حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت امروز در نشست مدیران این سازمان که با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسگر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت برگزار شد اظهار کرد: توافق امسال سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران با مقامات حج و زیارت عربستان نسبت به توافق حج گذشته از امتیازات بیشتری برخوردار است.

وی افزود: در فرایند مذاکرات برای حج سال آتی موفق شدیم بستر و شرایط بهتری برای حضور حجاج فراهم کنیم.

رئیس سازمان حج و زیارت به رضایتمندی زائران و حجاج در حج گذشته اشاره کرد و گفت: حج گذشته برغم نگرانی‌های جدی که از قبل وجود داشت با لطف خدا به خوبی برگزار شد به گونه‌ای که در نهایت رضایت زائران بیت الله الحرام را در پی داشت و همه حجاج از آن ابراز رضایت کردند.

محمدی در باره عملیات اجرایی حج امسال هم گفت: در حال حاضر گروه اجاره مسکن و کارشناسان امور پرواز در عربستان به سر می‌برند و بزودی گروههای تغذیه و پزشکی نیز به آنان خواهند پیوست.

وی در ادامه گزارشی از فعالیت‌های زیربنایی سازمان در عراق و همچنین فعالیت گروههای غیر مجاز در عرصه عتبات ارائه کرد و خواستار حمایت بیشتر دولت و دستگاههای اجرایی برای رفع برخی مشکلات در این زمینه‌ها شد.

عزتمداری در حج مهمترین دستاورد امام خمینی در انقلاب اسلامی بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این دیدار با بیان اینکه حج در دوران قبل از انقلاب با حج بعد از انقلاب قابل مقایسه نیست ، گفت: امام خمینی با انقلاب اسلامی توانستند این حج را به حجی با عزت و افتخار آفرین تبدیل کنند.

سید عباس صالحی تصریح کرد: امام خمینی(ره) اتفاقات جدیدی را در حوزه نظم دهی و بخشهای فرهنگی،سیاسی و اجتماعی حج بوجود آورد که استمرار آن در چهاردهه اخیر قابل مقایسه با حج قبل از انقلاب نیست.

وی از تلاش دست اندرکاران حج برای برگزاری حجی عزتمندانه در سالهای اخیر قدردانی کرد و افزود: همه عزیزان ما در حج و زیارت و بویژه حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسگر و همچنین آقای محمدی رئیس سازمان برغم وجود نگرانیهای متعدد توانستند مسیر حج پارسال را با درایت و در پرتو عنایات الهی و توجهات حضرت حجت به گونه‌ای اداره کنند که اینک با امیدواری بیشتری مسیر را ادامه دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه حج فرصت فرهنگی معنوی و ممتاز است، تصریح کرد: هیچ فرصتی مناسب تر از فرصت حج برای تبیین دیدگاههایمان به جهانیان وجود ندارد. زائر ما در این فرصت پس از سالها ، خودش را در اختیار موجی قرار می‌دهد که وجه تشابهی ندارد و به همین خاطر باید در درون او انقلابی صورت گیرد که در حال و آینده او تاثیرگذار و مشاهده شود.

صالحی، حج را زمینه‌ای برای نشان دادن کارامدی جمهوری اسلامی توصیف کرد و افزود: ما با حج و با زیارت عتبات خودمان را به جهانیان عرضه می‌کنیم و هر کجا که بتوانیم به خوبی این مهم را انجام دهیم، نمره و امتیازات خوبی هم دریافت خواهیم کرد.

وی دیپلماسی عمومی را بالاتر از دیپلماسی معمول جهان عنوان کرد و با اشاره به اینکه حج دیپلماسی فرهنگی و دینی است، اظهار کرد: یکی از قالبهای دیپلماسی عمومی، حج است که ما باید با بهره برداری مناسب از این قالب، فرصتها را افزایش دهیم و از تهدیدها بکاهیم.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تلاش کرد تا رضایت حداکثری زائران را به دست آوریم که اگر اینگونه شد، در دیپلماسی عمومی موفق عمل کرده‌ایم.

صالحی فعالیتهای فرهنگی حوزه نمایندگی ولی فقیه را در این زمینه حایز اهمیت دانست و گفت: برای استفاده حداکثری از فرصتهای حج باید راهکارهای مناسب را مهندسی کنیم.

وی در ادامه رمز کارآمدی نظام جمهوری اسلامی را وحدت کلمه و همنوایی درونی دانست و افزود: هر زمان که وحدت وجود داشته شاهد اتفاقات خوب بوده‌ایم و آن هنگام که دعوا داشته‌ایم اتفاقات بد ظهور کرده و این اصل هم در عموم جامعه و هم سازمانهای کوچک و بزرگ صادق است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه سازمان حج و زیارت به لحاظ مالی مجموعه قابل اعتمادی است، گفت: با اینحال حساسیت بر سازمانهایی که به نوعی با مقدسات در ارتباطند بالا است.

صالحی ضمن تشکر و قدردانی از رئیس سازمان حج و زیارت از او با عنوان شخصیتی با ویژگی‌هایی چون آشنایی به کار ، دارای حسن تعامل و قوی و مدبر یاد کرد و تاکید کرد این ویژگی‌ها نویدبخش آن است که دوران پیش روی سازمان حج و زیارت با وجود آقای محمدی و حسن نظر نماینده ولی فقیه به خوبی به پیش خواهد رفت.

وی در پایان با اشاره به اهمیت حج در نظام جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد: این موضوع باید بطور جدی مورد توجه اعضای هیات دولت قرار گیرد.