7 تصادف دلخراش در سال 96
جاده، خودرو و بیدقتی انسانها، همه در تصادفات نقش دارند اما نقش آدمها در تصادفات پر رنگتر از بقیه است
روزی نیست که تصادف نداشته باشیم و روزی نیست که انسانی به واسطه تصادف جان خود را از دست ندهد؛ جاده، خودرو و بیدقتی انسانها، همه در تصادفات نقش دارند اما نقش آدمها در تصادفات پر رنگتر از بقیه است. پلیس همچنان بیدقتی و عدم توجه به جلو را مهمترین عامل تصادفات میداند؛ همان چیزی که سالانه 16 هزار ایرانی را به کام مرگ میکشاند.
یک دهه پیش آمار تلفات جادهای در ایران حدود 28 هزار کشته در سال بود، اگر قرار بود با رشد خودروها و تردد در جادهها، تلفات جادهای با همان سرعت پیش برود، اکنون باید سالانه بیش از 50 هزار نفر در جادههای کشور کشته میشدند اما اکنون با ارتقای کیفیت خودروها، بهبودی سطح جادهها و البته آموزشهای عمومی، تلفات جادهای به کمتر از 16 هزار نفر در سال رسیده است. اما با این حال، همچنان 16 هزار ایرانی در سال جان خود را در اثر تصادفات از دست میدهند. در این گزارش تلاش شده مروری بر مهمترین حوادث رانندگی سال 96 داشته باشیم:
مرگ 2 توریست آلمانی
مرگ 2 توریست آلمانی و مجروح شدن 17 سرنشین دیگر این مینی بوس که دو نفر از آنها راننده و راهنمای ایرانی توریست ها یودند، یکی از تصادفات تلخی بود که اردیبهشت امسال رقم خورد. این حادثه تلخ ساعت 17:27 دقیقه 11 اردیبهشت امسال در کیلومتر 25 جاده سعادتشهر – شیراز اتفاق افتاد؛ گردشگران قرار بود از شیراز به اصفهان بروند که این حادثه تلخ رخ داد. پس از اعلام این خبر 10 آمبولانس و یک اتوبوس آمبولانس به محل حادثه اعزام شد و مصدومان به بیمارستان منتقل شدند. متاسفانه یک زن و یک مرد آلمانی هنگام واژگونی مینی بوس جان خود را از دست دادند. سرهنگ احمد احمدی، رئیس پلیس راه شمال استان فارس علت این حادثه تلخ را تخطی از سرعت مطمئنه در جاده لغزنده در اثر بارش باران اعلام کرد.
بیشتر بخوانید:در تعطیلات عید با این راهکارها خود را از حوادث احتمالی نجات دهید
خودنمایی پسر جوان در رانندگی 8 نفر را به کام مرگ برد
زمانی که راننده زانتیا در جاده کریم آباد رفسنجان با انجام حرکات خطرناک خودنمایی میکرد، هرگز تصورش را هم نمیکرد این شوخی و خودنمایی 8 زن و کودک را به کام مرگ بکشاند. ماجرا از این قرار بود که خودروی رانا ساعت 7:30 دقیقه جمعه 22 اردیبهشت سال 96 در مقابل پمپبنزین «اوراف» منحرف و واژگون شد. خودرو در حالی که هر هشت سرنشین داخل اتاقکش بودند چندین بار غلتید و سرانجام درحالی که به مشتی آهن تبدیل شده بود توقف کرد. 6 نفر از سرنشینان خودرو که چندین زن و کودک بودند در همان لحظات اولیه جان خود را از دست دادند اما دو سرنشین دیگر بلافاصله به بیمارستان منتقل شدند. تلاش کادر درمان برای نجات آنها بی فایده بود و بازماندگان این حادثه تلخ تسلیم مرگ شدند. کودکان جان باخته، 3 تا 12 ساله بودند و زنان سرنشین خودرو رانا هم 23 تا 31 سال داشتند.با مرگ 8 زن و کودک، ماجرا به پلیس اعلام شد، بررسیها نشان می داد که دو سرنشین جوان یک خودرو زانتیا با شوخیهای خطرساز، برای راننده رانا مزاحمت ایجاد کرده و این حادثه هولناک را رقم زده است. عامل این حادثه تلخ که پسری 22 ساله بود، بازداشت شد.
مرگ دلخراش 2 نفر در میان شعلههای آتش
انفجار تانکر سوخت و مرگ سرنشینان آن در محاصره آتش یکی دیگر از حوادث رانندگی بود که 20 خرداد سال گذشته رخ داد. این تانکر حامل سوخت که از تهران به سمت تبریز در حرکت بود در میدان تبادل امام علی(ع) و ورودی شهر تبریز واژگون و منفجر شد، متاسفانه سرنشینان این خودرو در میان شعلههای آتش 2 به طرز دلخراشی جان سپردند. ساعاتی بعد با تلاش آتشنشانها، تانکرشعله ور خاموش شد و پیکرهای قربانیان به پزشکی قانونی منتقل شد.
کامیون وحشت در خیابان ولنجک
دهم تیر ماه سال گذشته ترمز بریده شده کامیونی که آهن حمل میکرد، در سرازیری خیابانی در ولنجک، یک زن رهگذر را روانه بیمارستان کرد و خسارتهای زیادی به خودروها و حتی تیر چراغ برق زد. راننده کامیوندر رابطه با حادثه گفته بود:«سواربرکامیون درحال حرکت بودم که ناگهان متوجه شدم ترمزماشین از کار افتاده است.به همین خاطرسعی کردم کامیون را بدون کمترین خسارت متوقف کنم.اما خودرو چند تنی ابتدا با یک پراید پارک شده درکنارخیابان وبعد به تیر چراغ برق برخورد کرد. اما شدت ضربه به اندازهای بود که تیر سیمانی شکست و روی ساختمانی مسکونی فرود آمد و آتش سوزی شد. البته این پایان کار نبود چرا که کامیون همچنان متوقف نشده بود و با سرعت بالا به یک سمند، بی ام و، دو پژو206 و یک مزدا سواری اصابت کرد تا اینکه بالاخره متوقف شد.
اتوبوس مرگ دانشآموزان
4 بامداد 11 شهریور سال گذشته، اتوبوس دانش آموزان نخبه هرمزگانی با 45 سرنشین در جاده بندرعباس، نزدیکی جنتشهر داراب واژگون شد. این حادثه هولناک 12 دانش آموز و سرپرست و کمک راننده اتوبوس را به کام مرگ کشاند و 33 نفر دیگر از سرنشینان این اتوبوس نیز مجروح شدند. 10 اتوبوس اورژانس و 5 آمبولانس با اعلام این خبر راهی محل شدند تا کشته و مجروحان را از اتوبوسی که به آهن مچاله شدهای تبدیل شده بود بیرون بکشند. سرعت این اتوبوس در زمان تصادف 86 کیلومتر بر ساعت بود که سرعت مجازی محسوب میشد اما راننده اتوبوس به دلیل خستگی و خوابآلودگی کنترل خودرو را از دست داده و به پایه فلزی کنار جاده برخورد کرده بود.
واژگونی اتوبوس بنز
این حادثه که حدود ساعت ۹:۴۵ صبح پنجشنبه 13 مهر در کیلومتر ۱۳ محور گرمسار - سمنان رخ داد و بازهم اتوبوسی دیگر واژگون شد. اتوبوس حامل ۳۸ مسافر که از تهران به سمت مشهد در حرکت بود، پس از واژگونی مرگ سه مسافر را رقم زد. یکی از علل این حادثه بارندگی و لغزندگی جاده عنوان شد.
مرگ 14 نفر در پی ترمز بریدن اتوبوس
ساعت 18 و 55 دقیقه یکشنبه 14 آبان که پلیس در جریان گزارش سانحه اتوبوس حامل مسافران تهران به مقصد شهرستان گنبد قرار گرفت نقص فنی و نگرفتن ترمز باعث شد تا کنترل اتوبوس قدیمی از دست راننده خارج شود و یک کیلومتری در سراشیبی بدون ترمز حرکت و درنهایت هم با خودرو و دیوار بتنی برخورد کند.. بررسیها نشان میداد که اتوبوس پس از گذشتن از تونل دوم ناگهان از کنترل راننده خارج و دچار سانحه شده است. به گفته شاهدان و فرماندهی پلیس راه مازندران، اتوبوس در زمان این حادثه مسافت یک کیلومتر را بدون داشتن ترمز در یک سراشیبی تند طی کرده و در اوج سرعت به یک خودروی سواری کوبیده و سپس به سمت دیواره بتنی حاشیه راه انحراف پیدا کرده و با چرخش به سمت راست پهلو گرفته است. تعداد مصدومان این حادثه 24 نفر بودند که از این تعداد 20 مصدوم مربوط به اتوبوس و 4 مصدوم دیگر از سرنشینان ماشین هیوندا بودند.در این حادثه خودروی هیوندا نیز با کوبیده شدن اتوبوس به بدنهاش متلاشی شده بود و امدادگران سرنشینان آن را نیز با تلاش بسیار از میان لاشه این خودرو بیرون کشیدند. در این سانحه تلخ 14 نفر جان خود را از دست دادند. علت این حادثه، به نظر میرسید که نقص فنی در سیستم ترمز باشد.
ارسال نظر