تازهترین نظر وزیر ارشاد دربارهی خانه سینما
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قرار است تا همگرایی بیشتری با هنرمندان داشته باشیم و به زودی وضعیت خانه سینما اعلام خواهد شد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، سید محمد حسینی در حاشیه ی یک نشست در پاسخ به سوالات متعدد در خصوص وضعیت « خانه سینما» و اضافه شدن عنوان جمهوری اسلامی به آن، با بیان این مطلب ادامه داد: من در این خصوص با صراحت جواب می دهم اما باید خبر جدیدی باشد تا آن را مطرح کنیم. ما در این خصوص هنوز به جمع بندی نرسیده ایم و بیشتر به خاطر مشغله کاری من بوده است. شب گذشته ساعت دو نیمه شب از سفر استانی برگشتم و دوباره عازم سفر خواهم بود.
وی خاطر نشان کرد: نگاه ما به این موضوع مثبت است و خواستیم اساسنامه قانونی باشد و کاری که می شود در چارچوب موازین قانونی باشد.
وزیر ارشاد در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره ی پیگیری تولیدات مشترک سینمایی در این اجلاس گفت: ما ساخت فیلم مشترک را در برنامه داریم و آغاز هم کرده ایم و در آینده بیشتر هم خواهد شد اما این کار هزینه های زیادی دارد.
حسینی ادامه داد: به زودی هفته فرهنگی در تایلند خواهیم داشت و تولید فیلم مشترکی درباره شیخ احمد قمی که فیلمنامه اش آماده است را در این کشور به صورت جدی پیگیری خواهیم کرد.
وی افزود: در این اجلاس ایجاد مرکز سینمایی و همچنین سازوکار در خصوص تعاملات سینمایی را بررسی می کنیم.
حسینی درباره توجه به موضوع بیداری اسلامی اظهار کرد: اقداماتی در این حوزه شده و غرفه ای نیز در نمایشگاه کتاب به این موضوع اختصاص پیدا کرده که دعوت می کنیم از آن بازدید شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال دیگری درباره مشکلات به وجود آمده در افزایش هزینه حج تمتع کسانی که از گذشته ثبت نام کرده اند خاطرنشان کرد: این بحث منحصر به حج نیست و در کالاهای دیگر هم که مربوط به ارز می شود، شاهد افزایش قیمت هستیم. مانند کتاب که به طبع بالا رفتن قیمت کاغذ افزایش قیمت داشته است.
وی افزود: برای حج هم تبادلات ارزی است و افزایش به وجود آمده طبیعی است. ما هم از این موضوع متاسف هستیم. حتی گفته شد که من در مقابل این مشکل لبخند زده ام در حالی که این حالت همیشگی من است.
حسینی ادامه داد: کسانی که مشرف نشدند این فرصت برایشان محفوظ است که سال بعد بروند. علما هم گفته اند اگر کسی استطاعت مالی ندارد، نرود. این ثبت نام در گذشته انجام شده و تا افرادی که ثبت نام کردند و در نوبت بودند، نروند نمی توانیم افراد دیگری را ثبت نام کنیم.
وی افزود: در این خصوص راه دیگری نداریم حتی نظر دادند که دولت از بیت المال تامین کند که این را پیشنهاد می کنیم اما اعتباراتی در این خصوص نداریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که قصد داشت جزئیات اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفت وگوی همکاری آسیا را که ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت ماه برگزار می شود را تشریح کند در این نشست که ۱۶ اردیبهشت ماه در شورای فرهنگی عمومی برگزار شد درباره ی این اجلاس توضیحاتی داد.
به گزارش ایسنا، سید محمدحسینی در سخنانی با بیان اینکه برای اولین بار است که این اجلاس در سطح وزرای فرهنگ برگزار می شود، گفت: این اجلاس در سال ۹۰ در حد مقامات ارشد فرهنگی برگزار شد و در اردیبهشت ماه هم نشستی در حد معاونین وزرا داشتیم.
وی ادامه داد: این اجلاس اولین بار در تایلند برگزار شد و سال گذشته هم با حضور سران در کویت برگزار شد که پیشنهاد برپایی آن در حد وزیران فرهنگ را مطرح کردیم و پذیرفته شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فردا شب نشستی با رئیس جمهور خواهیم داشت و بعد اجلاس با حضور معاون اول رئیس جمهور آغاز می شود.
حسینی با اشاره به تاریخچه ای از مجمع گفت وگوی همکاری آسیایی خاطر نشان کرد: این مجمع با عنوان اختصاری ACD توسط نخست وزیر تایلند در سی و چهارمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای آ. سه. آن در سال ۲۰۰۱ پیشنهاد شد و تا کنون یازده دوره اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو برگزار شده است.
وی ادامه داد: به دلیل حضور ۳۲ کشور آسیایی، در مقطع فعلی ACD فراگیرترین تشکیلات فرامنطقه ای است که تقریبا تمامی کشورهای آسیایی در آن عضویت داشته و کلیه سازمان های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی منطقه را تحت پوشش خود قرار می دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تا کنون این اجلاس در پروژه های ۲۰ گانه مانند انرژی، فقرزدایی، کشاورزی، حمل و نقل، بیوتکنولوژی، تجارت الکترونیک و… در کشورهای مختلف برگزار شده است، تاکید کرد: پروژه فرهنگی به ایران واگذار شده است و ما با محوریت فرهنگ میزبان این اجلاس با شعار « آسیا کانون تمدن انسانی» هستیم.
وی افزود: پتانسیل های متعددی را می توان در این اجلاس پیگیری کرد و ما نیز سعی کردیم در حوزه فرهنگ و هنر برنامه هایی از جمله تبادل فرهنگی بین غنی ترین کشورهای جهان از نظر فرهنگی، ظرفیت سازی در زمینه توسعه نیروی انسانی، استفاده از دوره های آموزشی در کشورهای دیگر، تسهیل، ارتباط مردم با مردم و ایجاد درک عمیق تر میان مردم منطقه آسیا، انتقال تکنولوژی، تبادل اطلاعات آموزش و تحقیقات مشترک و تعریف و اجرای پروژه های مشترک فرهنگی داشته باشیم.
حسینی ادامه داد: در نشست سال ۹۰ سه کمیسیون فرهنگی را تشکیل دادیم و دستاوردهایی داشتیم. شرکت کنندگان در آن نشست در قالب سه کمیته کاری، ظرفیت ها و توانمندی های کشورهای عضو در زمینه های مختلف فرهنگی را بررسی کردند و در زمینه همکاری در بخش های مطبوعات، کتاب، هنر، سینما و تولید فیلم و سریال های تلویزیونی، مردم شناسی، باستان شناسی، زنان، ایجاد اتاق های فرهنگ، خبرگزاری و رادیو و تلویزیون توافقاتی حاصل شد.
وی با بیان اینکه در اجلاس پیشرو هم پیشنهاداتی خواهیم داشت، گفت: پیشنهاد اولمان این است که این مجمع به سازمان تبدیل شود و اعلام کردیم می توانیم دبیرخانه دائمی را تشکیل دهیم تا کارها اجرایی شود. ضمن اینکه پیشنهاد همکاری در زمینه اخبار و اطلاعات داریم و آمادگی پیگیری آن هستیم.
حسینی جمع آوری دایره المعارف بزرگ ACD و راه اندازی دایره المعارف فرهنگ آسیا را از دیگر پیشنهادات برای این اجلاس برشمرد.
وی از حضور هفت وزیر فرهنگ شامل کشورهای کویت، تاجیکستان، افغانستان، قطر، برونویی، فیلیپین و بنگلادش و همچنین حضور مقامات ارشد فرهنگی سایر کشورهای عضو را خبر داد.
در این نشست غلامرضا منتظمی دبیر اجرایی اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفت وگوی همکاری آسیا نیز حاضر بود.
در ابتدای این نشست صحاف مدیر روابط عمومی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حاضران خواست سوالات غیر مرتبط با اجلاس پرسیده نشود.
اجلاس وزرای فرهنگ که مجمع گفت وگوی همکاری آسیا سه شنبه ۱۷ اردیبهشت در هتل آزادی افتتاح می شود.
ارسال نظر