وضعیت "آب مروارید" و "آبسیاه" در اطفال ایرانی
رییس برنامه پیشگیری از نابینایی وزارت بهداشت، شیوع نابینایی میان اطفال را 15هزار نفر در کشور عنوان و تاکید کرد: وضعیت کشور از نظر نابینایی ناشی از آب سیاه و آب مروارید نوزادان نارس و همچنین امکانات درمانی آن مناسب است.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دکتر فرزاد محمدی ضمن اعلام آمار شیوع نابینایی اطفال در کشور، درباره برنامه جدید وزارت بهداشت برای غربالگری نوین رتینوپاتی نوزادان نارس گفت: یکی از موارد بسیار شاخص در بحث بیماریهای نوزادان نارس، مشکلات شبکیه است. در این برنامه طبق استانداردهای جاری بخشهای مراقبت ویژه نوزادان نارس، با تهیه زیرساختها و خرید فناوری، این امکان وجود خواهد داشت که بدون حضور متخصص شبکیه، عکسهایی توسط پرستارگرفته و برای متخصصین فرستاده شود تا ارجاع و تشخیص به موقع صورت گیرد.
مرادی درباره آخرین وضعیت نابینایی به علت بیماریهای مادرزادی در کشور گفت: چند دلیل شاخص برای نابینایی نوزادان مثل آب مروارید مادرزادی، آب سیاه و نابینایی ناشی از رتینوپاتی وجود دارد که جزو شایعترین دلایل نابینایی اطفال به حساب میآیند. ما در مورد نابینایی ناشی از آب سیاه و آب مروارید وضعیت مناسبی داریم؛ چراکه ارجاع این نوزادان در زمان نسبتا مناسبی صورت میگیرد و از نظر انجام اعمال جراحی، وضعیت بازتوانی، عینک و لنز تماسی در کشور امکانات مناسبی وجود دارد.
وی افزود: الان خدمات بسیار خوبی در این زمینه در شهرهای شاخص داریم که از نظر ارجاعات منطقهای هم مشکلی ندارند و از استانهای مجاور میتوانند به آنها مراجعه کنند. به طور کلی از مدل دنیا و داشتن مراکز ارجاعی بزرگ دور نیستیم.
رییس برنامه پیشگیری از نابینایی وزارت بهداشت گفت: ما حتی به یک مورد نابینایی قابل پیشگیری هم در بین نوزادان رضایت نمیدهیم و این درحالیست که در کشورهای همتراز ما که درحال توسعه هستند، بیماری رتینوپاتی نوزادان نارس، نو ظهور محسوب میشود.
ارسال نظر