به گزارش پارس به نقل از ایسنا، تکیه زدن بر کرسی های پارلمان شهری پایتخت به اندازه ای وسوسه انگیز هست که پای جمعی از چهره های هنری و ورزشی را به عرصه رقابت بیش و کم سیاست زده شورای شهر تهران کشانده است.

حضور گروه ها و اقشار مختلف در میان نامزدهای شورای شهر تهران اعم از بازیگران، مجریان تلویزیونی، خوانندگان، ورزشکاران و مدیران ورزشی، نزدیکان دولت و همین طور نزدیکان شهردار تهران که در همین روزها نامزد انتخابات ریاست جمهوری هم شده، فضای انتخابات شوراها را به گونه ای رقم زده که گویا هر کسی به دنبال سهمی از ۳۱ صندلی ساختمان بهشت است. کرسی های پارلمان شهری پایتخت، صندلی های مظلومی هستند که نه تنها گروه های سیاسی بلکه اصناف گوناگون هم خود را محق برخورداری از آن می دانند و خیلی فرقی هم نمی کند که تخصص و دانش آنها تا چه اندازه برای اشتغال در شورای ملک تهران لازم است.

این طور به نظر می رسد که کرسی های خیابان بهشت تهران برای کسانی که قصد ورود به عرصه های مدیریتی را دارند، به مراتب وسوسه انگیزتر از صندلی های سبز بهارستان است. چراکه انتخابات مجلس شورای اسلامی ذاتا سیاسی است و برای ورود به آن به ویژه در پایتخت، شانس چهره های سیاسی بسیار بیشتر است.

اما در انتخابات شورای شهر بر خلاف مجلس، سیاست آفت است و ابتلاء به آن، موجب دلسردی مردم می شود. چراکه مدیریت شهری امری فراتر از امور سیاسی بوده و بیش از هر چیز به تدبیر، مدیریت، دانش و کارآمدی نیازمند است. شهروندان انتظار دارند تنها دغدغه کسانی که بر کرسی پارلمان شهری پایتخت تکیه می زنند، سامان امور شهر باشد، نه حفظ منافع حزبی و سیاسی گروه های مختلف.

کدام انگیزه هنرمندان چهره را به عرصه این رقابت کشانده؟

ذات غیرسیاسی انتخابات شوراها موجب شده که چهره هایی در عرصه هنر، فرهنگ و ورزش هم خود را محق استفاده از این ظرفیت قانون اساسی بدانند و تنها با داشتن شرایط عمومی ثبت نام همچون حداقل سن ۲۵ سال و مدرک لیسانس، به عرصه کاندیداتوری شوراها پای بگذارند.

حبیب الله کاسه ساز تهیه کننده سینما که شاید اخراجی ها معروف ترین فیلم کارنامه او باشد، از جمله هنرمندانی است که کاندیدای شورای شهر تهران شده و به گفته بیادی، احتمالا در لیست آبادگران به سرلیستی مهدی چمران حضور خواهد داشت.

امین و امید زندگانی، دانیال عبادی، افسانه بایگان از بازیگران سینما و تلویزیون و محمد سلوکی، علیرضا دهقان و الهه رضایی از مجریان تلویزیون در کنار عبدالحسین مختاباد و محمدرضا عیوضی خواننده از جمله کسانی هستند که به عنوان نامزد شوراها ثبت نام کرده اند.

هنرمندان یاد شده اغلب انگیزه خود را حمایت از جمع هنرمندان و پیگیری مسائل صنفی آنها عنوان کرده اند، اگرچه شورای شهر تهران الزاما نمی تواند جایگاه مناسبی برای دنبال کردن مسائل صنفی باشد.

رییس جمهور هنرپیشه، پای هنرمندان را به رقابت شوراها کشاند!

پارلمان شهری جای کیست؟

به گزارش ایسنا، اعضای فعلی شورای شهر تهران اغلب برای خودداری از رقابت جویی نابرابر با چهره های هنری و ورزشی که پا به عرصه رقابت شوراها گذاشته اند، از اظهار نظر درباره حضور این اقشار در انتخابات پارلمان شهری خودداری می کنند.

اما در این میان مهدی چمران، مرتضی طلایی، خسرو دانشجو و حسن بیادی معتقدند که این حضور اگر در ترکیب متعادلی با سایر تخصص ها باشد، به نفع شورای شهر چهارم است. مشروط بر اینکه غلبه اعضا متعلق به یک صنف یا گروه خاص نباشد.

حسن بیادی، نایب رییس شورای شهر تهران هم معتقد است که نوع شغل افراد ممنوعیتی برای حضور آنها در عرصه رقابت شورای شهر ایجاد نمی کند و در این باره گفت: تا یک سال قبل شهردار لندن یک هنرپیشه کمدی بود، کما اینکه ریگان، رییس جمهور پیشین آمریکا هم هنرپیشه بود و این مسئله عیبی نداشت. چراکه این افراد از ساختار و سیستم حزبی، بالا آمده بودند.

به این ترتیب آنگونه که بیادی می گوید، گویی ریاست جمهوری ریگان هنرپیشه در امریکا و تکیه زدن آرنولد شوآرزنگر بازیگر فیلم های اکشن و خشن هالیودی بر مسند فرمانداری کالیفرنیا، هنرمندان کشورمان را هم به ورود به عرصه مدیریت شهری و امور اجرایی ترغیب کرده است! با این تفاوت که اغلب هنرمندانی که اکنون کاندیدا شده اند، به عنوان یک نیروی حزبی و جناحی و حتی نمایندگی صنف خود به رسمیت شناخته نمی شوند.

اما از آنجا که هنوز کسی پاسخ روشنی به این سوال که « پارلمان شهری جای کیست؟ » نداده است و به همین خاطر گروه ها و اصناف گوناگون خود را برای رقابت در این عرصه مناسب می دانند. گویا تا زمانی که مدیریت شورایی شهرها در کشور نهادینه نشده، دغدغه وجود یک پارلمان تخصصی شهری هم کمرنگ است.

ورزشکاران! پیروز باشید!

به گزارش ایسنا، تجربه ورود رسول خادم، علیرضا دبیر، هادی ساعی و حبیب کاشانی به شورای شهر به عنوان چهار چهره ورزشی، موجب شد که در دوره چهارم شورا، ورزشکاران بیشتری به کاندیداتوری ترغیب شوند.

در این دوره هم علاوه بر ورزشی های شورای چهارم، دیگرانی همچون حسین رضازاده وزنه بردار، عباس جدیدی کشتی گیر، آرش میراسماعیلی جودوکار، حمید سوریان کشتی گیر، بهنام ابوالقاسم پور و حمید درخشان از چهره های فوتبالی و محمد فنایی کمک داور، نامزد انتخابات شورای شهر تهران شده اند.

شهرداری تهران؛ سیاسی ترین مدیریت غیرسیاسی در کشور!

پای اهالی پاستور به بهشت باز می شود؟ !

به گزارش ایسنا، همزمانی انتخابات شوراها و ریاست جمهوری شاید مهم ترین عامل سیاسی شدن فضای چهارمین انتخاب نمایندگان مردم در پارلمان شهری باشد.

رییس جمهور برابر قانون پس از دو دوره چهارساله قرار گرفتن در راس قوه مجریه، اکنون باید کرسی ریاست جمهوری را به فرد دیگری واگذار کند. شاید به همین خاطر اطرافیان محمود احمدی نژاد که پیش از ریاست جمهوری به مدت دو سال کرسی شهرداری تهران را هم در اختیار داشته است، اکنون با کاندیداتوری در شورای شهر تهران قصد دارند صرف نظر از نتایج انتخابات ریاست جمهوری، سهم خود را از مدیریت شهری تهران هم که سیاسی ترین مدیریت غیرسیاسی در کشور به شمار می رود، حفظ کنند.

به این ترتیب افزون بر پروین احمدی نژاد خواهر رییس جمهور و عضو شورای شهر سوم، دیگرانی همچون بهبهانی وزیر سابق راه، شیخ الاسلامی وزیر سابق کار، اسکندری وزیر سابق جهاد کشاورزی، علی آبادی رییس کمیته ملی المپیک، تقی پور وزیر سابق ارتباطات، حسین هاشمی سخنگوی سابق ستاد سوخت و همین طور ذبیحی و حافظی روسای سابق سازمان تامین اجتماعی که از نزدیکان دولت احمدی نژاد محسوب می شوند نیز، در این دوره نامزد شورای شهر پایتخت شده اند.

البته پیش از این هم حضور وزرای سابق دولت در شورای شهر تهران سابقه داشته است؛ کما اینکه معصومه ابتکار، احمد مسجدجامعی و محمدعلی نجفی از اعضای شورای سوم، از اعضای کابینه دولت اصلاحات بوده اند.

حساب ریاست جمهوری سوا؛ یاران شهردار در سودای شورای چهارم

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف، پانزدهمین شهردار تهران پس از انقلاب اسلامی است که بر روی سکوی دوم از نظر طول مدت تصدی این سمت ایستاده است.

در مثل مناقشه نیست، اما شهرداری تهران به عمارت کوفه می ماند! چراکه مدیریت های آن اغلب از چندروز تا حداکثر سه سال و اندی عمر می کردند. اما در میان این ۱۵ نفر، تنها دو نفر توانستند که مدت طولانی تری را بر کرسی شهرداری تهران تکیه بزنند؛ غلامحسین کرباسچی به مدت ۹ سال و محمدباقر قالیباف به مدت حدود ۸ سال تاکنون.

اگرچه قالیباف برای دومین بار وارد گود رقابت ریاست جمهوری شده و برای تصاحب عمارت بزرگتری هدف گذاری کرده است، اما گویا به خاطر عمر طولانی مدیریتش بر شهرداری هم که شده، به کرسی های موثر مدیریت شهری بی توجه نیست و به همین خاطر تنی چند از اطرافیان خود را مامور به حضور در عرصه رقابت شوراها کرده است. کما اینکه سید مناف هاشمی معاون برنامه ریزی و توسعه شهردار تهران به صراحت اعلام کرد که با هماهنگی قالیباف استعفا و برای کاندیداتوری در شورا اقدام کرده است.

حسین کلخورانی، احمد دنیامالی و هیربد معصومی معاونان سابق شهردار تهران و نیز، حجت الاسلام ناصحی مشاور قالیباف در امور مذهبی، وحید نوروزی مشاور معاون ترافیک شهردار، علی اصغر خانی مشاور قالیباف و همین طور محمدهادی موذن رییس دفتر سابق شهردار از دیگر اعوان و انصار قالیباف در شهرداری تهران هستند که به عنوان کاندیدای شورای شهر چهارم ثبت نام کرده اند.

این افراد البته تنها نزدیکان قالیباف نیستند که نامزد شورای شهر شده اند. برخی اعضای فعلی شورای شهر تهران همچون مرتضی طلایی، علیرضا دبیر و معصومه آباد نیز جزو اعضای شورای فعلی هستند که به شهرداری تهران نزدیکترند.

محسن هاشمی رفسنجانی هم که پیش از این بر مسند مدیرعاملی مترو تکیه زده بود، پس از اینکه از این مسوولیت کنار گذاشته شد، نه تنها از شهرداری دور نشد، بلکه به عنوان مشاور عالی قالیباف منسوب شد. بنابراین او را هم شاید بتوان جزو گزینه های نزدیک به قالیباف برشمرد.

دیگر چهره های شاخص کاندیدای پارلمان شهری

به گزارش ایسنا، برخی از نمایندگان سابق مجلس همچون فاطمه راکعی، الهه راستگو، عشرت شایق، پرویز سروری، مجید نصیرپور و محمد مهدی مفتح نیز در میان ثبت نام کنندگان انتخابات شوراها قرار دارند.

ضمن اینکه افرادی همچون اسدالله عسگراولادی عضو اتاق بازرگانی، مرتضی حاجی وزیر آموزش و پرورش دولت خاتمی، اوسط هاشمی فرماندار سابق تهران و صدیقه حکمت همسر شهید بابایی از دیگر ثبت نام کنندگان شاخص در این دوره شوراها محسوب می شوند.

فرزندان جمعی از شهدای کشورمان از جمله شهید بروجردی، تندگویان، کشوری، آیت الله طباطبایی نژاد نیز در این دوره ثبت نام و اعلام کرده اند که ائتلافی حول محور الگوی مدیریتی شهدا تشکیل خواهند داد.

۱۳ نفر از اعضای شورای شهر فعلی پایتخت هم بار دیگر نامزد انتخابات شورا شدند و این در حالیست که محمدعلی نجفی و حمزه شکیب تنها اعضای شورای سوم هستند که تمایلی به حضور دوباره در این عرصه نداشته اند و کرسی خود را با میل و رغبت به افراد جایگزین منتخب مردم واگذار خواهند کرد.

لیست هایی که خواه ناخواه آرایش سیاسی دارد

به گزارش ایسنا، رایزنی برای حضور نامزدهای انتخابات در لیست های ائتلاف، پیش از ثبت نام رسمی آغاز شده بود، اما با پایان یافتن مهلت کاندیداتوری و مشخص شدن کسانی که خود را مرد میدان این رقابت دیده اند، دعوت رسمی از نامزدها برای حضور در لیست ها جدی تر شده است.

اصلاح طلبان، نزدیکان دولت، نزدیکان قالیباف، نزدیکان مهدی چمران که از او به عنوان پدر معنوی و ریش سفید شوراها یاد می شود، قطعا برای حضور در این انتخابات غیرسیاسی که خواه ناخواه آرایش سیاسی به خود گرفته است، لیست جداگانه ای ارائه خواهند کرد. باید دید ترکیب کدام لیست و ائتلاف، معقول تر و منطقی تر است و تخصص های ضروری برای مدیریت شهری در آن به اسامی چهره های سرشناس جاذب آرای عمومی می چربد.