سرهنگ علیرضا آذردرخش ضمن اشاره به اینکه در حواشی این نمایشگاه ها شاهد بساط کردن دست فروشها هستیم که بعضاً از دستگاههای کارت خوان سیار استفاده می کنند، اظهار کرد: حتما در خرید از این دست فروشان هنگام پرداخت بهای خرید دقت نمایند و به هیچ عنوان رمز خود را به فروشنده نگویند.
وی ادامه داد: هنگام کشیدن کارت دقت نمایند که دستگاه کارت خوان سالم باشد چسب خوردگی یا وسایل اضافه بر روی آن نصب نباشد. چرا که نصب وسایل اضافه یا چسب خوردگی می تواند اسکیمر باشد که بر روی دستگاه کارت خوان نصب شده است و از اطلاعات کارت شما کپی برداری می کند.
سرهنگ آذردرخش همچنین تاکید کرد: به هیچ عنوان رمز خود را به فروشندگان اعلام نکنند و خود کارت کشیده و رمز را وارد نمایند.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با بیان اینکه در هنگام کشیدن کارت نگذارند افراد دیگر رمز آنها را ببیند، گفت: حتی مراقب باشند دوربین مدار بسته نیز در نزدیکی دستگاه کارت خوان نصب نباشد که بتواند عملیات ورود رمز فرد را ضبط نماید.
وی به شهروندان توصیه کرد: حتی در هنگام خرید از غرفه های خود نمایشگاه بهاره موارد فوق را رعایت نمایند تا در دام سارقان رمزهای بانکی نیفتند.
سرهنگ آذردرخش همچنین به شهروندان توصیه کرد: حتما فیش های خرید خود را از نظر قیمت چک نمایند و فیش ها را نگهدارند.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با بیان اینکه هموطنان سعی کنند در خرید از دستفروشان وجه نقد کالای خریداری شده را بپردازند، گفت: یکی از بهترین مکانی های که سارقان رمزهای بانکی فعال هستند همین دست نمایشگاهها و مراکز خرید است که مردم عجله داشته و موارد ایمنی را رعایت نمی کنند.
وی همچنین به فروشندگان نمایشگاه بهاره توصیه کرد : به هیچ عنوان دستگاه کارت خوان خود را به دیگران واگذار نکنید چرا که اگر هرگونه سوء استفاده ای شود دارنده دستگاه کارت خوان که به نام وی از سوی بانک صادر شده مقصر بوده و باید ضرر و زیان شاکیان را جبران نماید.
سرهنگ آذردرخش در ادامه افزود: برابر دستور العمل های صادر شده از سوی بانک مرکزی، فروشندگان موظفند دستگاه کارت خوان را در اختیار مشتریان قرار دهند تا خود مشتریان عملیات بانکی را انجام دهند.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا همچنین از دیگر شگردهای سارقان سایبری در نمایشگاههای بهار گفت: فروشندگان مراقب باشند، عملیات بانکی که از سوی خریداران انجام می شود از همان دستگاه کارت خوان باشد و رقم دقیق باشد و فیش های دستگاه کارت خوان دستکاری نشده باشد.
سرهنگ آذردرخش با بیان اینکه برخی از سارقان در خریدهای رقم کمتر پرداخت کرده و فیش را درست می کنند و یا اینکه از خرید منصرف شده و طلب وجه خرید را می کنند در حالیکه رقم بسیار پایین با کارت کشیده اند ولی به دلیل دقت فروشنده پول کامل را گرفته و می روند.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا ادامه داد: لذا ضرورت دارد که فروشندگانی که دستگاه کارت خوان را در اختیار مشتریان قرار می دهند به این موارد دقت کنند و حتما فیش ها را با دقت نگاه کنند.
وی ادامه داد: شهروندان عزیز با رعایت موارد ایمنی فوق با خیال آسوده خرید عید خود را انجام دهند و مطمئن باشند حتی اگر از کارت بانکی آنها کپی تهیه شده باشد تا زمانیکه رمز مربوطه در اختیار کلاهبردار نباشد امکان برداشت از حساب آنها غیر ممکن می باشد.
ارسال نظر