به گزارش پارس به نقل از افکار، بسیاری از ما بر این باوریم که با دقتی بیشتر از همیشه خودرومان را تمیز کنیم بلکه بتوانیم یک سال کامل از خودوریی پاکیزه و تمیز استفاده کنیم چرا که به هر حال ساعاتی از روز را درون آن سپری می کنیم و تمیز بودن محیط داخل خودرو موجب شادابی استفاده کننده خواهد بود.

از این رو در این نوشتار می خواهیم نگاهی به روش ها و نکاتی جهت تمیز کردن داخل خودرو داشته باشیم:

موکت ها

ابتدا موکت های کف خودرو را خارج کرده و به خوبی بتکانید. سپس آن ها را بشویید، اگر جنس موکت ها از پلاستیک است شستن آن ها راحت تر است و با مواد گوناگونی امکان لکه بری و ضدعفونی کردن آن ها وجود دارد اما اگر جنس آن ها پارچه ای و بافت است می توان پس از جارو کردن، با شامپو فرش (ترجیحا نمونه های مخصوص خودرو) به خوبی موکت ها را شست و در نهایت توسط فشار هوا روند خشک شدنشان را تسریع کرد.

جارو کردن اتاق خودرو

حال نوبت به جارو کردن اتاق می رسد. برای این کار باید مراقب بود تا به وسیله لوله جاروبرقی آسیبی به ادوات موجود و یا سطوح چرمی و براق نرسد.

برای این کار باید مناسب ترین ابزار متصل شونده به لوله جاروبرقی را انتخاب کنید که بتواند تمامی شکاف ها و محفظه های کوچک را تمیز کرده و در عین حال دارای سطحی نرم باشد تا موجب خراشیدگی سطوح چوبی، پلاستیکی و چرمی نشود.

پیشنهاد می شود اگر پوشش سقف داخل کابین زیاد کثیف نیست و فقط چند لکه دارد توسط جارو برقی تمیز نشود چرا که الیاف آن به راحتی حالت خود را از دست می دهند و سایه های زیادی در اثر برخورد با مکنده جارو بر آن نقش می بندد، در حین انجام این عمل با تغییر موقعیت صندلی ها به جلو و عقب احتمالاً اشیای گمشده کوچکی را نیز خواهید یافت.

در این مرحله تمیز کردن جیب رودری ها، درون داشبورد، کنسول و خود صندلی ها را فراموش نکنید.

صندلی ها و تزئینات


برای تمیز کردن صندلی ها و رودری ها باید با توجه به جنس آن ها نوع مواد پاک کننده را انتخاب کرد.
اگر در خودروی شما از پوشش چرمی برای صندلی ها، رودری ها و بخش هایی از داشبورد استفاده شده است می توانید از محلول آب گرم و صابون بسیار ملایم آن هم به مقدار کم استفاده کنید چرا که خاصیت قلیایی صابون ها برای چرم های طبیعی مضر است و به یاد داشته باشید قبل از استفاده از محلول مورد نظر ابتدا بخشی از صندلی یا داشبورد را که دور از دید است با آن پاک کنید تا از هرگونه تغییر رنگ مطمئن شوید.

سپس با یک پارچه لطیف سطوح را تمیز کنید و نگذارید رطوبت بر روی سطوح چرمی باقی بماند. اما اگر جنس صندلی ها و رودری ها از پارچه یا مواد پلاستیکی است می توانید ابتدا محلولی از آب و مقداری جوش شیرین یا سرکه سفید درست کرده و لکه ها را پاک کنید سپس با مواد شونده و آب آن ها را پاک کنید. محلول های مذکور را می توان برای داشبوردهای پلاستیکی (وینیل) نیز استفاده کرد.

استفاده از محلول ها و اسپری های موجود در بازار برای پایان کار و جلا بخشیدن به تزئینات خودرو ایده خوبی است به شرطی که باعث چرب به نظر رسیدن و لغزنده شدن ادوات و لوازم نشوند که در این صورت باید توجه ویژه ای به غربیلک فرمان و اهرم تعویض دنده داشته باشید تا از هرگونه خطر احتمالی ناشی از لغزنده شدن آن ها جلوگیری کنید.

همچنین برای تمیز کردن کمربندهای ایمنی، آن ها را بیرون بکشید و با آب گرم و صابون بشویید و بگذارید به صورت طبیعی خشک شوند و اجازه ندهید آب به درون قرقره آن نفوذ کند.

به یاد داشته باشید استفاده از یک برس برای تمیز کردن شیارها، خروجی های هوا و لابلای دکمه ها پیش از جارو کردن نقش موثری در تمیزی آن ها دارد. البته می توانید از ژل های موجود برای بیرون کشیدن آشغال ها و گرد و غبار از منافذ کوچک استفاده کنید.

سطوح چوبی
برای تمیز کردن سطوح چوبی صرف نظر از اینکه چوب واقعی یا مصنوعی است هرگز از پاک کننده های خشن بر روی آن ها استفاده نکنید، چوب های مصنوعی نیز اغلب دارای پوشش پلی اورتان هستند که به راحتی خراشیده می شوند بنابراین بخش های چوبی خودرویتان را با پارچه های تمیز و مرطوب پاک کنید و می توانید مقدار کمی از واکس چوب برای درخشش دوباره آن استفاده کنید.

لکه بری
اگر به تمیزی کفشتان اهمیت می دهید و عموماً با کفش های واکس زده درون خودرو می نشینید احتمال وجود لکه واکس روی موکت اطراف پدال ها و یا حتی زیرپایی وجود دارد که می توان با مرطوب کردن جای لک واکس و ریختن کمی الکل سفید و شست وشو با شامپو فرش آن را از بین برد.

اما اگر با یک آدامس چسبیده به صندلی ها و یا کف خودرو مواجه شدید بی درنگ به سراغ یک قطعه یخ بروید و با سرد کردن آدامس جویده شده به راحتی آن را جدا کنید و درنهایت اگر نشد می توانید از کرم مرطوب کننده و یا اسپری حشره کش استفاده کنید اما مراقب باشید با کندن آدامس، به بافت پارچه آسیب نزنید و آن را سوراخ نکنید. در پایان اگر لکه مواد خوراکی بر صندلی های خودرو نقش بسته با استفاده از پودر رخت شویی آنزیم دار به سادگی آن ها را برطرف نمایید.

شیشه

برای تمیز کردن شیشه ها پس از شست وشوی آن ها و اطمینان از برطرف شدن لکه های چربی حاصل از دود دیگر خودروها، با مایع شیشه پاک کن و پارچه های میکروفیبر شیشه ها و آینه ها را پاک کنید و برای آگاهی از این که لکه در کدام سمت است یک طرف شیشه را به طور افقی و سطح دیگر را به صورت عمودی پاک کنید تا به راحتی محل لکه را بیابید، اما در رابطه با شیشه عقب بسیار مواظب خطوط رسانای یخ زدا باشید و سطح داخلی شیشه عقب را حتما به صورت افقی پاک کنید تا آسیبی به نوارهای رسانا نرسد.

تعویض فیلتر هوا

پس از اتمام خودروتکانی به یاد داشته باشید برای حفظ بیشتر پاکیزگی اتاق خودرو فیلتر هوای اتاق را حتما تعویض یا با فشار هوا تمیز کنید تا از ورود گرد و غبار ناچیزی که از آن عبور می کند نیز جلوگیری کنید.

احتیاط
همیشه به یاد داشته باشید نمی توان از پارافین، الکل، بنزین، تری کلرواتیلن و سفیدکننده های قوی جهت پاک کردن بخش های پلاستیکی شیشه ها، طلق چراغ ها و بدنه استفاده کرد.
همچنین از مواد دارای سیلیکون برای شست وشوی شیشه و آینه استفاده نکنید و در همه حال مراقب باشید تا رطوبت ناشی از محلول ها و مواد شوینده وارد کلید ها و لوازم الکترونیکی کابین و به خصوص داشبورد نشود، برخی از افراد با تصور اینکه این رطوبت ناچیز بخار می شود و اثری بر جای نمی گذارد از لایه اکسید نازکی که بر روی پلاتین ها و رساناها تشکیل می شود و موجب کوتاهی عمر آن ها و اختلال عملکردشان می شود بی خبرند