پارس؛
قیاس مع الفارق اختلاس و بدحجابی
آقای علم الهدی در بیحجابی چه دیدهاند که آن را موجب گناه دیگران دانستهاند (که البته این حرف درست است ولی مقایسهاش خطاست) ولی عیناً همان چیز را در اختلاس و مال مردم خوری و... ندیدهاند؟
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مرتضی روحانی- این چندمین بار است که سخنان جناب آقای علم الهدی نسبت به بد حجابی و بدتر بودن آن نسبت به اختلاس و مال مردم خوری رسانه ای میشود. سایت رسمی ایشان اینطور مطلب را آغاز کرده است :« انسانی که مالِ مردم را می خورد یا حرف حرامی می زند یا نگه حرامی می کند، مرتکب گناهانی شده است که فقط خود او را منحرف می کند. در حالی که بدحجابی گناهی است که انسان را ابزار می کند تا شیطان دیگران را منحرف سازد.»
من الان نمی دانم دقیقا منظور ایشان از جملات بالا چیست؟ یعنی چون بدگناهی باعث میشود که دیگران به گناه بیافتند از گناهان دیگر بدتر است؟ خب اینکه حرف تازه ای نیست. هر کس معاونت در گناهی بکند و کاری کند که مقدمه گناه برای دیگران نیز فراهم شود در گناه آنان شریک است. برای این مضمون روایت و حدیث نیز بسیار است. اما من فکر میکنم مشکل حرف جای دیگری نهفته است که بازتاب آن در شبکه های اجتماعی هم به همان خاطر است . و آن هم به خاطر مثالهایی است که ایشان زده است. یعنی انسانی که مال حرامی می خورد یا اختلاسی می کند و امثالهم آیا واقعاً کم گناهتر از یک دخترک بی حجاب است؟
برای اینکه ببینیم یک گناه از گناه دیگر بدتر است چه ملاکهایی وجود دارد؟ به نظرم بهترین منبعی که برای این بحث وجود دارد و خیلی هم شسته و رفته است و به همگان پیشنهاد میکنم که آن را بخوانند مقالۀ خانم مهناز قدرتی به همراه استادآقای مهریزی با عنوان شاخص های دینداری است(در عین همه نقدهای فنی و محتوایی که به این مقاله می توان داشت ولی واقعاً متن قابل توجه و قابل استفاده ای است که در شماره 57 مجله علمی پژوهشی علوم قرآن و حدیث متشر شده است) . در این مقاله نویسنده سعی کرده است که با ملاک قراردادن برخی آیتم ها نشان دهد که رعایت کردن چه چیزهایی در نگاه دین مهمتر است:
ملاکها و مولفه هایی که برای نشان دادن اهمیت یک فعل در نظام ایمانی در نظر گرفته اند از این قراراند:
1- تکرار
2- حصر
3- ثواب و عقاب
4- مقدمه و ذی المقدمه
5- تفضیل
6- استفاده از واژگان کلیدی مانند ایمان و اسلام و...
حالا اگر ما می خواهیم بگوییم که بدحجابی از اختلاس بدتر است یا باید نشان دهیم که مثلا تکرار بر رعایت حجاب در متون دینی بیتشر از تکرار برای مراقبت از مال مردم خوری و بدترین نوع آن یعنی مراقبت بیت المال است، یا به صورت حصر نشان دهیم که تنها این گناه است که موجب خروج از ایمان میشود، یا نشان دهیم که عقابی که برای بی حجابی در متون دینی ذکر شده است از عقابی که برای اختلاس ذکر شده است سنگینتر و جدی تر است یا اینکه نشان دهیم بی حجابی مقدمه ای برای اختلاس و یا مال مردم خوری است و از این جهت کسی که بی حجابی را رعایت نمی کند در گناه شخصی که اختلاس می کند هم شریک است. یا اینکه نشان دهیم که شخص بی حجاب از ایمان و اسلام خارج است ولی شخصی که اختلاس می کند گناه کوچکی دارد که موجب خروج از ایمان و اسلام نمیشود.
من نمیدانم آقای علم الهدی در بیحجابی چه دیدهاند که آن را موجب گناه دیگران دانستهاند (که البته این حرف درست است ولی مقایسهاش خطاست) ولی عیناً همان چیز را در اختلاس و مال مردم خوری و... ندیدهاند؟ اگر بیحجابی منجر به گناهی در فرد دیگر میشود چهبسا اختلاسی که موجب بیدین شدن مردم بشود! حال کدامین سنگینتر است؟ و شما بهعنوان والیان حکومت دینی موظفید اول به کدام مورد تذکر دهید؟ اگر عالمی کاخنشین شد خطرش برای بیدین شدن مردم بیشتر است یا اگر دخترکی زلفش را بیرون گذاشت؟ اگر والی حکومتی خودش و خانوادهاش از امکانات درجهیک تحصیلی و بهداشتی و ... بهره بردند درحالیکه مردم همان شهر دخترانشان از فقر به فحشا میروند و پسرانشان از بیکاری مجبور به کارهای ناخواسته و ناشایسته میشوند، برای دینداری خطرناکتر است یا اینکه دختری باعث گناه دیگران شود؟ گویی حضرتشان از وضع جامعه و نگاه مردم به طبقه حاکم بیخبر اند و یا اینکه واقعاً طبقه حاکم جمهوری اسلامی را از اینچنین اتهاماتی مبرّا میدانند! هر چه که هست این مقایسه غلط است.
آری، من تصریح میکنم که حجاب حکم خداست و عدم رعایت آن حرام قطعی است و در این هیچ شک و شبههای نیست و رعایت نکردن آن در برخی موارد موجب به گناه افتادن دیگران هم میشود. اما این مقایسه که بگوییم حجاب دیگران را به گناه میاندازد پس از اختلاس و مال مردم خوری گناهش بیشتر است قطعاً غلط است.
در آخر خاطرهای از استادمان آیتالله مجتهدی تهرانی بگویم. ایشان همیشه به بچهها و طلبههایشان میگفتند که کاری نکنید که گناه کفر مردم در دفتر اعمال شما محاسبه شود. بعد هم میگفتند آقایان ماشین مدلبالا سوار نشوید، دم مغازه که میروید کسی چه میداند پدر شما متمکن است یا مثلاً مهمان دارید پس چند کیلو چند کیلو گوشت نخرید ، عروسی بچههایتان را در فلان سالن و هتل نگیرید، تند تند منزل عوض نکنید و به سمت شمران نروید. اینطوری حرف شما در مردم اثر میکند.
و تو خود ببین که تفاوت ره از کجاست تا به کجا !!!
اگر آقای علم الهدی که عالم است ممکنه اشتباه کرده باشد، شما هم به طریق اولا در معرض اشتباه هستید. پس چگونه با قاطعیت در مورد دیدگاه اسلام نظر میدهید؟ بهتر نیست جواب چنین مسائل مشکلی به مراجع محترم تقلید واگذار شود؟
بافتن آسمان بریسمان نیز خود هنری است که از هرکسی بر نمیآید .
شاید از نظر ایشان اختلاس گناهی ندارد چون ممکن است فکر های جدیدی دارند خدا میداند
أسيد پاشي نباشه
بد حجابی بدتر از اختلاسه؟
پارس شماها انگشت کوچیک آیت الله علم الهدی هم نمیشوید لطفا... نزنید ادای علما را هم در نیاورید.
ما به این حرفهای علمالهدی عادت داریم
دقيقا
انتباهي منفي دارم
ارزش و حُرمتِ حجاب
هر زنی دوست دارد تا در تملُکِ روح یک مرد واقعی باشد، و هر گاه این اتفاق محقق شود زن از زن بودنش لذت می برد، زنان با حجاب، تافته جدا بافته ای هستند که می توانند مانع از نگاه مردان به خود شوند، و اگر یک زن به این مرحله از بصیرت برسد، یقینا نمی خواهد با بی حجابی، نگاه های شهوت بار و فاسد انگیز هر مردی را به زیبایی و اندام خود جلب کند.
در چنین حالتی است که مردها هم اگر بتوانند بیش از یک زن اختیار کنند، اما آنها فقط همین زنان را دوست دارند، این زنان با حجاب، که تافتهِ جدا بافته ای هستند، می توانند مانع از نگاه شوهر خود به زنان دیگر شوند، و تساوی حقوق زن و مرد اینچنین می تواند به مرحله عمل در آید، و گرنه قوانین اجتماعی همه برای نقض شدن نوشته می شوند، و فیمینیسم هم جز همین قوانین است.
متاسفانه فمینیسم این ذهنیت را در ذهن بعضی از زنان بی حجاب و بد حجاب نهادینه کرده، که اگر حجاب داشته باشند در جامعه مطرح نمی شوند، این دیدگاه فمینیستی برای زنان بی عفتی به بار آورده، و غرب هم در برابر گرفتن حجاب از زنان خود، هیچ چیزی که بتواند سعادت و آرامش واقعی او را تآمین کند به آنها نداده است.
بر خلاف فیمینیسم، این اسلام است که با نگاه عاطفي به زنان، مردان را نیازمند عواطف آنها می کند، ولی در غرب با نگاه غريزی به جسم و اندام زنان، مردان را نیازمند غرايز جنسی او می کند.
به زبانی ساده تر زن همچون آینه ای است که با حجاب و عفافِ خود، می تواند مرد را غیر مستقیم وادارد، که اگر بیشتر آن را تمیز کند نتیجتا، بهتر می تواند خودش را در آینه ببیند، و بهتر می تواند روح همسر خود را با عشق و راستی و پاکی اخلاق، و محبت های مردانه با معنویات زندگی سیراب کند.
ای دخت ایرانی، بدان که زیباترین هدیه خداوند به تو حجاب است، و این حجاب توست که حافظ اسرار زیبایی های توست، این اسرار در حفاظت از عفت و شرم تو، در آراستگى و زيبايى ات، همراه با وقارت، نقش اصلی را در سرچشمه کمال تو، و رساندن تو، به رتبه عالی معنویت ایفا می کند.
ای زن ایرانی، ای دخت نو باوه ایران، تو جواهرِ ارزشمندی هستی که در تنها مملکت شیعه جهان زندگی می کنی، تو مانند دُری در صدف هستی، تو گوهر نایابی هستی که فقط در پوشش و حجاب مادری خود می توانی محفوظ و سربلند بمانی.
ای زنان ایران زمین، حجاب شما مظهر اقتدار شماست، و خداوند حجاب را به منظور حفظ عفت و شرف شما قرار داد، براي اينکه نشانه ای بر ايمان و عقيده شما باشد، و بر شما واجب کرد، در پشت حجاب شما رازی هست که می تواند جامعه ای را از سقوط نجات دهد، چرا که مهم ترین عامل در تقویت بنیان خانواده حفظ حریم حجاب است، حجابی که عفاف و شخصیت و متانت زن را نمودار می کند، و او را همچون مرواریدی گرانبها در بر می گیرد.
ای دختر ایرانی اصالت یک زن مسلمان عفت اوست، و حجاب او مهمترین رکن آن است، پس حجابت را که ارزنده ترین زینت و افتخار توست حفظ کن، چون خداوند حجاب را به منظور حفظ عفت و شرف شما قرار داده، و بر شما واجب نموده، تا نشانه اي بر ايمان، پاکی عقيده و اقتدار شخصیت شما باشد.
حجاب و عفاف به عنوان دو ارزش در جامعه بشری با هم مطرح می شوند، و این دو در کنار هم به کار برده میشوند، نمی توان این حرف را از زنان بی حجاب و بد حجاب که بوی گناه می دهند قبول کرد، که دلمان پاک است، در حالی که خداوند حجاب را به این خاطر بر زنان واجب نمود، تا گوهرِ زن، که عفاف اوست محفوظ بماند.
حجاب فرمان خداست، و پروردگار متعال در قرآن كريم، رعایت حجاب را بر زنان واجب نمود، تا قضيه عفاف در اين بين سالم نگهداشته شود، حجاب و عفاف حالتی در نفس است، که انسان را از غلبه شهوت باز می دارد، حجاب زن مهمترین رکن عفاف است، و برایش مصونیت می آورد، در واقع حجاب سپری برای حفظ عفاف، و امن ترین پناهگاه برای زن است.
متاسفانه بی حجابی و بد حجابی که عده ای از زنان ایرانی را در بر گرفته است، از زمان کشف اجباری حجاب در زمان دیکتاتوری رضا شاه شروع شد، و در بعد از انقلاب هم به خاطر بعضی از سیاست های نادرست فرهنگی باعث شد که همیشه عده بسیار کمی از زنان بی حجاب در ایران، که بازمانده همان کشف حجاب رضا خانی هستند، در مقابل اکثریت زنان با حجاب در جامعه ایران قرار بگیرند.
غربیان سعی می کنند بی حجابی و بی بند و باری خودشان را در جاهایی دیگر گسترش بدهند، و زمانی که زن ایرانی خودش را شبیه آنها بی حجاب می کند، فکر، کلام، رفتار و اعتقاداتش هم شبیه آنها می شود، و از خود به بیگانگی می رسد، همه کسانی که می خواهند زنان ایرانی بی حجاب شوند و آن را توسعه می دهند، دانسته یا ندانسته به فکر منافع غرب هستند، و می خواهند زن بی حجاب و بی هویت غربی را، الگوی زن مسلمان ایرانی کنند.
اساسا مسئله پوشش زنان در فرهنگ ایرانیان باستان بوده، و تمام ادیان الهی هم از مسیحیت و یهود و زرتشت برای زن پوشش تعیین کرده بودند، زنان ایرانی قبل از اسلام هم پوشیده بوده اند، دوران هخامنشیان اشکانیان و غیره، بحث اسلام هم آن زمان نبوده، باید دانست که سلامت روح مرد در جامعه، با نوع و کیفیت پوشش زن رابطه مستقیمی دارد.
به تجربه ثابت شده که تغییر فرهنگ و آداب و رسوم ملت ها، به ویژه چیزیهایی که ریشه در باورهای مذهبی مردم دارند، کاری عَبث و بیهوده است، ولی ممکن است نتایج فاجعه باری را در پی داشته باشد، و همین کشف حجاب رضا خانی از همین قبیل است.
پیام مقام معظم رهبری به کنگره هفت هزار زن شهید کشور 16/12/91
زن مسلمان ایرانی تاریخ جدیدی را پیش چشم زنان جهان گشود و ثابت کرد که میتوان زن بود، عفیف بود، محجبه و شریف بود و درعین حال، در متن و مرکز بود، میتوان سنگر خانواده را پاکیزه نگاه داشت و در عرصه سیاسی و اجتماعی نیز سنگرسازی های جدید کرد فتوحات بزرگ به ارمغان آورد، زنانی که اوج احساس و لطف و رحمت زنانه را با روح جهاد و شهادت و مقاومت درآمیختند، مردانه ترین میدانها را با شجاعت و اخلاص و فداکاری خود فتح کردند.
بهمنیار http://bahmaneyar.blogfa.com/post-485.aspx
ارزش و حُرمتِ حجاب
http://bahmaneyar.blogfa.com/post-485.aspx
باشه حرف شما درسته پارس عزیز ولی اگه شما هم زن بودی و شوهری داشتی که سر بدحجابی خانمای تو خیابون بیخیال و بیتفاوت به زن و زندگیش میشه بازم انتقاد میکردی از حرف این مرجع؟ اصلا شما میدونید چندتا خانواده سر همین بدحجابی ها از هم پاشیده؟ بچه طلاق میدونی یعنی چه؟ نه این چیزا به چشتون نمیاد اختلاس شاید یه عده رو پولدار کنه یه عده رو فقیر ولی پیامدهاش بدتراز فروپاشی نهاد خانواده ها نیست. منظور این مرجع عالیقدر واقعا اون چیزی که شما برداشت کردی نبود. این حرف ایشون درواقع واکنش به قیاس یه عده هست که رایج شده هرجا از بیحجابی و بی بندوباری انتقاد میشه یه عده درمیان جریان اختلاس ها رو وسط میکشن و قیاس میکنن. درحالی که خودمونم شاهدیم دستگاه قضا هرنوع اختلاسی رو بهش رسیدگی میکنه و محکومارو متهم و مجازات. همونطور که بدحجاب هارو در سطح جامعه امر به معروف میکنن
آره ايشان درست فرمودند؛گناه اختلاس از بيت المال و به روز سياه نشاندن هفتاد؛هشتاد ميليون نفر از بيرون بودن چندتار مو دخترا كمتره؛معلوم نيست به كجا ميخواهيم برسيم.
منظور، تداوم و اثر گذاری یک عمل است دزدی در یک مقطع خاص اثر دارد مانند شغل یک معلم و شغل یک کارمند بانک .
اثر گذاری سخن معلم در طول زمانها اثر گذار است اما کار خلاف کارمند بانک در محدوده زمانی خاص همان فرد خاطی است بی حجابی مدل میشود در یک جامعه بزرگ جهانی اما دزدی کمتر لذا اثر گذاری یک عمل مهم است نه ظاهر عمل