تغییر در ساعات درسی از مهر ماه
وزیر آموزش و پرورش از تغییر در ساعات درسی از مهر ماه خبر داد و گفت: با تدوین سند برنامه درسی ملی، ساعت درسی با یک قانون برای همیشه تعیین میشود.
به گزارش پارس به نقل از فارس، حمیدرضا حاجی بابایی در جمع فرهنگیان اهواز در تالار مهر اهواز اظهار کرد: سند برنامه درسی ملی برای نخستین بار در تاریخ آموزش و پرورش کشور تدوین شد.
وی خاطرنشان کرد: این سند رسماً رونمایی شد و به زودی به صورت یک کتاب در اختیار همه مدیران قرار می گیرد.
وزیر آموزش و پرورش از ابلاغ این سند خبر داد و تصریح کرد: سند برنامه درسی ملی پس از تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش به امضای رئیس جمهور رسید و ابلاغ شد.
حاجی بابایی با تشریح این سند گفت: سند برنامه درسی ملی یکی از مجموع پنج سند زیرمجموعه سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش است.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: تاکنون هیچ نقشه راهی در سیستم آموزشی، به این شیوه که بر اساس آن همه کتب درسی با هم پیوستگی داشته باشند و ارتباط معناداری بین دریافت های دانش آموز هر دوره نسبت به دوره بعد ایجاد شود، وجود نداشت.
وی خاطرنشان کرد: این برنامه در مرحله نخست برای دوره دبیرستان اجرا خواهد شد؛ مهرماه سال ۹۲ برای سال اول، مهرماه سال ۹۳ برای سال دوم و مهرماه سال بعد از آن برای سال سوم اجرا می شود و این روند تا پایان حذف پیش دانشگاهی پیش خواهد رفت.
وی افزود: مهرماه امسال کتاب های سال اول و ساعات درسی به دنبال برنامه درسی ملی تغییر می کند؛ در گذشته برای سال های اول، دوم و سوم دبیرستان هر هفته ۳۰ ساعت درس و در طول سال صد ساعت برنامه رسمی غیر کلاسی وجود داشت که براساس برنامه درسی ملی در این حوزه تغییرات لازم اعمال می شود.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش براساس یک تعریف زمانی صورت می گیرد اقدامات عظیمی که در جهت تحول نظام آموزش و پرورش صورت گرفت نشان از شروع حرکت بزرگ است.
حاجی بابایی یکی دیگر از زیرمجموعه های سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش را تدوین نظام رتبه بندی معلمان عنوان کرد و اظهار داشت: همه اقداماتی که تحت عنوان تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش انجام می شود، یک معنا و مفهوم مشترک دارد و آن این است که گفتمان آموزش و پرورش و نگاه به نظام آموزش و پرورش در کشور باید تغییر کند.
وی تصریح کرد: تا زمانی که نگاه به آموزش و پرورش تغییر نکرده است ما نمی توانیم نام تحول را بر اقدامات انجام گرفته بگذاریم.
وی در ادامه با اشاره به استقرار نظام ۳-۳-۶ گفت: در یک نگاه کلی هدف از این اجرای این برنامه این بوده که نشان دهیم نظام قدیم در برخی قسمت ها یک نظام اشتباه است و بودن مقطع پیش دانشگاهی نیز یکی دیگر از اشتباهات نظام قدیم به شمار می رود.
حاجی بابایی افزود: این نظام به گونه ای بود که می توان آن را مانند ساختمانی تصور کرد که یک ششم از فنداسیون و استحکام آن کم و شش طبقه به همراه طبقه هفتم یعنی همان پیش دانشگاهی بر آن بنا نهاده شده است و قطعا این ساختمان با یک لرزش دچار مشکلات بی شماری می شود.
وی گفت: با استقرار نظام ۳-۳-۶ گفتمان در آموزش و پرورش، نگاه مردم، مسئولان، مدیران و همه معلمان نسبت به این نظام دچار تغییر شد.
ارسال نظر