فشار کاری مضاعف پرستاران در اورژانسها
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن ارایه آمار و ارقامی در حوزه پرستاری در کشور، گفت: با توجه به اهمیت اورژانسها بعنوان اولین مواجهه بیمار، شرایط اضطراری و فشار مضاعف کادر پرستاری در این بخشها زیاد است باید به مجموعه پرستاری این بخشها توجه ویژه شود.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دکتر علی اصغر پیوندی در مراسم بزرگداشت مقام پرستار که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، ضمن تبریک میلاد باسعادت حضرت زینب کبری(س) و روز پرستار، از زحمات شبانه روزی پرستاران در ارایه خدمات بهینه و باکیفیت در نظام سلامت تقدیر کرد.
وی با اشاره به ویژگیهای شخصیتی حضرت زینب(س) بعنوان اسوه صبر، فداکاری و تقوا اظهار داشت: حضرت زینب (س) پرستاری بزرگ و جاودان در تاریخ است؛ ایشان پرستار پنج امام معصوم بودند؛ حضرت علی (ع) در هنگام ضربت خوردن، امام حسن(ع) در زمان مسمومیت، امام حسین (ع) در غربت و تنهایی، امام سجاد(ع) در زمان تب جانسوز و امام محمدباقر(ع) در صحرای کربلا.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مطلب که در سراسر کشور 160 دانشکده پرستاری و مامایی با اساتید مجرب در حال تربیت نیروی انسانی کارآمد در رده های مختلف پرستاری هستند، گفت: تربیت نیروی پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از سال 1326 در مدرسه عالی پرستاری آغاز شد و در سال 1365 بعد از استقلال دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، مدارس عالی تجمیع یافت و دانشکده پرستاری و مامایی شکل گرفت.
پیوندی افزود: در ابتدا مقاطع این رشته محدود بود، اما در حال حاضر این دانشکده با دارا بودن اساتید توانمند در تربیت پرستار در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و phd مثال زدنی است و دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی مفتخر است که تاکنون 9000 پرستار تربیت کرده که در اقصی نقاط میهن اسلامیمان مشغول خدمت رسانی هستند.
وی در ادامه گفت: براساس آمار در کل کشور حدود 120 هزار پرستار به ازای 160 هزار تخت دولتی، خیریه و غیردولتی مشغول خدمت رسانی در نظام سلامت هستند که در واقع نسبت تخت به نیروی پرستار 1.1 است. البته در بخشهای اعصاب و روان با وضعیت بحرانیتری روبرو هستیم و 47 صدم درصد پرستار برای تختهای روانی در اختیار داریم.
پیوندی با بیان این مطلب که در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی حدود 4000 پرستار در ردههای مختلف مشغول خدمت رسانی در 17 بیمارستان تابعه هستند، گفت: آمار دانشگاه به آمار کشوری نزدیک است، ولی با آمار کشورهای پیشرفته فاصله دارد که این امر باعث فشار مضاعف کاری به پرستاران میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با توجه به اهمیت اورژانسها بعنوان اولین مواجهه بیمار، شرایط اضطراری و فشار مضاعف کادر پرستاری در این بخشها؛ بر لزوم توجه ویژه به مجموعه پرستاری این بخشها تاکید کرد.
گسترش فعالیت پرستاران در حوزه بالین، توجه به افقهای آینده، تلاش برای افزایش تربیت نیروی پرستاری مجرب، بورسیه دانشجویان سال آخر به شرط ارائه خدمات و طرح در دانشگاه بخش دیگری از موضوعات مطرح شده توسط رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود.
وی همچنین اجرای طرح تحول نظام سلامت را باعث افزایش نسبی مراجعان به مراکز درمانی دولتی و ارایه خدمات برشمرد و گفت: شرایط کاری باید به گونه ای تسهیل شود که به بهبود کیفیت خدمات کمک کند. نظام سلامت یک نظام به هم پیوسته است که تمامی مجموعه باید با همکاری و تعامل در راستای ارایه خدمات به مردم گام بردارند.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پیوندی، پرستاری را حرفهای مقدس برشمرد و خاطرنشان کرد: پرستاری هنر است؛ هنری که دردها و ناملایمات دیگری را درک میکند، هنر استقامت و پایداری است. پرستاری علم است؛ علمی که آموزشی را به دنبال دارد و توسط اساتید فرهیخته آموزش داده شده است. در عین حال پرستاری یک حرفه است؛ حرفهای که با پایبندی به اصول اخلاقی و وجدانی و براساس تعالیم دینی و ملی اجرا میشود.
وی در پایان صحبتهایش ضمن تبریک مجدد این روز خجسته به پرستاران اظهار امیدواری کرد که مجموعه نظام سلامت در محیطی دوستانه با تعامل و همدلی همواره حرکتی مستمر و رو به جلو داشته باشد.
ارسال نظر