به گزارش پارس ، حسین کلخورانی دکتری مدیریت صنعتی؛ معاون سابق شهردار تهران، ۱۲ سال کار مدیریتی در واحدهای بازرگانی و تولیدی و سابقه ۸ سال کار در واحدهای عمرانی و معاون سابق نیروی انتظامی را در کارنامه فعالیت خود دارد. وی با حضور در فارس ضمن شرکت در میزگرد تخصصی شوراها به سوال های خبرنگاران پاسخ داد.

وی با تأکید بر وضعیت شوراهای شهر، گفت: شورای شهر باید نظارت مستقیم بر عملکرد کلان شهر تهران داشته باشد.

معاون سابق شهردار تهران با بیان اینکه شورا نباید فقط بر عملکرد شهرداری تهران نظارت داشته باشد، گفت: باید به کل شهر مدیریت کنند.

وی به ۳ دوره قبل شورای شهر اشاره کرد و گفت: اقدامات خوبی در این دوره ها انجام شده است و ولی مدیریت شهری منحصر به شهرداری تهران نیست و شورا، شورای شهرداری نیست.

معاون سابق شهردار تهران گفت که باید از پتانسیل قانونی برای اینکه بتوانیم موفقیت در شورای شهر کسب کنیم استفاده شود.

وی ادامه داد: باید افرادی که برای شوراها انتخاب می شوند افرادی باتجربه در مدیریت شهری باشند نه صرفا آشنا به شهر.

این نامزد شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: حتما باید افراد تجربه داشته باشند.

وی با بیان اینکه باید قوانینی در شورا تصویب شود تا شهر را بتوانیم بیش از این آباد کنیم، گفت: باید تغییرات کلیدی و اساسی انجام شود.

به اعتقاد کلخورانی، در حال حاضر ۳ کمیسیون دائمی در شورای شهر وجود دارد که بر روی واحدهای مختلف نظارت می کند.

وی تأکید کرد: این کمیسیون ها باید افزایش یابند و برای موضوعات کلیدی شهر یک کمیسیون مستقل وجود داشته باشد تا بتوانند کارهای آنها را به صورت تخصصی انجام شود.

این نامزد شورای شهر اضافه کرد: حداقل باید ۵ کمیسیون در شورای شهر ایجاد شود.

وی در خصوص ورود سیاسیون به شورای شهر گفت: عقل و منطق ایجاب می کند که افراد متخصص وارد شوند. فردی که سابقه انجام این کارها را ندارد و یا در این حد ندارد نباید وارد عرصه شود.

وی ادامه داد: سیاسیون چه بخواهند و چه نخواهند مجبورند جناحی عمل کنند و گاهی مصالح جناح آنها ایجاب می کند که به دنبال تأمین منافع جناح خود باشند.

این نامزد شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: در این صورت دیگر نمی توان کار تخصصی و کارشناسی انجام داد.

کلخورانی با اشاره به اینکه بخشی از قوانین به زمین مانده است، گفت: در حوزه کار شهرداری تهران یکی از مهمترین وظایف حفظ محیط زیست است، واقعیت این است که شهرداری کاری نمی تواند در این زمینه انجام دهد چرا که متولی اصلی محیط زیست است.

وی ادامه داد: مهمترین کاری که می توانیم انجام دهیم و صفر و صد آن دست ماست جمع آوری زباله است؛ در الباقی مسائل سازمان محیط زیست وارد می شود.

کلخورانی اضافه کرد: نبود مدیریت واحد شهری باعث بروز مشکلات زیادی در شهر می شود. شورای شهر باید باتمام توان بخش های که مغفول مانده را احیا کند.

کلخورانی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲ بار در هفته شورا تشکیل جلسه می دهد، گفت: جلسات یک بار علنی است و یک بار غیرعلنی است. باید تعداد جلسات غیرعلنی را کاهش و تعداد جلسات علنی را افزایش دهیم.

این نامزد شورای شهر گفت که البته باید جلسات غیرعلنی تشکیل شود اما باید بسیار شفاف درباره جلسات غیرعلنی به شهروندان اطلاع رسانی شود.

وی با اشاره به اینکه تعداد اعضای شورای شهر در این دوره افزایش می یابد، گفت: با زیاد شدن اعضا فرصت ها بیشتر می شود و این افراد می توانند در کمیسیون های تخصصی برای برنامه ریزی و کنترل دقیق تر امور شهری استفاده شود.

وی در پاسخ به این پرسش که با چه لیستی در انتخابات شورای شهر حضور می یابد، گفت: هنوز هیچ لیستی قطعی نشده است ولی رزومه ها را گرفته اند ولی هنوز هیچ چیز مشخص نیست.

معاون سابق شهردار تهران ادامه داد: تعداد در این دوره زیاد است هر گروه برای لیست ۳۱ نفره خود بیش از ۱۰۰ کاندید دارند البته در این هفته تکلیف لیست های انتخاباتی مشخص می شود.

معاون سابق خدمات شهری شهرداری تهران در بخش دیگر سخنانش در خصوص مشکلات شهر از جمله کمبود گورستان، گفت: اقدامات خوبی در زمینه توسعه گورستان در تهران انجام شده است.

وی ادامه داد: باید ظرفیت گورستان ها افزایش یابد اما برای احداث گورستان نیاز به زیرساخت ها است و مردم قبول نمی کنند که گورستان نزدیک خانه آنها باشد.

وی اضافه کرد: رایزنی هایی برای احداث گورستان شده است که امیدواریم امسال نتیجه بخش باشد.

به اعتقاد کلخورانی این موضوع لاینحل نیست و اگر شورا قدرت اجرایی لازم را ایفا کند و تمام دستگاه های ذیربط وارد شوند می توان این مشکل را به راحتی برطرف کرد.

این نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای شهر اضافه کرد: در حال حاضر در بهشت زهرا قبرها را دو طبقه کرده ایم اما امکان سه طبقه کردن قبرها نیز وجود دارد. حتی ممکن است ۳ طبقه به ۴ طبقه هم ارتقاء پیدا کند.

وی اضافه کرد: در خیلی از شهرها مانند مشهد در برخی از نقاط حتی قبر ۵ طبقه هم وجود دارد.

وی در بخش دیگر سخنانش به گودبرداری های غیر اصولی در تهران که باعث مرگ شهروندان می شود اشاره کرد و گفت: برخی از مهندسان کارشان را به درستی انجام نمی دهند و نظارت ضعیف است البته بخشی از کار هم به مالکان برمی گردد.

کلخورانی بیان کرد: باید نظارت را دقیق کنیم تا بتوانیم جلوی این حوادث ناگوار را در شهر بگیریم.

وی در خصوص شناسنامه فنی ساختمان ها گفت: باید این اقدام هم صورت گیرد وقتی این امر انجام شود بخشی از مشکلات برطرف خواهد شد.

وی در خصوص رفع مشکل ترافیک کلان شهر تهران در یک بازه زمانی ۴ ساله گفت: محورهای مورد نظر برای رفع این مشکل انجام شده است و برنامه ریزی هایی در این زمینه با اولویت توسعه مترو در نظر گرفته شد ولی باید سایر دستگاه ها هم هماهنگ باشند.

کلخورانی اضافه کرد: در بحث کاهش ترافیک موضوع توسعه حمل و نقل عمومی در دستور کار قرار گرفت و بیش از ۶۲ درصد اعتبارات کلان شهر تهران به این بخش تعلق گرفت.

وی در خصوص توسعه رینگ های شهر تهران گفت: در حال حاضر رینگ های داخلی و خارجی بزرگراه های شهر در حال تکمیل شدن است.

وی به ساخت بزرگراه امام علی اشاره کرد و گفت: بیش از ۴ هزار معارض در این پروژه وجود داشت که رفع آنها کار سختی بود اما این پروژه بزودی آماده بهره برداری است.

کلخورانی همچنین به بحث اقتصاد شهری اشاره کرد و گفت: با همین وضعیت فعلی و اختیاراتی که وجود دارد می توان اقداماتی در شهر انجام داد که به اقتصاد شهروندان کمک کند.

وی ادامه داد: نرخ تورم روز به روز در حال افزایش است به اعتقاد من ابزارهای خوبی در شورای شهر وجود دارد که می توان به معیشت شهروندان کمک کرد.

این نامزد شورای شهر یکی از این اقداماتی که می تواند به اقتصاد خانوار کمک کند را احداث میادین میوه و تره بار در تهران عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بالغ بر یک میلیون نفر در روز از این میادین خرید می کنند و قیمت ها از بازار کمتر است همین امر باعث می شود به اقتصاد شهروندان کمک شود.

وی همچنین از انتقال برخی از صنوف به خارج از شهر خبر داد و گفت: باید صنوف لوازم خانگی، پوشاک به حاشیه شهر منتقل شوند تا بخش عمده ای از مشکلات کلانشهر تهران برطرف شود.

کلخورانی در پایان خواستار این شد که در شورای شهر قوانین جامع و کاملی تصویب شود و شهرداری را مکلف به اجرای ۱۰۰ درصدی قوانین کند تا بتوان شهر را بیش از پیش آباد کرد.