چای برای سردمزاجان مناسبتر است
یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه چای برای کسانی که سنگینی معده همراه با زبان باردار سفید دارند، مفید است, گفت: همچنین مصرف سبزیجات خام در وعده افطار و سبزیجات پخته در وعده سحر، خوردن منظم ملیّنهای خوبی چون کدو و هویج پخته به رفع یبوست کمک میکند.
ناصر رضاییپور درباره یبوست در روزهداری اظهار داشت: از نظر پزشکان طب ایرانی، لازم است افراد، بهازای هر وعده غذاخوردن، یک بار دفع کامل مدفوع با حجم قابلقبول و قوام نرم داشته باشند.
بهگفته وی گام نخست درمان یبوست، اصلاح سبک زندگی است, پرهیز از غذاهای شور و خیلیترش، غذاهای حاوی مواد نگهدارنده چون کنسروها و کمپوتها و فستفودهایی چون سوسیس و کالباس، پرهیز از خوردن عدس و بادنجان و موز و چای پررنگ است.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: همچنین مصرف میوهها و غذاهای فیبردار و سبزیجات خام در وعده افطار و سبزیجات پخته در وعده سحر، خوردن منظم ملیّنهای خوبی چون کدو و هویج پخته و زیتون در کنار غذا، داشتن تحرک و ورزش مناسب و خواب منظم، پاسخ بهجا و بهموقع به احساس دفع مدفوع و... برای رفع یبوست مفید است.
رضاییپور گفت: ماساژ شکم و رودهها با روغن بادام شیرین نیز بهویژه در کودکان و سالمندان، بسیار مفید و مؤثر خواهد بود.
وی درباره مصرف چای در ماه رمضان نیز اضافه کرد: طبیعت چای، گرم و خشک است؛ پس برای مصرف سحرگاهی چندان مناسب نیست. از سوی دیگر، چای با افزایش ادرار و تعریق، موجب کاهش آب بدن در فرد روزهدار میشود.
این متخصص طب سنتی بیان داشت: البته برای کسانی که نفخ و سنگینی معده همراه با زبان باردار سفید و مرطوب دارند، میتوان توصیه کرد که در ابتدای بیدارشدن برای سحری، یک استکان چای همراه با کمی دارچین یا هل بنوشند، زیرا این کار به پاکشدن مواد لزج و چسبیده به سطح مخاط معده کمک میکند و موجب بهبود هضم وعدۀ سحری میشود.
رضاییپور خاطرنشان کرد: افراد گرممزاج، بهتر است در سحر یا چای ننوشند یا چای را کمرنگتر و بدون دارچین و زنجبیل مصرف کنند.
ارسال نظر