رسیدگی به تخلفات زیرمیزی پزشکان
مشاور وزیر و مدیر کل دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، به تشریح تماسهای مردمی با سامانه ۱۴۹۰ پرداخت و گفت: شکایت از زیرمیزی پزشکان ظرف مدت ۲ هفته رسیدگی و پاسخ داده می شود.
به گزارش پارس دکتر حسین ریاضی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: زیرساخت سامانه ۱۴۹۰ از سال گذشته آغاز و در اسفند ۹۱ با دستور دکتر طریقت منفرد وزیر بهداشت، عملیاتی شد.
وی با اشاره به تاکید فراوان وزیر بهداشت برای پاسخگویی به شکایات و انتقادات مردم از مراکز بهداشتی و درمانی، افزود: ظرف ۲ ماه گذشته ۹۰ نفر پرسنل به تعداد نیروهای این سامانه افزوده شده و به ۱۰۰ نفر رسیده است که در ۳ شیفت آماده پاسخگویی به مردم هستند.
نماینده ویژه وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه سامانه ۱۴۹۰ تعطیلی ندارد و ۷ روز هفته فعال است، تصریح کرد: تنوع درخواستها و تماسهای مردم با این سامانه زیاد است. اما به طور کلی بیشتر تماسها مربوط به راهنمایی های صرف داروها، کمبودهای دارویی، نبود امکانات در مراکز درمانی و… است.
ریاضی با بیان این مطلب که شماره تلفن تماس گیرندگان ثبت شده و از طریق پیامک و تلفن ثابت که داده اند، پاسخ خود را دریافت می کنند، افزود: شکایت از اورژانس ۱۱۵ و اورژانسهای بیمارستانی، از جمله مواردی است که به فوریت رسیدگی می شود. به طوریکه اگر پزشک متخصص در اورژانس نباشد، از طریق ستاد و دانشگاه علوم پزشکی مربوطه پیگیری می شود.
مشاور وزیر بهداشت اظهارداشت: تماس گیرندگان یک کد رهیگری دارند که از طریق آن، درخواست آنها پیگیری و نتیجه اعلام می شود.
وی، مدت زمان پاسخگویی و پیگیری به تماسهای مردمی با سامانه ۱۴۹۰ را ۲ هفته اعلام کرد و افزود: روزانه در حدود ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ تماس با این سامانه داریم که بخشی مربوط به داروهای کمیاب و سایر تماسها در ارتباط با مشکلات و کمبودهای حوزه بهداشت محیط، شکایت از رستورانها، رفتار نامناسب پرسنل بیمارستانی، نبود امکانات بیمارستانی و همچنین مواردی از دریافت زیرمیزی است.
مدیرکل دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اعلام اینکه ۸۰ شکایت از موارد دریافت زیرمیزی در سامانه ۱۴۹۰ ثبت شده است، گفت: ۶۰ درصد این شکایتها رسیدگی شده و مبلغ پرداختی به بیمار عودت داده شده است.
ریاضی با بیان این مطلب که برای رسیدگی به شکایتهای زیرمیزی یک متولی در وزارت بهداشت و یک نفر در دانشگاه علوم پزشکی پیگیر هستند، افزود: مسئولیت این امر در وزارتخانه بر عهده مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان است که به عنوان رئیس کمیته درمان با این سامانه همکاری دارد.
وی تاکید کرد: مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، مسئولیت رسیدگی به تمامی شکایتهای مردمی از درمان را بر عهده دارد.
نماینده ویژه وزیر بهداشت در سامانه ۱۴۹۰ در خصوص اینکه بیشترین موارد زیرمیزی مربوط به کدام یک از بخشهای دولتی و خصوصی بوده است، گفت: شکایتها مربوط به هر دو بخش بیمارستانهای دولتی و خصوصی است.
ریاضی، عمده شکایتهای زیرمیزی را مربوط به رشته های مرتبط با جراحی عنوان کرد و افزود: بیشتر این شکایتها مربوط به تهران است.
وی با اعلام اینکه سامانه ۱۴۹۰ تاکنون در ۲۰ استان کشور راه اندازی و فعال شده است، گفت: با پیگیریهای وزیر بهداشت، قرار است ظرف دو ماه آینده ۱۰ استان دیگر به این سامانه وصل شوند تا ۱۴۹۰ کشوری شود.
ارسال نظر