ریشه مشکلات معده در کجاست؟
عضو انجمن علمی طب سنتی گفت: نخستین دستور در طب سنتی برای حل مشکلات معده کم کردن میزان غذا خوردن است. مقدار غذا خوردن باید به حداقل برسد مثلاً 10 قاشق غذا خورده شود و بعد از اینکه هضم کامل صورت گرفت در دو ساعت بعد به غذا خوردن ادامه دهد.
مهدی برهانی عضو انجمن علمی طب سنتی ایران در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس گفت: از دیدگاه طب سنتی مشکلات معده به دلیل تغییرات مزاجی است که در معده به وجود میآید. مثلا بالا رفتن و پایین آمدن رطوبت معده، به دلیل کم یا زیاد شدن انرژی حرارتی در داخل معده و یا کم و زیاد شدن یک ماده همچون بلغم یا صفرا است که میتواند سوء مزاج ایجاد کند.
وی افزود: زمانی که سوء مزاج ادامه پیدا میکند زخم معده ایجاد میشود. کسانی که عارضه معده دارند معمولان خودشان میتوانند تشخیص دهند که خوردن چه غذاهایی وضعیت آنها را بدتر میکند و باید آنها را در برنامه غذایی خود لحاظ کنند.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: اولین دستور در طب سنتی برای حل مشکلات معده کم کردن میزان غذا خوردن است. مقدار غذا خوردن باید به حداقل برسد مثلاً 10 قاشق غذا خورده شود و بعد از اینکه هضم کامل صورت گرفت در دو ساعت بعد به غذا خوردن ادامه دهد. در بسیاری از موارد بعد از گذشت فاصلهآی از خوردن غذا به دلیل بالا رفتن قند خون، فرد احساس سیری میکند و نیازی به خوردن مجدد غذا نیست. طب رایج نیز این دستور را تأیید میکند.
برهانی گفت: همچنین نیم ساعت قبل و یک ساعت و نیم بعد از غذا باید از خوردن مایعات پرهیز شود جویدن هر لقمه 30 بار از دیگر دستوراتی است که به کاهش مشکلات معده کمک میکند. غذاهای ترش و تند باعث رفلاکس معده میشوند مخصوصاً غذاهای تند در مواردی که معده مزاج گرمی دارد باعث بالا رفتن حرارت و عوارضی همچون ترش کردن معده و نفخ میشود.
ارسال نظر