کلاهبرداری فیشینگ چیست؟
فیشینگ راهی است که تبهکاران، اطلاعاتی نظیر کلمه کاربری، رمز عبور شماره 16رقمی عابر بانک، رمز دوم و CVV2 را از طریق ابزارهای الکترونیکی ارتباطات به سرقت می برند.
فیشینگ راهی است که تبهکاران، اطلاعاتی نظیر کلمه کاربری، رمز عبور شماره 16رقمی عابر بانک، رمز دوم و CVV2 را از طریق ابزارهای الکترونیکی ارتباطات به سرقت می برند. شبکههای اجتماعی، سایتهای حراجی و درگاههای پرداخت آنلاین نمونهای از ابزارهای الکترونیکی ارتباطات میباشند.
کلاهبرداری فیشینگ از طریق ایمیلها و پیامها صورت میپذیرد و قربانیان به صورت مستقیم اطلاعات حساس و محرمانه خود را در وب سایتهای جعلی که در ظاهر کاملا شبیه وب سایتهای سالم و قانونی میباشد وارد مینمایند. حقهی فیشینگ یکی از تکنیکهای مهندسی اجتماعی برای فریب کاربران میباشد که علیالقاعده از ضعف امنیتی یک وب سایت برای انجام عملیات مجرمانه خود استفاده میکنند. برای اولین بار حقهی فیشینگ در 1987 تعریف شد و اولین باری که واژه فیشیگ برای نام گذاری این واژه استفاده گردید، سال 1996 بود.
انواع تکنیکهایی که در حقه فیشینگ مورد استفاده قرار می گیرد:
دستکاری و تقلب در لینکها و آدرسها
یکی از شیوه های متداول و رایج در فیشیگ ارسال لینکها و آدرس های متعلق به سازمانهای غیر واقعی و جعلی از طریق ایمیل میباشد. آدرسهایی که تنها تفاوت آنها با آدرس اصلی یک یا دو حرف است یا از دامینهای فرعی گمراه کننده برای ایجاد آنها استفاده گردیده است.
دور زدن فیلتر
(فیشر) مهاجمها با استفاده کردن از عکس به جای متن، کار فیلترهای ضد فیشینگ را که برای شناسایی متنهایی که عموماً در ایمیل های حاوی آدرسهای جعلی یافت می شوند، را سخت می کند.
وب سایت جعلی
تنها با ورود و بازدید یک قربانی به سایت جعلی عمل کلاهبرداری صورت نمی پذیرد. در برخی از روشهای فیشینگ از دستورات جاوا اسکریپت استفاده میشود تا نوار آدرس را اصلاح کنند و تغییر دهد. این کار با قرار دادن تصویر یک آدرس اینترنتی قانونی و موجه در نوار آدرس یا بستن نوار آدرس اصلی و باز کردن یک نوار آدرس جدید که حاوی آدرس اینترنتی قانونی و موجه است، انجام میشود.
یک فیشر (مهاجم) حتی می تواند از نقایص موجود در برنامه جاوا اسکریپت یک سایت معتبر و قانونی علیه قربانیان خود استفاده نمایند. این نوع حمله که به کراس سایت اسکریپتینگ معروف هستند به طور خاص سخت و پیچیده هستند، چون آنها قربانی را به صفحه اینترنتی ثبت نام خدمات بانکی خود ارجاع میدهند. صفحهای که در آن همه چیز از آدرس سایت گرفته تا گواهی امنیتی، همه درست و صحیح به نظر میرسند، در حقیقت لینک دادن به صفحه اصلی حقهای برای به ثمر رساندن سرقت و انجام دادن حمله است. با انجام این کار کشف این حمله برای افرادی که دانش لازم را ندارند، کار بسیار سختی است. در سال 2006 چنین حمله ای علیه سایت PayPal انجام شد.
یک برنامه فیشینک در سطح جهانی با عنوان Man-in-the-middle ، که در سال 2007 کشف شد، از یک رابط ساده استفاده میکرد که به فیشر (مهاجم) اجازه می داد بدون هیچ مشکلی سایتهای خاصی را مجدداً ایجاد کند و جزئیات اطلاعات ورود یا لاگین افراد، نام کاربری و رمز عبور وارد شده در وب سایت جعلی را برای ورود به سایتهای اصلی ثبت و ضبط کند.
برای از کار انداختن تکنیکها و برنامههایی که وب سایتها را با هدف پیدا کردن متون و علائم مرتبط با فیشینگ اسکن و بررسی می کنند فیشرها به تازگی شروع به استفاده از وب سایتهایی کردهاند که با برنامههای فلش ساخته شدهاند. این گونه سایتها بسیار واقعی به نظر میرسند اما در واقع در این سایتها متون و علائم مرتبط با فیشینگ پشت ظاهر برنامههای فلش پنهان شدهاند.
فیشینگ از طریق تلفن
تمامی حملات فیشینگ نیاز به استفاده از یک وب سایت جعلی و ساختگی ندارند. این نوع حملات شامل پیامهایی هم میشوند که ادعا میکند از طرف بانک هستند و از مشتریها (استقاده کنندگان خدمات بانکی) میخواهند با توجه به مشکلی که برای حسابهای آنها به وجود آمده است، با یک شماره تماس بگیرند. به محض این که مشتری با این شماره تلفن (که متعلق به مهاجم است و یک سرویس تلفن اینترنتی است) تماس بگیرد، دستوراتی به مشتری داده میشود تا شماره حساب و رمز خود را وارد کند. فیشرهایی که از سرویس تلفن اینترنتی استفاده میکنند، گاهی اوقات از دادههای جعلی برای آی دی کالر استفاده مینمایند تا برای مشتریان این گونه به نظر برسد که این تماس از طرف یک سازمان مطمئن و معتبر انجام می شود.
سایر روشها
- نوع دیگری از حمله که موفقیتآمیز بودنش ثابت شده است، ارجاع دادن قربانی به وب سایت اصلی بانک است. سپس یک پنجره پاپ آپ در بالای صفحه سایت به نمایش در میآید و به شکلی که به نظر برسد این صفحه و این سایت متعلق به بانک است، اطلاعات حساس قربانی را درخواست میکنند.
- یکی از جدیدترین روشهای فیشینگ تب بینگ است. این برنامه از صفحاتی که به کاربر باز کرده استفاده می کند و به طور آهسته کاربر را به سایت ساختگی ارجاع میدهد.
- دوقلوهای شر یا Evil twins روشی است که شناسایی و کشف آن کار بسیار سختی است. یک فیشر یک شبکه بی سیم (وایرلس) ساختگی ایجاد میکند. این شبکه همانند شبکههای معتبر عمومی و قانونی میتواند در مکان هایی مانند فرودگاهها، هتلها و کافی شاپها وجود داشته باشد. وقتی که یک نفر وارد شبکه جعلی میشود، کلاهبرداران سعی می کنند رمزهای عبور و یا سایر اطلاعات مرتبط یا کارت اعتباری او را ثبت و ضبط کنند./
پایان پیام
ارسال نظر