فصل گرما جدا از تعطیلات فصل خوراکی های خوشمزه و تنقلات جذاب است که لواشک یکی از پر طرفدارترین آنها محسوب میشود. این خوراکی در طعمهای متنوع تهیه شده به طوری که سلیقه اکثر افراد را در بر میگیرد.
شاید بتوان گفت مهمترین ویژگی لواشکهای خانگی این است که در طعمهای دلخواه و با استفاده از انواع میوه های داخل یخچال تهیه شده و صد در صد بهداشتی است.
برای درست کردن یک لواشک بهداشتی نیازی به داشتن یک بالکن و یا خانه حیات دار نیست، بلکه یک پنجره رو به آفتاب برای انجام این کار کافی است.
مراحل تهیه لواشک خانگی به شرح زیر است:
آب پز کردن میوهها
ابتدا پس از شستن کامل میوه ها، آنها را پوستگیری کرده و هسته هایشان را جدا می کنیم. برای مثال میتوانید از سیب و گوجه سبز استفاده کنید.
سپس میوه ها را در قابلمه قرار میدهیم و روی آنها آب میریزیم. صبر میکنیم میوه ها حداقل به مدت دو ساعت به آرامی بپزند.
پخته شدن و نرم شدن کامل میوه ها
همزمان با پخته شدن، به کمک کفگیر میوه ها را له میکنیم تا بهتر پخته و یکدست شوند. در این مرحله کمی نمک و در صورت تمایل کمی رب انار اضافه میکنیم و باز هم به خوبی میوه ها را هم میزنیم.
پس از اینکه میوه ها خوب پخته و یک دست و آب میوه ها هم غلیظ شد، شعله را خاموش میکنیم و میگذاریم کمی از حرارت بیفتد، سپس به کمک یک سبد دانه ریز و یک قابلمه بزرگ میوه ها را جداسازی و یکدست می کنیم.
میوه های پخته شده را داخل سبد قرار داده و به کمک کفگیر شروع به له کردن مواد درون سبد می کنیم.
این کار را تا جایی انجام میدهیم تا تفاله کمی باقی بماند. مایع بدست آمده پس از هم زدن، باید به اندازه ماست غلیظ باشد.
داخل سینی و یا سفره را با روغن مایع به خوبی چرب می کنیم. توجه داشته باشید که نباید این روغن زیاد باشد و فقط به اندازه ای از روغن استفاده کنید که خاصیت جداسازی به مایه لواشک دهد.
له کردن و جداسازی
مایه لواشک را هم می زنیم تا یکدست شود و داخل سینی می ریزیم تا ضخامت آن کمتر از هشت میلیمتر شود.
نکته مهم در این مرحله این است که اگر لواشک بیش از حد ضخیم بوده یا به صورت یکدست قالب نشده باشد، کپک می زند.
سینی ها را در نقطهای آفتابخور و عاری از رطوبت قرار دهید تا آرام آرام خودش را بگیرد.
نزدیک به دو تا سه روز زمان می برد تا لواشک ها حاضر شوند. اکنون میتوانید لواشک ها را به صورت لایهای داخل نایلون و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
ارسال نظر