به گزارش پارس به نقل از ایسنا، سردار سیدحمید صدرالسادات در این باره گفت: دنبال اجرای طرحی هستیم که مشمولان در صورت تمایل به صورت انفرادی به خدمت اعزام شوند.

به گفته رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا در حال حاضر ۳۵ درصد از اعزام ها انفرادی است.

صدرالسادات درباره حادثه ماه گذشته واژگونی اتوبوس حامل سربازان و تدابیر اتخاذ شده برای پیشگیری از حوادث مشابه به ایسنا، گفت: مشغول بررسی طرحی هستیم که بر اساس آن در آینده از مشمولان پرسیده شود که آیا خودشان مایلند به شکل انفرادی به سربازی اعزام شوند یا از طریق سازمان؟

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۵ درصد از مشمولان به شکل انفرادی به سربازی اعزام می شوند، گفت: در صورتی که این افراد انفرادی به یگان های آموزشی مراجعه کنند، هزینه های آنان به آنان داده می شود.

رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا همچنین در مورد اقدامات انجام گرفته برای راه های جلوگیری از حوادث مشابه، اظهارکرد: بیشتر از این برای اعزام ها کاری نمی توان انجام داد و البته به این موضوع هم باید توجه کرد که این تصادف خیلی محدود بوده و مامور بدرقه ما نیز همراه این اتوبوس بود. بنابراین پیش بینی تدابیر خاصی نمی توانیم بکنیم.

صدرالسادات درباره فرد آسیب دیده در این حادثه به ایسنا گفت: در پی وقوع این اتفاق ناگوار طی چندین نوبت نمایندگانی از سازمان وظیفه عمومی به فرد حادثه دیده مراجعه کرده و تمام هزینه های درمان به آنان پرداخت شد.

آیا معافیت دوبرادری اجرا می شود؟

وی درباره احتمال اجرای معافیت دوبرادری در آینده، گفت: بر اساس قانون دوبرادری، چنانچه که دو برادر خدمت کرده باشند، برادر سوم از انجام خدمت سربازی معاف می شود که اجرای این موضوع نیازمند این است که موالید ذکور کشور افزایش یابد و ستاد کل باید در این زمینه تصمیم بگیرد.

به گفته رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا، در حال حاضر زمینه اجرای این بند از قانون فراهم نشده است.

صدرالسادات همچنین درباره اینکه آیا امکان انتخاب یگان های محل انتخاب برای سربازان به شکل دلخواه نیز وجود دارد؟ گفت: فعلا چنین امری وجود ندارد، اما در تلاشیم تا با انجام هماهنگی های لازم، این موضوع نیز اجرایی شود.

صحبت برخی کاندیداها غیرواقع است

  رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا درباره اظهارنظرهایی که از سوی برخی از کاندیداهای ریاست جمهوری پیرامون خدمت سربازی انجام می شود، گفت: متاسفانه اظهارنظر برخی از کاندیداها در زمان انتخابات ریاست جمهوری و همچنین مجلس در خصوص سربازی غیرطبیعی است و این افراد صحبت هایی می کنند که شاید خیلی واقعی نباشد.

صدرالسادات با اشاره به روند تصویب قانون جدید سربازی و طول عمر ۱.۵ ساله آن، اظهارکرد: در حال حاضر تغییر قانون نه امکان دارد و نه به مصلحت است.

به گفته وی، مطالبی هم که درباره تغییر قانون سربازی مطرح شده، نیاز به بحث کارشناسی دارد و تا زمانی که بحث کارشناسی انجام نشود، تغییری در مسیر و رویکرد فعلی قانون ایجاد نخواهد شد.

ملاک عمل، قانون فعلی سربازی است

رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا با بیان اینکه ملاک عمل، قانون فعلی سربازی است، از خانواده ها خواست این قانون را ملاک عمل قرار دهند و به اظهارات و شایعات خلاف واقعی که خارج از موضوع قانون مطرح می شود، توجهی نکنند.

به گفته صدرالسادات، بعید است که در آینده تغییراتی در قانون وظیفه عمومی صورت بگیرد.

وی همچنین از کشف ۳۵۰ کارت جعلی در سال ۹۱ خبر داد و گفت: آن دسته از افرادی که در گذشته از هر نوع معافیتی استفاده کرده باشند، اگر برای تعویض کارت خود مراجعه کنند، مشکلی نخواهند داشت.

رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا درباره مقررات مربوط به سربازی ایرانیان مقیم خارج از کشور، با بیان اینکه مقررات همان مقررات سابق است، خاطرنشان کرد: اما برای رسیدگی به معافیت های پزشکی، از حدود ۱.۵ سال پیش در شهرها و کشورهای مختلف مراکزی را انتخاب کرده ایم که پزشکان معاین در آنها فعالیت کنند.

به گفته صدرالسادات، در حال حاضر در شهرهای مونیخ، دوبی و پکن این مراکز دایر است و افراد می توانند به آنجا مراجعه کنند.

وی پیرامون وضعیت مشمولان مقیم کانادا نیز گفت: در این زمینه هماهنگی با وزارت خارجه انجام شده و به احتمال زیاد کشور کوبا به منظور ارائه خدمات به این افراد انتخاب شود.

صدرالسادات همچنین با بیان اینکه در بحث آمایش سرزمینی سربازان، سازمان وظیفه عمومی ناجا خیلی دخیل نیست، گفت: البته تلاشمان بر این است که اکثر مشمولان را در استان محل سکونتشان بکار بگیریم که البته در این مورد بر اساس قانون اولویت های اولیه با سربازان متاهل و خانواده های شهدا است.

صدور معافیت تحصیلی برای طلاب از طریق مراکز پلیس ۱۰+

به گفته رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا، صدور معافیت تحصیلی برای طلاب از طریق مراکز پلیس ۱۰+ نیز آغاز شده است.

وی همچنین در مورد وضعیت ایرانیان مقیم خارج از کشور و فرزندان ماموران جمهوری اسلامی در کشورهای خارجی، گفت: این افراد چنانچه در حین تحصیل در مدارس ایرانی یا مستقر در خارج از کشور یا مدارس خارجی مورد تایید آموزش و پرورش تحصیل کنند، از معافیت برخوردار می شوند.

صدرالسادات ادامه داد: این افراد فرصت دارند تا یکسال در دانشگاه مورد تایید وزارت علوم ثبت نام کرده و از معافیت بهره مند شوند، به شرطی که مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی را از مدرسه ایرانی یا مدرسه خارجی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش دریافت کرده باشد.

به گفته رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا، در حال حاضر مدارس آموزش از راه دور مورد تایید نیست و تحصیل در آنها برای مشمولان سبب معافیت نمی شود.

آخرین وضعیت امریه ها

وی همچنین درباره آخرین وضعیت سربازان امریه و اینکه احتمال کاهش سهمیه این افراد مطرح شده بود نیز گفت: بر اساس قانون در صورتی که به توان رزم نیروهای مسلح خللی وارد نشود، ستاد کل می تواند تعدادی از سربازان خود را در اختیار دستگاه های دولتی قرار دهد.

صدرالسادات با بیان اینکه سهمیه امسال امریه ها نیز همانند سال گذشته است، گفت: هنوز در مورد سال آینده تصمیمی به شکل قطعی اعلام نشده است.

  رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا در بخش دیگری از سخنانش درباره ملاک کسر خدمت برای سربازان نیز گفت: کسر خدمت مصادیق متفاوتی دارد که بخشی از آن تا پایان سال ۹۰ قابلیت اجرا دارد. بنابراین افرادی که تا پایان سال ۹۰ اعزام و کسر خدمت دریافت کرده اند، می توانند از این قانون استفاده کنند.

وی با اشاره به آن دسته از مشمولانی که در سال ۹۱ یا ۹۲ اعزام شده اند نیز گفت: مقررات مربوط به کسر خدمت برای این افراد اعتباری ندارد. البته ممکن است عده خاصی باشند که در سال ۹۰ برای اعزام مراجعه کرده باشند، اما تاریخ اعزام آنان برای سال بعد در نظر گرفته شده بود که این افراد مشمول کسرخدمت می شوند.

رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا افزود: کسر خدمت بسیجیان و افرادی که پروژه های تحقیقاتی انجام دهند، همچنان پابرجاست و کسر خدمت های سربازان شاغل در مناطق عملیاتی، محروم و بدآب و هوا نیز انجام شده است.

سربازی در حال حاضر ۲۱ ماه است

وی اظهارات مربوط به افزایش طول مدت سربازی را شایعه دانست و گفت: اگرچه قانون پیش بینی کرده که طول مدت سربازی ۲۴ ماه باشد، اما در حال حاضر مدت سربازی ۲۱ ماه است، چرا که تغییر طول مدت سربازی تابع یکسری شرایط است.

خبر خوش برای کنکوری ها

صدرالسادات درباره شرایط ادامه تحصیل مشمولان دیپلم و دارندگان مدرک پیش دانشگاهی نیز گفت: متاسفانه به علت مشکلی که در قانون وجود داشت، مشمولانی که در خردادماه مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی خود را دریافت می کنند، تنها امکان یک بار شرکت در کنکور را داشته و این در حالی است که اگر هر یک از این افراد در درسی نمره قبولی را کسب نکرده و در شهریورماه مدرک خود را بگیرند، امکان دو بار شرکت در کنکور را به دست می آوردند که همین موضوع سبب شده بود عده ای با انداختن خود در یک درس، در شهریور ماه فارغ التحصیل شوند.

رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا با بیان اینکه این موضوع توسط سازمان شناسایی و رفع شد، گفت: در حال حاضر قوانین برای آن دسته از مشمولانی که بعد از اخذ مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی، در خردادماه قصد شرکت در کنکور را دارند، همانند فارغ التحصیلان شهریور شده و این افراد می توانند دو بار در کنکور شرکت کنند. البته این موضوع برای افرادی که قصد شرکت در کنکور را دارند، صدق نمی کند و آنان به فاصله یک سال از خردادماه فرصت دارند که وضعیت سربازی خود را مشخص کنند.

صدرالسادات همچنین با اشاره به راه اندازی مرکز معاینات پزشکی در شهر پکن، اظهارکرد: از اول اردیبهشت ماه این مرکز به مشمولان ایرانی مقیم چین خدماتی ارائه می کند و از اول خردادماه نیز خدمات این مرکز به حوزه جنوب شرق آسیا، خاور دور و استرالیا و اقیانوسیه نیز می رسد.

رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا همچنین در مورد آن دسته از ایرانیانی که با دریافت معافیت تحصیلی، به خارج از کشور مراجعه کرده اند نیز گفت: این افراد مقیم خارج از کشور محسوب نمی شوند، بنابراین قوانین مربوط به ایرانیان خارج از کشور شامل حال آنان نخواهد شد.

امکان تلفیق سابقه حضور در جبهه و مدت جانبازی

وی همچنین از امکان تلفیق سابقه حضور در جبهه و مدت جانبازی خبرداد و گفت: بر این اساس مشمولانی که پدرشان دارای مدت سابقه در جبهه و درصدی جانبازی باشند، در صورتی که عدد این دو به ۳۰ برسد، مشمول معافیت می شود.

صدرالسادات همچنین از مراجعه بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار درخواست به سازمان وظیفه عمومی ناجا خبرداد و گفت: در گذشته روزانه ۴۰۰۰ مراجعه به این سازمان می شد، اما در حال حاضر با خدمات غیرحضوری که انجام گرفته، این مراجعات به حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن در روز رسیده که این موضوع سبب شده ارائه خدمات به متقاضیان از سوی ما با کیفیت بیشتری انجام شود.