معاینه کرده و با هماهنگی تلفنی پزشک آن کالon call دستور انتقال بیمار به بخش آی‌سی‌یو را می‌دهد تا بیمار در صبح روز بعد تحت عمل جراحی قرار بگیرد ضمن اینکه علایم مرگ مغزی توسط پزشک مربوطه اعلام می شود. جوانی که کمتر از 7 ساعت قبل با پای خود به مراکز درمانی مراجعه کرده بود به خاطر تاخیر در درمان و ساختار ضعیف سیستم ارجاع و عدم وجود پرتکل صحیح اعزام دچار چنین آسیبی می گردد.

با اطلاع رسانی انجام شده به معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و هماهنگی ایشان با پزشک متخصص مغز واعصاب آنکال دستور اعزام بیمار به بیمارستان امین اصفهان در فاصله 40 کیلومتری و برای بار چهارم صادر می‌شود. تا تحت عمل جراحی قرار گیرد، نوش داروی پس از مرگ سهراب و در حالی که ساعت 6 و نیم صبح، بیمار در کما به سر می‌برد وارد اتاق عمل می‌شود.
ولی عدم امکانات متعادل و نظام مند در پهنه شهرستان‌ها و تاخیر در تشخیص و درمان بهنگام منجر شد بیمار در نخستین روزهای سال نو در سوم روز بهار 97 دار فانی را وداع گفته به خواب ابدی فرو رود.

"تیم تایید مرگ مغزی تا روز 5 فروردین در بیمارستان حضور نخواهند داشت" این جمله‌ای است که مسئولین بیمارستان امین اصفهان به خانواده بیمار گفته‌اند و با اینکه انتظار می‌رفت تیم اهدا عضو در محل بیمارستان حضور یافته و مشاوره لازم را به خانواده بیمار برای نجات جان سایر بیماران نیازمند عضو بدهند هر گز نیز رخ نمی‌دهد.

حال سوال این است که آیا باید از مردم بخواهیم در ساعات غیر اداری و در تعطیلات رسمی بیمار نشوند؟ چه کسی در بروز این اتفاق تلخ مقصر است؟ آیا ساختار نظام سلامت دارای اشکالات اساسی نیست؟ در بسیاری از ساعات شبانه روز هیچ پزشک متخصصی در بیمارستان‌های شهرستان‌ها وجود ندارد و در برخی موارد تنها پزشک آنکال است و انهم با دستور تلفنی و معالجه از راه دور و دستور به انجام اقدامات درمانی بدون حضور بر بالین بیمار .

حیدرعلی عابدی- نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضمن تایید این خبر اظهار کرد: نابسامانی در شبکه بهداشت و درمان شهرستان‌های اصفهان در طول ساعات غیر اداری و تعطیلات نوروز وجود دارد و هیچگونه پاسخگویی به موارد اورژانسی در شهرستان‌های استان وجود ندارد. برای مثال اگر کسی در ورزنه اصفهان یا در فریدونشهر دچار مشکل قلبی شود هیچگونه آمادگی برای درمان وجود ندارد.

این رویداد از چند جهت حائز اهمیت است. نخست اینکه اگر یک پزشک متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان فریدون‌شهر، داران یا نجف آباد مستقر بود و یا بالگردهای امدادی با تجهیزات مورد نیاز برای پرواز در شب وجود داشت سرنوشت چنین بیمارانی تا این اندازه تلخ نبود.
وی ادامه داد: باید سوال کرد چرا در منطقه مبدا هیچگونه سطح بندی کیفی برای پزشکان وجود ندارد که بتواند در پروتکلی مشخص بیمار را مستقیما به بیمارستان مناسب هدایت کند؟ آیا این منطقی به نظر می‌رسد که در فاصله 100 کیلومتری از شهرستان فریدون‌شهر هیچ پزشک متخصصی حضور نداشته باشد؟

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: آیا هیچ گونه ارتباط کارا و روشنی برای انتخاب مقصد درمانی وجود ندارد و بیمار باید 4 مرتبه در بیمارستان‌هایی همسطح که هیچ کدام برای این وضعیت امکانات لازم را ندارند دست به دست شود؟ آیا اگر پزشک نخست یا دوم تشخیص صحیح داده بودند این وضعیت به همین شکل رخ می‌داد؟

عابدی گفت: پس از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی و به خصوص با اجرای طرح تحول نظام سلامت یک فروند بالگرد در اختیار اورژانس هوایی مناطق دور دست یا صعب‌العبور قرار ندارد که بتواند به مردم در روز و شب خدمت رسانی کند؟ بالگردهای امدادی که گاهی اوقات مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز در شب تجهیزات لازم برای خدمت رسانی را ندارند.

وی با بیان اینکه تیم اهدا عضو نیز در این پرونده مرتکب قصور شده اند ادامه داد: کوتاهی تیم اهدا عضو بر عهده چه کسی است و به بیمارانی که ممکن است در اثر نیاز به عضو جان خود را از دست بدهند حال آنکه می‌توانستند با اعضای این بیمار به زندگی ادامه دهند چه کسی پاسخ خواهد داد؟ در این قصور که جان یک بیمار را گرفته و امکان حیات دوباره را از چندین بیمار ربوده است کدام یک از مسولان دانشگاه علوم پزشکی مقصر هستند؟

نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: آیا بهتر نیست یک نفر از پشت همان تریبونی که مدام گرم تعریف و تمجید است عذر این تقصیرها و اتفاقاتی از این دست که کم نیستند را بر عهده بگیرد و به خطاو بی تدبیری و نا امید کردن خانواده‌هایی که از قصورهای پی در پی آسیب دیده‌اند از مردم عذرخواهی کند؟

عابدی گفت: کنشگران و پیگیران عدالت در ساختار بهداشت و درمان از هیچ کوششی برای مشخص شدن مسببین و قاصران این اتفاقات دریغ نخواهند کرد و بی شک این اتفاق در مراجع ذی صلاح پیگیری خواهد شد. در نخستین جلسه مجلس در کمیسیون بهداشت و درمان این موضوع را مطرح خواهم کرد و از وزیر سوال خواهم کرد.

وی ادامه داد: علت این است که این نخستین اتفاق مشابه نیست و از یک سال و نیم پیش چندین مورد مشابه در شهرستان‌های استان اصفهان از جمله فریدون‌شهر رخ داده است که بارها با رؤسا دانشگاه علوم پزشکی این موارد را مطرح کرده و هربار این اتفاقات را توجیه کرده‌ و محرومیت منطقه را نپذیرفته‌اند.
این درحالی است که در سال 1382 در بیمارستان داران بیش از ده متخصص مقیم وجود داشت و الان پس از 14 سال و شپیکر تبلیغی طرح تحول سلامت یک متخصص مقیم در این بیمارستان وجود نداشته است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: مواردی از این دست که مدارک آن‌ها نیز موجود است همواره فاجعه بار بوده است و با وجود تذکرات متعدد به رییس دانشگاه علوم پزشکی هیچ اقدام مثبتی در این زمینه انجام نشده است.همین امروز اگر کسی بیمار شود در بیمارستان‌های دولتی متخصص وجود ندارد و بیمارستان ها با پزشک عمومی اداره می‌شوند.

عابدی خاطر نشان کرد: اینکه اگر در بیمارستانی متخصص مقیم وجود نداشته باشد عملی غیر قانونی مرتکب شده و شاهد تعطیلی بیمارستان خصوصی بدلیل عدم حضور پزشک مقیم توسط معاونت درمان بوده ایم در برخورد با بیمارستانهای دولتی نباید تفاوتی با بیمارستان خصوصی قائل شود. در بیمارستان های آموزشی نیز فقط دستیاران حضور دارند و بیمارستان توسط رزیدنت‌ها بدون حضور اساتید اداره می‌شود. پزشکان آنکال نیز عادت کرده اند به صورت تلفنی بیماران را ویزیت کنند. که عملی ناپسند و غیر قانونی است.
ناگفته نماند دکتر عابدی در 19 اذر 95 مشکلات مشابهی را به ریاست دانشگاه گزارش و تاکید نموده است که برای هر شیفت حداقل یک پزشک متخصص اورژانس یا داخلی یا جراحی مستقر باشد و توسط پزشک عمومی بدون حضور متخصص خدمات ارائه نشود تا با ارتقاء سطح خدمات اورژانس فریدونشهر اتفاقات مشابه رخ ندهد ولی با بی توجهی به مردم این شهرستان و بی تفاوتی همچنان بیمارستان فریدونشهر قربانی می گیرد