تاثیر دندان خراب و ارتباط آن با معده
از آنجا که بیشتر افراد علامتی از رفلاکس معده ندارند، اغلب دندانپزشک اولین کسی است که متوجه بروز پوسیدگی در دندان می شود. بنابراین به یاد داشته باشید که صرف عدم وجود سوزش قلب و سایر نشانه های رفلاکس اسید، به معنی عدم ابتلا به این بیماری نیست. در نتیجه انجام معاینات منظم دندانپزشکی برای اطلاع از بروز مشکل در مراحل اولیه و رفع زودهنگام علت اهمیت زیادی دارد.
مصرف غذاهای سالم و مقوی، کلید داشتن سیستم گوارش سالم است. اینکه چطور غذا را برای هضم صحیح میجویم و خرد میکنیم هم نکته خیلی مهمیست. اولین قدم برای هضم غذا در دهانتان آغاز میشود. دندانها به خرد کردن غذا کمک میکنند و بزاق دهان هم حاوی آنزیمهای آغازگر گوارش است. وقتی غذا را قورت میدهید، ماهیچهها آن را از لولهگوارش عبور میدهند. سپس غذا تجزیه شده و مواد مغذی مورد نیاز بدنتان برای رشد و سلامتی از آن گرفته میشود.
باکتریهای دندانی که خراب شده است، میتواند به وسیله مواد غذایی وارد معده و سپس وارد گردش خون شود و همین مسئله باعث معده درد و بروز بیماریهای مختلف گوارشی می شود. دندان در جذب و هضم و همچنین جویدن مواد غذایی بسیار مؤثر است به طوری که اگر این عضو دچار مشکل شود، هضم غذا با مشکلات مختلفی روبهرو میشود.
در دستگاه گوارش دندان به عنوان اولین عضو محسوب میشود و اگر دندان فردی خراب باشد، کار جویدن مواد غذایی و به تبع آن هضم و جذب غذا با مشکل روبهرو می شود و معده کارایی خود را از دست میدهد. افرادی که دندانهای خرابی دارند، به خوبی مواد غذایی در معدهشان آماده هضم و جذب نمیشود، این افراد به ناچار در طولانی مدت به مصرف غذاهای نرم و فاقد فیبر روی میآورند و همین مسئله باعث بر هم خوردن متابولیسم بدن و حتی مواد غذایی و آنزیمهای مورد نیاز معده و دستگاه گوارش می شود و در نتیجه کارایی معده را تضعیف میکند. عفونت ناشی از دندانهای خراب باعث بروز عفونت در سیستم گوارش می شود.
دندانهای خراب به دلیل درد شدید جویدن غذا را به طور ناقص انجام می دهد و همین موضوع کار معده را در هضم غذا دو برابر میکند و باعث ایجاد مشکل در سیستم گوارش میشود.
ارسال نظر