سمنو غذای سرشار از مواد مغذی در طب سنتی
یک متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی گفت: سمنو به عنوان یک مادۀ ارگانیک که در تهیۀ آن از هیچ ماده افزودنی استفاده نمیشود, از بهترین و کاملترین شکل فرآوری گندم است.
محمد دریایی درباره سمنو اظهار داشت: سمنو به عنوان یک غذای ملی و نشانهای کهن از فرهنگ غذایی سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی ایرانیان، عصارۀ تغلیظ شده جوانۀ گندم است به همراه آرد گندم که ریشۀ فرهنگی در شناخت ارزش فوق العادۀ جوانهها از هزاران سال پیش در کشور ما دارد.
به گفته وی سمنو به عنوان یک مادۀ ارگانیک که در تهیۀ آن از هیچ ماده افزودنی استفاده نمیشود, بهترین و کامل ترین شکل فرآوری گندم است. با افزایش چند برابری پروتئین، اسیدهای آمینه، ویتامین ها، املاح و آنزیم های ضروری بدن در جوانۀ گندم به تقویت بدن کمک میکند.
یک متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی بیان داشت: در گندم (غلات) علاوه بر ترکیبات مهم و مغذی، موادی هم وجود دارند که سبب کاهش جذب عناصر ضروری بدن میشوند. یکی از این ترکیبات اسیدفیتیک است که با جوانه زدن، مقدار آن کاهش چشمگیری داشته در نتیجه با مصرف سمنو دسترسی بدن به آهن، روی، مس و دیگر عناصر مغذی موجود در گندم افزایش مییابد.
دریایی ادامه داد: در اثر جوانه زدن انرژی و کربوهیدرات گندم کاهش یافته و در عوض، پروتئین، اسیدهای آمینه، کلسیم، پتاسیم، سدیم، آهن، فسفر و ویتامین A، ویتامینهای گروهB و ویتامین C آن بسیار افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: جوانه موجود در سمنو منبع غنی ویتامین های گروهB و ویتامینE است که در تولید مثل نقش مؤثری دارند و به علت دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی باعث پیشگیری از سرطان میشود.
یک متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی گفت: مصرف متعادل سمنو ضمن افزایش سلامتی با سیر نگه داشتن معده به مدت طولانی از اشتهای کاذب جلوگیری کرده و مانع از چاقی میشود.
دریایی خاطرنشان کرد: به سمنوی تهیه شده از جوانه، هیچ مادۀ شیرین کننده ای اضافه نمی شود بلکه شیرینی آن از نوع قند های ساده و کاملا طبیعی است که حاصل تبدیل پلی ساکاریدهای آرد گندم توسط آنزیم های مالت است.
ارسال نظر