معصومه ابتکار ظهر سه‌شنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی مقابله با آثار جنگ بر محیط‌زیست، اظهار کرد: جنگی یکی از عوامل افزایش گازهای گلخانه‌ای، گرد و غبار، تغییر اقلیم و گرمایش زمین است. 

وی تصریح کرد: جنگ باعث تخریب محیط زیست می‌شود و آثار آن را امروز در منطقه مشاهده می‌کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست یادآور شد: مخاصماتی که در عراق و یا سایر کشورهای منطقه‌ای وجود دارد باعث شده تا نتوانیم با گرد و غبار مقابله کنیم.

ابتکار با بیان اینکه خشکسالی زمین‌های کشاورزی یکی از عوامل گرد و غبار محسوب می‌شود عنوان کرد: برخی زمین‌های کشاورزی که دچار مشکلات و خشکسالی شده‌اند عاملی برای گرد و غبار محسوب می‌شوند که عوامل را باید برای جلوگیری از انتشار گرد و غبار مدنظر قرار داد. 

وی به تحرکات اخیر گروهک تروریستی داعش در موصل اشاره کرد و گفت: عملکرد گروهک تروریستی و تکفیری داعش برای انفجار انبار گوگرد موجب نگرانی شدید ما شد چرا که ابرهایی در جو با نام بلوم شکل گرفت و به سمت ایران حرکت کرد، این ابرها می‌توانست موجب باران اسیدی شود اما خوشبختانه در مرزها ماند و وارد کشورمان نشد. 

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست تاکید کرد: باید مناقشات منطقه‌ای پایان پذیرد زیرا که موجب آثار تخریبی در محیط زیست و منابع طبیعی خواهد شد. 

ابتکار تصریح کرد: متاسفانه با وجود تلاشهای سازمان ملل و صلح جهانی هنوز شاهد ناامنی جنگ و آثار تخریبی آن بر محیط زیست هستیم که باید منتظر تصویب قوانین بین‌المللی برای حفظ تالابها، کاهش گرد و غبار و مشکلات ناشی از مناقشات و جنگ باشیم. 

وی گفت: مناقشات منطقه‌ای و جنگ شکل گرفته در عراق باعث شده تا در سالهای اخیر گرد و غبار و توفانهای شن افزایش پیدا کند و کانونهای گرد و غبار استانهای غربی ما را تحت تاثیر قرار دهد که امیدواریم این مناقشات با تمام آثار تخریبی‌اش بر محیط زیست و جوامع بشری بزودی پایان پذیرد.