دکتر عین‌اله ولی‌زاده گفت: رب به افشره غلیظ شده گیاهان و میوه ها گفته می شود و اغلب به دلیل غنی بودن از مواد مغذی، خواص تغذیه ای و درمانی بالایی داشته، به بهبود علایم برخی بیماری ها کمک می کند.

او با اشاره به اینکه رب آلو و آلوچه نسبت به خود میوه نقش ملین قوی‌تری دارد گفت: رب آلوچه صفرابر خوبی است و برای لینت دادن روده ها به منظور رفع یبوست های گرم مفید است. به همین دلیل توصیه می شود به جای داروی ضد یبوست، هر روز از این رب استفاده شود. همچنین می‌توان در حین تهیه آبگوشت و خوراک مرغ به جای رب گوجه از رب آلو یا رب آلوچه استفاده کرد.

این پژوهشگر طب سنتی اضافه کرد: خاصیت ملینی آلو بیشتر از آلوچه است و به دلیل داشتن ویتامین  c، برای جذب بهتر آهن مفید است. علاوه بر این، قوی‌کننده معده و تنظیم کننده عملکرد دستگاه هاضمه و حافظ کبد محسوب می‌شود و در فصول سرد سال هم می توان از رب آن برای تقویت سیستم ایمنی استفاده کرد. مصرف رب آلو به دلیل این که سرشار از پتاسیم است به افراد دچار پرفشاری خون توصیه می شود و به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان به دفع سموم کبدی نیز کمک می کند.

به گفته دکتر ولی زاده مصرف این رب ها، بیشتر به افراد گرم مزاج توصیه می شود اما کسانی که مزاج سرد یا دستگاه گوارش حساسی دارند و با خوردن آلو و آلوچه دچار مشکل می شوند می توانند از رب این میوه های تابستانی همراه با میزان کمی شکر استفاده کنند.