به گزارش پارس به نقل از مهر، دکتر محمد مهدی نژاد با اشاره به موضوعات مطرح در این جلسه افزود: در این جلسه در خصوص نقش کلیدی طرح های کلان در ارتقای سطح همکاری های میان دانشگاه و صنعت، حل معضلات اساسی کشور، ارتقای شاخص های علم و فناوری کشور، شکست تحریم‎ ها، توسعه کسب و کار دانش بنیان و هدفمند شدن پژوهش ها تاکید شد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه این وزارتخانه متعهد به حمایت های همه جانبه از این طرح ها است، اظهار داشت: از دولت و مجلس تقاضا داریم که به این پروژه های کلان ملی نیز توجه ویژه داشته باشند.

وی بررسی طرح کلان شبکه ملی اطلاعات را از موضوعات مطرح در این جلسه ذکر کرد و یادآور شد: در حال حاضر این شبکه به صورت عملیاتی وجود دارد ولی باید با توجه به ضرورت ها و همه اقتضائات و دغدغه های کشور به صورت علمی طراحی و پیاده سازی و مورد بهره برداری قرار گیرد.

مهدی نژاد، با اشاره به اقدام برای بهره برداری ازاین شبکه، ادامه داد: دانشگاه امیرکبیر به عنوان دانشگاه محوری برای اجرای این پروژه انتخاب شد و دانشگاه صنعتی شریف، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات به عنوان مراکز همکار معرفی شدند.

وی اضافه کرد: در مدتی که این طرح به آنها واگذار شده است پیشرفت خوبی داشتند.

مهدی نژاد به بیان محورهای این طرح پرداخت و گفت: سامانه دسترسی نوری، سامانه چند رسانه ای و زیر ساخت های آن، سامانه های درگاهی مانند موتور جستجو و مرکز ملی داده ها از محورهای این طرح کلان ملی است که طی ۳ سال از سوی دانشگاه امیرکبیر اجرایی می شود.

دبیر شورای عالی عتف خاطر نشان کرد: با اجرای کامل این طرح در نهایت شبکه ملی اطلاعاتی خواهیم داشت که بر اساس اقتضائات کشور و با امنیت و پیوست فرهنگی بومی و محتوای خوب طراحی و پیاده سازی شده است.

آخرین وضعیت پروژه کلان لیزر الکترون آزاد

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بررسی پروژه کلان ملی لیزر الکترون آزاد را از دیگر موضوعات این جلسه نام برد و ادامه داد: سامانه لیزر الکترون آزاد یک سامانه بسیار پیشرفته و مرز دانش است که دارای زیر مجموعه های مختلفی است.

وی با بیان اینکه برخی از زیر مجموعه ها قبلا در کشور تولید شده است، اظهار داشت: دستاوردهای این پروژه در زمینه های متنوع پزشکی، علوم پایه و فنی و مهندسی کاربردهای وسیعی دارد.

مهدی نژاد با اشاره به میزان پیشرفت این پروژه گفت: تاکنون همکاران این پروژه شناسایی شده اند. این اعضا با ساماندهی این طرح فاز اول کار که استخراج مشخصات این سامانه است را ارائه خواهند داد.

اضافه شدن یک طرح به مجوعه طرح های کلان

مهدی نژاد از اضافه شدن یک طرح کلان ملی به مجموعه طرح های کلان ملی خبر داد و در این باره توضیح داد: در سال گذشته کلیت و ضرورت طرح" رمز" در شورای عالی عتف به تصویب رسید ولی چون طرح کامل نبود و به برخی از سوالات به درستی پاسخ داده نشد از این رو قرار شد این طرح کامل و به کمیسیون تخصصی ارائه شود.

وی ادامه داد: در این جلسه قرار شد در صورتی که در کمیسیون دایمی شورای عتف نظر مساعدی نسبت به آن ابراز داشتند این طرح مصوب تلقی شود.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم خاطر نشان کرد: در این جلسه با ارائه ای که صورت گرفت این طرح تصویب شد بنابراین پروژه" رمز" به خانواده طرح های کلان ملی اضافه شد.

مهدی نژاد با تاکید بر اینکه با اضافه شدن این طرح، مجموعه طرح های کلان به ۴۱ طرح ارتقا یافت، ادامه داد: در این طرح دانشگاه محوری آن دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه های امیرکبیر، صنعتی اصفهان و مالک اشتر به عنوان دانشگاه های همکار معرفی شدند.