داروهای که برای رژیم لاغری خوب نیست
تعدادی از داروها که برای درمان برخی بیماری های شایع مانند فشار خون بالا، آلرژی، افسردگی، التهاب، و دیابت تجویز می شوند، ممکن است جلوی قابلیت کاهش وزنتان را بگیرند. بعلاوه، برخی از این داروها ممکن است باعث افزایش وزن هم بشوند.
تعدادی از داروها که برای درمان برخی بیماری های شایع مانند فشار خون بالا، آلرژی، افسردگی، التهاب، و دیابت تجویز می شوند، ممکن است جلوی قابلیت کاهش وزنتان را بگیرند. بعلاوه، برخی از این داروها ممکن است باعث افزایش وزن هم بشوند و متاسفانه برخی از پزشکان به بیماران خود درباره چنین عوارض جانبی هشدار نمی دهند.
داروهایی که جلوی کاهش وزن را می گیرند:
مسدود کننده های بتا (Beta-blockers ): متوپرولول، آتنولول، کارودیلول، و پروپرانولول
ضد افسردگی ها: آمی تریپتیلین (Elavil)، نورتریپتیلین، دوکسپین، پاروکستین (پاکسیل)، ترازودون و دیگر موارد
استروئیدها مانند پردنیزولون و هیدروکورتیزون ( اما نه استروئیدهای استنشاقی یا بینی برای حساسیت )
آنتی هیستامین ها – دیفن هیدرامین (بنادریل )، فکسوفنادین (آلگرا )، ستیریزین (Zyrtec )، قرص سیپروهپتادین (Periactin ) و دیگر موارد، توجه داشته باشید Tylenol PM که به صورت گسترده برای کمک به خواب استفاده می شود حاوی دیفن هیدرامین است.
لیریکا (Lyrica ) برای فیبرومیالژیا و درد
والپروئیک اسید (والپوریک ) برای تشنج
Actos و Avandia برای پیش دیابت و دیابت
انسولین – انسولین تزریقی می تواند در واقع باعث افزایش قابل توجهی وزن شود.
کاملا واضح است که اقدام برای حذف این داروها و یا جایگزین کردن آنها باید حتما زیر نظر پزشک متخصص و با مشورت او انجام شود، و البته مصرف بسیاری از این داروها را نمی توان متوقف کرد. با پزشک خود مشورت کنید که چگونه و چرا دوست دارید این کار را انجام دهید. اگر با مخالفت او روبرو شدید نباید خودتان سر خود اقدام به انجام کاری کنید، می توانید از پزشکی دیگر کمک بخواهید.
اگر پزشکتان انکار کرد که دارویی باعث توقف کاهش وزن و یا اضافه وزن می شود تعجب نکنید، این تاثیر بارها و بارها در آزمایشات بالینی نشان داده شده است. ابته بسیاری از داروهایی که باعث افزایش وزن می شوند تاثیری موقت دارند و به محض قطع مصرف وزن به حالت قبل باز می گردد.
ارسال نظر