اعزام دومین میمون فضانورد به فضا
رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی ایران گفت: ایران دومین میمون فضانورد را اواخر امسال و یا اوایل سال آینده به فضا می فرستد که در این پرتاب، برای نخستین بار از حامل سوخت مایع که باعث شتاب کمتر محموله موجود زنده می شود، استفاده خواهد کرد.
رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی ایران گفت: ایران دومین میمون فضانورد را اواخر امسال و یا اوایل سال آینده به فضا می فرستد که در این پرتاب، برای نخستین بار از حامل سوخت مایع که باعث شتاب کمتر محموله موجود زنده می شود، استفاده خواهد کرد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، دکتر محمد ابراهیمی با بیان اینکه حال میمون فضانورد پیشگام خوب بوده و تحت مراقبت است، از ادامه پروژه های پژوهشکده سامانه های فضانوردی برای اعزام فضانورد به فضا خبر داد و اظهار داشت: دومین کپسول زیستی حامل موجود زنده با نسل جدیدی از کاوشگر در آینده نزدیک، به فضا اعزام می شود.
وی با بیان اینکه طراحی، ساخت و تست دو پروژه حامل سوخت مایع و نسل جدید کاوشگر آغاز شده و در سال جاری دنبال می شود، گفت: در پرتاب سریع السیر که اواخر امسال و یا اوایل سال آینده انجام می شود تغییر در سوخت حامل فضایی مدنظر قرار گرفته است و در برنامه بعدی پرتاب که زمان بیشتری خواهد برد، وزن، ابعاد و ارتفاع پرواز نیز نسبت به پرتاب قبلی، بهبود می یابد تا بتوانیم به هدف اعزام فضانورد نزدیکتر شویم.
ابراهیمی در توضیح نوع سوخت حامل فضایی گفت: نوع سوختی که حامل های فضایی دارد در دو نوع جامد و مایع است که در پرتاب اولیه میمون فضانورد از سوخت جامد استفاده شد که شتاب بیشتری ایجاد می کنند اما سوختهای مایع شتاب کمتری دارند که برای سلامتی موجود زنده و حفاظت از آن سوخت مناسبتری محسوب می شود.
وی تفاوت شتاب در استفاده از سوخت مایع نسبت به سوخت جامد را کاهش حدود ۶۰ درصدی عنوان کرد و گفت: در سوخت مایع شتاب حامل فضایی ۶۰ درصد کاهش می یابد و برای مثال اگر در حامل فضایی سوخت جامد شتاب ۱۰ درنظر گرفته شده بود با سوخت مایع این شتاب به حدود ۶ می رسد که این مقوله بسیار مفید است و ما را از نظر ساخت فضاپیما آماده تر می کند.
رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی ایران تاکید کرد: موجود زنده ای که قرار است برای بار دوم به فضا فرستاده شود از همان نسل و نژاد میمون پیشگام - نژاد رزئوس - خواهد بود.
وی در مورد طراحی نسل جدید کاوشگرهای اعزام انسان به فضا که همزمان با کپسول زیستی در حال انجام است به مهر گفت: این کاوشگر از کاوشگر قبلی بزرگتر و دارای ارتفاع بلندتری است؛ هم اکنون و در مرحله طراحی ارتفاع بیش از ۱۵۰ کیلومتر و وزن بالای ۵۰۰ کیلوگرم برای این کاوشگر برنامه ریزی شده اما ممکن است این اعداد در مرحله نهایی با تغییراتی همراه شود.
به گفته ابراهیمی تمامی تلاش برای پرتاب در سال جاری خواهد بود اما ممکن است پرتاب در ابتدای سال آینده انجام شود؛ به هر ترتیب کار طراحی، ساخت و تست امسال دنبال می شود.
ارسال نظر