به گزارش پارس به نقل از ایسنا، یحیی سخنگویی در نشست خبری خود که پیرامون گزارش عملکرد سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، گفت: توانبخشی اولین پاسخگویی به معلولیت است و از زمانی که یک معلول به صورت مادرزادی و یا اکتسابی وارد دنیای معلولیت می شود، اولین اقدامی که برای این فرد باید انجام شود، توانمندسازی و توانبخشی اوست.

وی افزود: سازمان بهزیستی کشور برای این منظور توانبخشی مراکز روزانه، مراکز مراقبتی شبانه روزی و توانمندسازی معلولان را در سه حوزه مهم کاری در وظایف خود تعریف کرده است.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سال گذشته با حمایت رییس جمهور، این دفاتر عملیاتی شد، ادامه داد: حدود ۹ میلیارد تومان اعتبار برای خرید تجهیزات توانبخشی در سراسر کشور هزینه شد و بر اساس این اعتبار، توانستیم ۱۰ هزار ویلچر مکانیکی را که مهم ترین وسیله توانمندسازی یک معلول است، فراهم کنیم.

سخنگویی با بیان اینکه این اقدام یکی از مهم ترین اتفاقاتی بود که علی رغم افزایش تورم، موفق به انجام آن شدیم، تصریح کرد: با این اقدام مشکل حمل افراد معلول۱۰ هزار خانواده مرتفع شد و این جامعه هدف توانست به راحتی در جامعه رفت و آمد کند.

وی درباره اینکه برخی از معلولان متقاضی استفاده از ویلچرهای برقی و الکترونیکی هستند نیز گفت: ویلچر برقی برای افرادی که معلولیت آنها با درصد کمتری است، کارآمد نیست، چرا که در دراز مدت به علت عدم حرکت، باعث افزایش وزن و انواع بیماری ها می شود؛ اما برای افرادی که از هر چهار دست و پا دچار معلولیت هستند، راهی به جز استفاده از ویلچرهای برقی نیست.

۷ تا ۴۰ میلیون تومان قیمت هر ویلچر برقی

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: ویلچرهای الکترونیکی نیز به علت گران بودن برای سازمان، مقرون به صرفه نبوده و امکان تهیه آن وجود ندارد؛ چرا که قیمت این ویلچرها از ۷ میلیون تا ۴۰ میلیون تومان بر اساس مدرن بودن متفاوت است، اما سازمان برای برخی از متقاضیان تا سه میلیون تومان کمک هزینه خرید ویلچر الکترونیکی را فراهم کرده است.

سخنگویی برگزاری" جشنواره منطقه ای معلولان در کشور" را یکی دیگر از برنامه های معاونت توانبخشی برشمرد و گفت: اوج توانمندی یک معلول در چنین جشنواره هایی به منصه ظهور می رسد.

به گفته وی، در حالی که ظرفیت کاشت حلزون در کشور سالانه ۵۰۰ نفر است، اما با تدابیری که اتخاذ شد، سال گذشته برای ۱۵۰۰ نفر کاشت حلزون انجام شد و این تعداد افراد از ناشنوایی در آینده نجات یافتند.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور بازنگری دستورالعمل مراکز را یکی دیگر از اقدامات این سازمان برشمرد و گفت: در بخش خدمات توانبخشی (ارتوپدی - فنی) سال گذشته شاهد رشد ۳۰ درصدی بودیم.

صدور کارت های جدید معلولیت با درج آخرین تغییرات مربوط به شدت معلولیت

سخنگویی گفت: آموزش استانی افراد برای طبقه بندی نوین معلولیت در سال ۹۱ انجام شده و امسال بر اساس این آموزش ها، کارت های جدید معلولان به صورت کشوری صادر می شود و آخرین تغییرات مربوط به شدت معلولیت در این کارت ها درج خواهد شد که یکی از مهم ترین مزایای این کارت، عدم جعل آن است.

مکاتبه با سازمان وظیفه عمومی ناجا برای معافیت سربازی افراد دارای خانواده های معلول

وی در ادامه از مکاتبه با سازمان نظام وظیفه برای معافیت سربازی افراد دارای خانواده های معلول، خبر داد و گفت: همچنین درباره بازنشستگی پیش از موعد تاکنون نگرش یک بعدی بود، از امسال با نگرش چند بعدی و به نفع جامعه هدف برنامه هایی در دست اقدام است.

سرویس دهی به پناهندگان خارجی معلول

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به یکی دیگر از برنامه های سال گذشته این سازمان، گفت: طرح « سرویس دهی به پناهندگان خارجی» از جمله کشور افغانستان یکی از این برنامه ها بود که با تفاهم نامه منعقد شده بین سازمان بهزیستی و کمیساریای عالی پناهندگان، این خدمات به پناهندگان معلول ارائه شد.

شناسایی ۳۳۰ هزار معلول در روستاها

سخنگویی ادامه داد: برگزاری کنگره ضایعه نخاعی با هدف توانمندسازی این افراد، یکی از برنامه ها بود و در این راستا توانستیم خدمات توانبخشی را از شهرها به روستاها ببریم، به طوری که ۸۰ درصد روستاها تحت پوشش قرار گرفته و ۳۳۰ هزار معلول شناسایی شدند.

وی پرداخت هزینه دانشجویان معلول را بخش دیگری از اقدامات این سازمان، عنوان کرد و گفت: سال گذشته چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار برای این بخش هزینه شد که امسال این رقم را به ۱۳ میلیارد تومان افزایش داده ایم تا بتوانیم همه دانشجویان را تحت پوشش قرار دهیم.

صدور مجوز پلاک ویژه معلولان برای معلولیت های متوسط

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در ادامه از رایزنی این سازمان با اداره راهنمایی و رانندگی برای صدور مجوزهای جدید خبر داد و گفت: علاوه بر صدور مجوز پلاک ویژه معلولان برای معلولیت های خیلی شدید و شدید، امسال برای معلولیت های متوسط نیز مجوز دریافت کرده ایم.

به گفته سخنگویی، ساماندهی بیماران روانی از مهم ترین برنامه های سال های اخیر سازمان بهزیستی است، چرا که این افراد در سال های گذشته علاوه بر خانواده، برای جامعه نیز ناامنی ایجاد می کردند؛ اما با ساماندهی و نگهداری افراد و همچنین توانمندسازی آنها در مراکز شبانه روزی، این مشکلات برای همیشه رفع شده است.

راه اندازی مرکز فوق تخصصی معلولان ضایعه نخاعی و جانبازان

وی در ادامه افزود: علی رغم اینکه بیش از سه دهه از زمان انقلاب گذشته، اما برای جانبازان قطع نخاعی و معلولان دارای این ضایعه، مرکز مشخصی برای توانبخشی ایجاد نشده، اما رویکرد امسال سازمان بهزیستی، ایجاد یک بیمارستان یا مرکز فوق تخصصی ویژه معلولان ضایعه نخاعی است.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر وضعیت فعلی قانون جامع حمایت از معلولان نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه باید دایره حقوقی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره آن اظهارنظر می کرد، این قانون از سد وزارتخانه گذشته و در دست هیات دولت در حال سیر مراحل قانونی است.

واردات ۴۷۰۰ خودرو خارجی مناسب سازی شده

سخنگویی از واردات ۴۷۰۰ خودرو خارجی مناسب سازی شده با معافیت گمرکی ۳۰ میلیون تومانی خبر داد و گفت: برای ورود این خودرو، ۹۰ هزار نفر متقاضی ثبت نام کرده بودند که از بین این افراد ۴۷۰۰ نفر مورد پذیرش قرار گرفته اند.

به گفته وی، سال گذشته حدود ۶۰ میلیارد تومان بن معلولان در بین افراد جامعه هدف توزیع شده است.