امیر جعفری: این سینما مرده است
امیر جعفری با انتقاد از شرایط سینما و نبودن افراد کاربلد در این حوزه گفت: از ما بازیگران، بدبختتر و توسریخورتر پیدا نمیشود.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، این بازیگر در پاسخ به اینکه گفته می شود به دلیل درآمدزا نبودن تئاتر به سینما آمده است؟ گفت: به نظرم این جمله ی خوبی نیست و توهین به سینما وتلویزیون است. ذات بازیگر دیده شدن است و من هم دوست دارم دیده شوم اما تئاتر محدود است. با این حال ممکن است کارهایی را به خاطر پول انجام داده باشم و آنقدر هم شهامت دارم که این را بگویم.
باید ریشه یابی شود که چرا بازیگری خودفروشی می کند
جعفری درباره حضور بازیگران ادامه داد: این مساله باید ریشه یابی شود که چرا گاهی بازیگر خودفروشی می کند. من سال گذشته فقط یک کار تئاتر داشتم که بعد از چهار ماه، فقط یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پول گرفتم و دو کار سینمایی هم داشتم که پولی برای آن ها نگرفتم، ولی راضی بودم چون کارهای خوبی بودند.
او با اشاره به اینکه در سال گذشته به جز دو فیلم « سیزده» هومن سیدی و« قاعده تصادف» بهنام بهزادی بقیه کارها را رد کرده است، اضافه کرد: فیلم نامه هایی که ارائه شدند چیزی نداشتند و فکر کردم یا باید آبرویم را وسط بگذارم یا اینکه پولش را بگیرم. البته برایم مهم است وقتی فرزندم بزرگ شد به من نگوید این چه فیلمی بود که بازی کردی؛ از طرفی هم فکر می کنم که شاید بگوید چرا نرفتی بازی کنی که پول بگیری.
مگر ما کار خدماتی می کنیم که برای دستمزدمان قیمت مشخص تعیین شود؟
امیرجعفری که در برنامه تلویزیونی « هفت» حضور یافته بود درباره اینکه جواد شمقدری گفته باید ضوابطی برای دستمزد بازیگران تعیین شود، گفت: باید لزوم این کار را پیدا کنیم. آیا این، معضل سینماست؟ مگر ما کار خدماتی می کنیم که برای دستمزدمان قیمت مشخص تعیین شود؟
وی با اشاره به اینکه « قاعده تصادف» را مجانی کار کرده و قرارداد خود را سفید امضا کرده است، افزود: به نمایندگی از همه بازیگران می گویم اگر فیلمنامه، خوب باشد، آن ها حاضرند نصف یا یک سوم دستمزد خود را بگیرند.
او با بیان نقل قولی از اصغر فرهادی که گفته « به کسانی که می خواهند وارد سینما شوند دیکته بگویید، اگر توانستند بیشتر از ۱۲ بگیرند آن وقت وارد شوند» ، ادامه داد: حرف من هم همین است. اگر کار را به دست کاردان بسپریم کارها خوب پیش می روند. حال بگویند که سقف تعیین می کنیم، مگر می شود برای هنر سقف تعیین کرد؟ مگر هنر کار خدماتی است؟
جعفری بحث خود را با طرح این پرسش ها ادامه داد که آیا می خواهند سقف دستمزد را به عنوان بخش نامه بدهند؟ اگر اینطور است، پس یعنی بیمه بیکاری ما را هم می دهند؟ آیا شغل ما در وزارت کار تعریف شده است؟ آیا با ما به عنوان یک کارمند معمولی برخورد می شود؟ اصلا متر این سقف چیست؟ پیشکسوت بودن؟ نقش اول داشتن؟ مدرک؟ تعداد کار؟
این سینما مرده است
این بازیگر با بیان اینکه از ما (بازیگران) بدبخت تر و توسری خورتر پیدا نمی شود، اظهار کرد: معضل، ما نیستیم. تعارف که نداریم این سینما مرده است. الان کدام سینما را داریم که مردم پشت آن صف بکشند و رونق داشته باشد؟ این چهار فیلم را که فروش خوبی داشته رها کنید چون استثنا هستند. معضل اصلی این است که باید مسائل ریشه ای حل شود.
بازیگر فیلم « کیفر» ادامه داد: بحث تعیین سقف دستمزد برای بازیگران مثل این است که من بگویم این مدیران براساس چه متری انتخاب می شوند؟ در حالی که اگر طرف، این کاره باشد، وقتی وارد سینما می شود این مشکلات پیش نمی آید. درواقع بحث دستمزدها هم از زمانی که فیلم های مزخرف یا همان سطحی و نازل پیش آمد، مطرح شد. این در حالی است که فیلمنامه های خوب رد می شوند و نویسنده هایی را سراغ دارم که چهار سال است فیلمنامه هایشان مانده است.
الان کسانی که باید در سینما باشند، نیستند
جعفری با بیان اینکه اگر کمی آزادی باشد و برای فیلمنامه ها اینقدر سخت گیری نشود، شرایط اینطور پیش نمی رود، گفت: سیستم ایمنی سینمای ما ضعیف شده است. ریشه در من بازیگر نیست که دستمزدم بالاست یا پایین. بعد می گویند چرا گلزار اینقدر پول می گیرد. نوش جانش چون وقتی مردم برای تماشای او می آیند می تواند پول خوبی بگیرد. ضمن اینکه تمام این ها در شرایطی است که الان بازیگران، کارگردانان و کسانی که باید در سینما باشند، نیستند.
این بازیگر در ادامه درباره حضورش در فیلم « قاعده تصادف» و ایفای یک نقش متفاوت، بیان کرد: به عنوان بازیگر نباید درجا بزنم و دوست دارم نقش های مختلف را تجربه کنم. کار من بازیگری است و با جان و دل وارد این خطر می شوم.
او با اشاره به اینکه ابایی ندارد از اینکه وقتی از نقشی خوشش می آید به کارگردان بگوید که می خواهد در آن بازی کند، گفت: درباره « قاعده تصادف» هم همین اتفاق رخ داد، گرچه آقای بهزادی معتقد بود که این نقش به من نمی خورد ولی من خواستم سه روز کار کنم تا اگر نشد دیگر ادامه ندهم.
قهرمانی استقلال مبارک
وی همچنین با گلایه از اینکه به عنوان بازیگر این فیلم، از زمان اکران آن اطلاعی نداشته است، اظهار کرد: این نشان می دهد سیستم مریض است. چون نه تبلیغاتی دیدیم و نه تیزری ومن نمی دانم این تقابل تلویزیون و سینما از چیست.
جعفری در پایان گفت وگوی خود با تبریک قهرمانی تیم استقلال، درباره جدیدترین کارش هم گفت: درصدد ایجاد آموزشگاهی هستم و برای اجرای دو تئاتر هم صحبت هایی را انجام دادم.
انتقاد بهرام عظیمی از تلویزیون
به گزارش ایسنا، در بخشی از برنامه « هفت» که به نقد انیمیشن سینمایی « تهران ۱۵۰۰» می پرداخت، پس از انتقاد نیما حسنی نسب از برخی تهیه کنندگان تلویزیون در پرداخت دستمزد منتقدانی که در برنامه های مختلف سیما حضور داشته اند، بهرام عظیمی- کارگردان « تهران ۱۵۰۰» هم گفت: اسفند سال گذشته نامه ای به آقای ضرغامی نوشتم و توقع دارم برای من که ۲۰ سال است برای تلویزیون انیمیشن می سازم که از بارزترین آن ها« سیاساکتی» است چهار تا تیزر رایگان پخش کنند ولی هنوز جوابی نگرفته ام.
ارسال نظر