معصومه ابتکار گفت: ارزیابی زیست محیطی از ساز و کارهای بسیار موثر برای توسعه کشور برخوردار است. اگر کشور بخواهد توسعه پیدا کند ساز و کار فنی که در همه دنیا رایج است، ارزیابی زیست محیطی است.

وی افزود: ما از قانون سوم برنامه و در همه قوانین بعدی قانون ارزیابی زیست محیطی را داریم و با قوت هم آن را اجرا می کنیم.

به گفته ابتکار، تمام طرح های بزرگ کشور مشمول ارزیابی زیست محیطی هستند، اما دولت این لایحه را ارائه کرده بود تا ماده واحده دائمی شود.

رئیس سازمان محیط زیست تاکید کرد: جهت گیری این لایحه برای رشد اقتصادی کشور بود. مخصوصا در شرایط کنونی با رفع تحریم ها که می توانست به برنامه ریزی و کارآمدی بالا بدل شود.

ابتکار تاکید کرد: ما هم اکنون هم قانون ارزیابی زیست محیطی را داریم، آن را با قدرت اجرا می کنیم و دولت هم در اجرای آن مصمم است و امیدواریم مجلس آینده این قانون را تصویب کند.

بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه ماده ۱۹۲ ارزیابی زیست‌محیطی باید برای پروژه‌های بزرگ و با اهمیت صورت گیرد. ارزیابی شامل سه بخش ارزیابی قبل از اجرا، ارزیابی حین اجرا و ارزیابی بعد از بهره‌برداری است. سازمان حفاظت از محیط زیست در لایحه تهیه شده ارزیابی زیست‌محیطی به دنبال آن بود که این موضوع به عنوان یک قانون مستقل با عنوان قانون ارزیابی زیست‌محیطی به تصویب مجلس برسد.

صبح امروز نمایندگان مجلس با این استدلال که این قانون باعث خواهد شد سازمان حفاظت از محیط زیست نسبت به صنایع ورود سختگیرانه‌ای داشته باشد، مخالفت کرده و به آن رای مثبت ندادند.