کی از پر خاصیت ترین ادویه ها دارچین است. دارچین از پر مصرف ترین ادویه ها محسوب می شود که می تواند در درمان دیابت، فشار خون و بهبود ناراحتی های گوارشی موثر باشد.

گیاه دارچین

دارچین یک ادویه خانگی مورد علاقه عموم در سراسر جهان است. زمانی این گیاه به عنوان ارز داد و ستد می شد.

این ادویه پر طرفدار دارای عطر و طعم بسیار دلپذیری است که در بیشتر غذاها و دسرها مورد استفاده قرار می گیرد. دارچین از پوست یک درخت همیشه سبز و کوچک به دست می آید.

خشک شدن تنه این درخت سبب پوسته پوسته شدن آن و در نهایت چوب دارچین می شود. دارچین هم به صورت پودر و هم چوب موجود است.

انواع دارچین

بهترین نوع این ادویه در مناطق گرمسیری رشد می کند. نوع اصلی دارچین، دارچین سیلان است. از گیاه دارچین در سرچشمه سریلانکا حاصل می شود.

البته نوع اصلی آن دارچین کاسیا است که طعمی قوی و قیمتی مناسب تر دارد.

خواص درمانی دارچین

دارچین دارای خواص درمانی نیز می باشد. که هر چه تازه تر باشد میزان خاصیت آن نیز افزایش می یابد. دارچین به دلیل طعم شیرین و لطیفی که دارد در تهیه انواع دسرها بسیار پر کاربرد است.

از جمله اثرات دارویی این ادویه خاصیت تسکین دهنده آن است. روغن سنامالدئید موجود در دارچین خواص ضد ویروسی و ضد باکتری و ضد قارچی را دارا می باشد.

این ادویه مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان دارد که به بدن در برابر بیماریها بسیار کمک می کند. آنتی اکسیدانهای موجود در دارچین خواص ضد التهابی دارند.

در این ادویه خوشبو مقدار زیادی کلسیم و فیبر و منگنز یافت می شود.

درمان فشار خون و دیابت با دارچین

مصرف کوتاه مدت دارچین می تواند با کاهش فشار خون همراه باشد. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز می توانند با مصرف مدام این ادویه تا مقدار قابل توجهی بیماری خود را کاهش دهند. بهترین حالت مصرف آن در وعده صبحانه می باشد.

مصرف در وعده های غذایی و گنجاندن دارچین در رژیم غذایی نیز به تعادل دیابت بسیار کمک خواهد کرد.

دارچین و دستگاه گوارشی

عصاره دارچین جهت کاهش مشکلات گوارشی در دو قطب شرق و غرب بسیار پر مصرف است. از این ادویه به عنوان یک ادویه ضد نفخ، ضد میکروب و مبارز التهابات داخلی نام برده شده است.

اعتقادات بر این است که دارچین جریان خون را افزایش می دهد و باعث بهبود سطح اکسیژن خون جهت مبارزه با بیماریها می شود. مصرف دارچین به حالت یک نوشیدنی گرم مانند چای دارچین در درمان مشکلات گوارشی بسیار موثر است.

 

نگهداری از دارچین

دارچین می بایست در یک ظرف محفوظ از هوا و در مکانی تاریک نگهداری شود. عطر و طعم دارچین در این حالت تا یک سال تغییر نخواهد کرد. در غیر این صورت با گذشت زمان دارچین عطر وطعم خود را از دست خواهد داد.

بهترین دستورهای غذایی که با این ادویه می توانید تهیه کنید فرنی دارچین و موز، کرپ دارچین، چای دارچین، ماهی قزل آلا و دارچین است.

مصرف این ادویه سودمند برای سلامتی بسیار مفید است.