به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دکتر غلامرضا توگه در این باره گفت: بیش از دو میلیون نفر در سال گذشته خون اهدا کردند که نسبت به سال ۹۰ رشد ۶/۳ درصدی داشت.

وی افزود: طبق برنامه های پیش بینی شده سازمان و به رغم تحریم های جهانی و مشکلات کمبود اعتبارات، خوشبختانه توانستیم رسالت خود را انجام دهیم.

سال ۹۱ تحریم ها را دور زدیم تا کمبودی ایجاد نشود

وی ادامه داد: همچنین در سال ۹۱ خوشبختانه توانستیم با مدیریت خوب مدیران و همکاران سازمان، تحریم ها را دور بزنیم به نحوی که در خصوص تهیه کیسه های فیلتردار که با مشکلاتی مواجه بودیم نگذاشتیم کمبودی در این زمینه احساس شود.

دکتر توگه گفت: ما این کیسه ها را از یک شرکت ژاپنی می خریدیم ولی فیلتر آنها از امریکا می آمد، همچنین بنا بر اعلام ژاپنی ها سوزن آن نیز از کشور کانادا می آمد که هر دو تحت تاثیر تحریم ها صدور این کالاها را به کشورمان ممنوع اعلام کرده بودند.

وی ادامه داد: اما به هرحال این مسائل حل شد و خوشبختانه در سال گذشته به کمبودی نخوردیم.

ایجاد شبکه خونرسانی در کشور

وی با اشاره به اجرای برنامه شبکه خونرسانی در کشور بیان داشت: این برنامه شبیه برنامه آمایش سرزمینی است و تعیین کننده نیازهای هر منطقه بر اساس معیارهای جمعیتی و معیارهای دیگر برای تاسیس یا ارتقای فعالیت پایگاه های انتقال خون است.

وی افزود: یعنی هم اکنون نقشه ای داریم که نشان می دهد که چقدر پایگاه سیار و ثابت و درجه ۱ و ۲ خون در کشور نیاز داریم.

رییس سازمان انتقال خون در ادامه اظهار داشت: هم اکنون هر تقاضایی در این زمینه به ما می رسد بر اساس این نقشه تعیین می کنیم.

وی اضافه کرد: در حال حاضر برنامه های سازمان را بر اساس تغییراتی که ممکن است از لحاظ جمعیتی یا سایر پارامترها در منطقه ای پیش بیاید به روز می کنیم و اگر نیاز به تاسیس یک پایگاه یا ارتقای فعالیت های یک پایگاه باشد بر آن اساس عمل خواهیم کرد.