عوارض مصرف فستفودها در خانمهای باردار
مشاوران سلامت در پاسخ به پرسش شهروندان درباره پیشگیری از درد مچ دست، عوارض مصرف فست فودها در مادران باردار و ارتباط سر درد با بیماریهای چشم توضیح دادند.
صدای مشاور سلامت خبرگزاری فارس برای ارتقای سطح دانش سلامت مردم جهت حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود، مطالب آموزشی را منتشر میکند، همچنین به پرسشهای مطرح شده از سوی شهروندان در این زمینه پاسخ میدهد.
هدایت الله نحوی، فوق تخصص جراحی اطفال در خصوص عوارض مصرف فست فودها در دوران بارداری گفت: بیماری مننگوسل (سر، جمجمه و نخاع با بیرون ارتباط داشته باشد) با مصرف اسیدفولیک در دوران بارداری میتواند پیشگیری شود. همچنین مصرف بعضی خوراکیها در دوران بارداری مانند فستفودها میتواند منجر به ناهنجاری شود به همین دلیل توصیه میشود زنان در دوران بارداری از مواد ساختگی کمتر استفاده کنند.
نحوی گفت: در بدن برای تشکیل هر عضو، یک تقویمی وجود دارد، بنابراین در هفتههای اول بارداری هر چه استفاده از مواد ناهنجاریساز بیشتر شود عارضههایی هم که ایجاد میکند سنگینتر خواهد بود. در بسیاری از موارد میگویند این مواد میتواند منجر به سقط جنین شود و اگر سقط را ایجاد نکند ناهنجاریها را به وجود میآورد.
پیشگیری از بروز درد در مچ دستها
علی پناهی در خصوص راههای پیشگیری از دردهای مچ دست اظهارداشت: در سن بالا مراقب پوکی استخوان باشیم، چرا که پوکی استخوان ممکن است در مچ دست هم اتفاق بیفتد. افرادی که با کامپیوتر زیاد کار میکنند یا خانم خانهداری که در طولانیمدت دست را در حالت خمشده قرار میدهد، باید این مشکل را مدنظر قرار دهند و مراقب این قضیه باشند. افرادی که عادت دارند هنگام خواب دستشان را زیر سر قرار دهند یا دست را زیر بالش یا سر خم میکنند، این عادت را کنار بگذارند.
وی با بیان اینکه تست نوار عصب عضله میتواند به تشخیص کانال تونل سندروم یا سندروم مچ دست کمک کند، ادامه داد: درد مچ دست به سه نوع خفیف و متوسط و شدید تقسیم میشود. برای نوع خفیف استفاده از مچبند را توصیه میکنیم. اما برای نوع شدید، عمل جراحی مفید است.
پناهی نقرس، روماتیسم مفصل و بیماریهای خونی را از جمله عواملی دانست که موجب درد در مچ دست میشود و تاکید کرد: اگر بخواهیم بهترتیب بگوییم، پوکی استخوان اول باعث شکستگی کمر بعد سر استخوان ران، و مچ دست رتبه سوم را دارد.
ارتباط سر درد و بیماریهای چشم
شاهرخ رامین، متخصص چشم در خصوص ارتباط سردردها با بیماریهای چشمی گفت: تعداد زیادی از بیماران با مراجعه به چشم به دنبال درمان سر دردهای خود هستند و احتمال میدهند بروز سر درد آنها منشا چشمی دارد اما نمیدانند منشا تمام سر دردها بیماریهای چشمی نیست.
وی افزود: تعداد بسیار کمی از سردردها زمینه چشمی دارند و باید توجه داشت بیماریهای محدودی در ناحیه چشمی میتواند باعث بروز سر درد در افراد شوند.
رامین در خصوص بیماریهایی که میتوانند باعث بروز سردرد در افراد شوند گفت: بیماریهای چشمی نظیر عیوب انکساری مثل دوربینی شدید و آستیگمات میتواند از دلایل بروز سر درد در بیماران باشد. به طوری که وقتی افراد دوربین مجبور میشوند برای دیدن اشیا تمرکز بیشتری کنند این موضوع باعث بوجود آمدن سر درد خواهد شد.
این متخصص چشم افزود: باید توجه کرد تمام سر دردها و حتی چشم دردها به دلیل بیماریهای چشمی نیست بلکه بیماریهایی نظیر سینوزیت، درد ریشه دندان و... میتواند باعث بروز احساس درد در نواحی سر یا چشم شود.
عوامل مهم افزایش قد
مهران زمان زاده در ارتباط با عوامل مهم بهبود قد اظهارداشت: در صورتی که کمبود هورمون علت کوتاهی قد باشد باید هورمون مورد نیاز رشد توسط پزشک تزریق شود البته درمان با هورمون رشد بعد از اتمام رشد نیز باید ادامه یابد.
وی افزود: دلیل ادامه درمان با هورمون ایجاد اثراتی دیگر مانند حمایت از عملکرد طبیعی غدد جنسی است همچنین این هورمون باعث ثابت ماندن چگالی طبیعی استخوانها میشود.
متخصص غدد و داخلی با تأکید بر اینکه بهتر است بدانید که درمان کوتاهی قد باید هر چه زودتر شروع شود و قبل از بلوغ، سرعت رشدی قد بهبود یابد، گفت: افزایش رشد قدی قبل از درمان 3 تا 4 سانتی متر در سال و سال اول درمان 10تا12 سانتی متر در سال و سالهای دوم و سوم درمان 7 تا9 سانتی متر در سال است
زمان زاده با اشاره به استفاده از دوزهای بالای هورمون رشد برای بهبود قد عنوان کرد: افزایش دوز هورمون نسبت به وزن، تجویز روزانه دارو، شروع زودرس درمان، درمان قبل از متوقف شدن رشد، تجویز دوزهای جایگزین هورمونهای تیروئیدی،تجویز دوزهای جایگزین هورمونهای گلوکوکورتیکوئیدها از دیگر عوامل مهم بهبود قد است که توسط پزشکان برای فرد ارائه میشود.
ارسال نظر