چند پرسش درباره طرح تفضیلی
درآمد شهرداری چند میلیارد میشود؟
درحالی که رییس کمیسیون عمران شورای شهر تهران با انتقاد جدی از مسیر نادرست شهرسازی در پایتخت، گفته بود که بیشترین آسیب شهر ناشی از تصمیمات نادرست کمیسیون ماده ۵ در حوزه شهرسازی است، معاون سابق شهرسازی شهردار تهران نیز مدعی شد که پایتخت اصلا نیازی به کمیسیون ماده ۵ ندارد و میتوان با اجرای دقیق طرح تفصیلی و بدون هرگونه دخل و تصرف در آن ۲۰ هزار میلیارد تومان، یعنی دوبرابر بودجه فعلی شهر، درآمد از حوزه شهرسازی تهران کسب کرد.
به گزارش پارس ، هیربد معصومی، معاون سابق شهرسازی شهردار تهران و کاندیدای شورای شهر تهران در گفت وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه طرح تفصیلی شهر تهران با اصول علمی تدوین شده و از نظر درآمدی نیز مشکلی برای شهر ایجاد نمی کند، اظهار کرد: یکی از دلایلی که موجب شد به خود اجازه دهم تا نامزد انتخابات شورای شهر شوم، زحماتی که برای تدوین این طرح در دوره مسوولیت خود در شهرداری کشیده بودم و حس کردم باید برای پاسداری از سیاست های طرح تفصیلی و نظارت بر اجرای آن و جلوگیری از هرگونه دخل وتصرف در مفاد آن، باید به این عرصه وارد شوم.
تهران اصلا نیازی به کمیسیون ماده ۵ ندارد
درآمد دوبرابری شهرداری تهران با اجرای بدون دخل و تصرف طرح تفصیلی
وی که مدعی است طرح تفصیلی شهر تهران را بزرگ کرده و بیش از ۳۰ جلسه شورای شهر با حضور وی مفاد این طرح بررسی شده است، اعتقاد دارد که شهر تهران اصلا نیازی به کمیسیون ماده ۵ ندارد تا به صورت موردی برای برخی از اراضی شهری تصمیم گیری کند.
معصومی در این باره توضیح داد: مدعی هستم که اگر طرح تفصیلی شهر تهران به شکل دقیق و بدون هرگونه دخل و تصرف و تصمیمات کمیسیون ماده ۵ اجرایی شود، می تواند ۲۰ هزار میلیارد تومان برای شهر درآمد ایجاد کند. اما برای رسیدن به این نقطه باید شهرداران مناطق و معاونان شهرسازی تحت آموزش قرار گیرند. به نظر می رسد همکاران شهرداری در مناطق، هنوز به حد کافی با ظرفیت های این طرح آشنایی ندارند.
معاون سابق شهرداری تهران با بیان اینکه طرح تفصیلی شهر تهران با طرح های تفصیلی متداول متفاوت است، خاطرنشان کرد: معمولا اجرای طرح های تفصیلی پس تهیه و تصویب و ابلاغ آغاز می شود، اما در تهران از آنجا که طرح جامع در سال ۸۶ به تصویب رسیده بود، همزمان با تدوین طرح تفصیلی و حک و اصلاح جزییات طرح تفصیلی شهر تهران، اجرای آن به صورت پایلوت در مناطق آغاز شد.
سقف افزایش جمعیت تهران در طرح تفصیلی، ۱۰ درصد است
معاون سابق شهردار تهران در ادامه با اشاره به اینکه هیچ طرح تفصیلی در کشور، مردم را به نوسازی تشویق نمی کند، اظهار کرد: در طرح تفصیلی شهر تهران تمهیدات ویژه ای برای تشویق مردم به نوسازی بافت های فرسوده پیش بینی شد و البته تاکید کردیم که این اقدامات نباید جمعیت پایتخت را بیش از ۱۰ درصد افزایش دهد. این سیاستی بود که در زمان تدوین ضوابط طرح مدنظر ما بود اما اینکه در زمان اجرا چه اتفاقی افتاده را در جریان نیستم.
البته معاون سابق شهردار تهران در حالی از اجرای پایلوت طرح تفصیلی شهر تهران پیش از ابلاغ آن سخن گفت که در زمان مسوولیت خود در شهرداری، در واکنش به اظهارات رییس کمیسیون عمران شورای شهر مبنی بر اینکه مناطق پیش از ابلاغ طرح تفصیلی فراخوان داده اند و رسما از مردم دعوت کرده اند که قبل از اجرایی شدن این طرح، پروانه ساختمانی دریافت کنند تا از تراکم بیشتری برخوردار شوند، گفته بود که مناطق نمی توانند طرح تفصیلی را پیش از ابلاغ اجرا کنند.
افزون بر این اخیرا حمزه شکیب، رییس کمیسیون عمران شورای شهر تهران از مسیر نادرست شهرسازی در پایتخت و ساخت وسازهای بی رویه انتقاد و تاکید کرد که بیشترین آسیب شهر تهران ناشی از کمیسیون ماده ۵ است که عوارض غیرقابل بازگشتی در حوزه کالبد شهر داشته است، در حالی که شهرداری می توانست از روش هایی به جز تراکم فروشی و آسیب به شهرسازی تهران درآمد برای شهر ایجاد کند.
این عضو شورای شهر تهران افزود: طرح اولیه شورای شهر تهران واقعا بر مبنای کار کارشناسی بود و برای همه محلات شرایط مشخصی را دیده بودیم اما در این میان مجموعه ای به عنوان کمیسیون ماده ۵ همه چیز را خراب کرده و می کند و متاسفانه بیشترین آسیب شهر تهران به این کمیسیون بر می گردد و آسیب هایی که در این ۱۰ سال عارض شهر تهران شده آسیب های است که غیر قابل بازگشت است.
شکیب ادامه داد: در حالی که هنوز جوهر امضای طرح تفصیلی و طرح جامع خشک نشده، شهرداری تهران برای محدوده ای که فضای سبز تعیین شده مجوز احداث چندین برج را به یک تعاونی می دهد و بعد از اشکال شورا می گویند تایید کمیسیون ماده ۵ را دارد و در این کمیسیون همه اقدامات غیر قانونی لباس قانون به تن کند، نمی تواند شورا راه به جایی ببرد. اما باید دانست که این عارضه ها برای شهر می ماند و مردم خیلی خوب این چیزها را می بینند.
ارسال نظر