به گزارش پارس به نقل از تسنیم،  محمدباقر قالیباف شهردار تهران امروز سه‌شنبه در چهارمین همایش ملی مقابله با آلودگی هوا اظهار داشت: در طی ماه گذشته 22 روز بسیار سخت در زمینه آلودگی هوا را داشتیم و ما با توجه به منابع و امکانات در اختیار توانستیم اطلاع‌رسانی شفاف و خوبی را از سوی شهرداری به مردم ارائه دهیم. 

وی با بیان اینکه راهکار آلودگی هوا باید به طور کارشناسی حل شود، گفت: رفع معضل آلودگی هوا یک کار کارشناسی است نه آنکه در گفتگوهای سیاسی و بین مدیران حل و فصل شود، بلکه باید کارشناسان تصمیم بگیرند و مدیران نیز بدون ملاحظه آن را مورد اهتمام قرار دهند. 

شهردار تهران تصریح کرد: در زمینه آلودگی هوا نیز دو نگاه وجود دارد یکی اینکه آلایندگی تولید شود و بعد از آن را حل کنیم و دیگر آنکه اصلا نگذاریم آلاینده‌ها تولید شوند و ما نیز نگاه دوم را مورد لحاظ داریم.

قالیباف ادامه داد: متاسفانه 80 درصد آلایندگی از وسایل متحرک در شهر است و 20 درصد مابقی سایر آلایندگی‌ها می‌باشد.

وی تصریح کرد: از 800 هزار تن آلاینده‌ای که در سال تولید می‌شود را وسایل متحرک 80 درصد به خود اختصاص می‌دهند و 20 درصد دیگر را سایر عوامل شامل می‌شود که در این میان سوخت خانگی تنها 2.2درصد سهم تولید آلودگی هوا را به خود اختصاص می‌دهد.

شهردار تهران در تشریح آلودگی وسایل متحرک گفت: 42 درصد از این 80 درصد را تنها 400 هزار خودرو به خود اختصاص می‌دهند و این تعداد وسیله نقلیه میزان قابل توجهی از آلودگی را تولید می‌کنند.یعنی کمتر از 10 درصد 4 میلیون وسیله نقلیه بخش قابل توجهی از آلاینده‌ها را در هوای شهر تولید می‌کنند.

قالیباف به انتقاد از ورود اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌های فرسوده در کلانشهرها و به‌ویژه تهران اشاره کرد و گفت: ضعف مدیریت در عدم اجرا به جایی رسیده که آن ماشین تولید آلایندگی می‌کرد به تهران آمده و سرویس ادارات مختلف می‌شود که این هم یکی از علت‌های آلودگی هوا است.

وی به صحبت‌های رئیس سازمان محیط زیست مبنی بر اینکه تولید موتور کاربراتوری در تهران متوقف می‌شود، اشاره کرد و گفت: وزارت صنایع  و مسئولان محیط زیست تاکید می‌کنند که موتور کاربراتوری تولید نشود اما آیا در حال حاضر نمی‌توانیم تصمیم بگیریم کسی که موتور کاربراتوری دارد با موتور انژکتوری عبور و مرور کند؟ 

شهردار تهران افزود: چطور ما می‌توانیم 100 هزار خودرو را ارائه دهیم اما نمی‌توانیم 8 هزار پیکان فرسوده را مورد لحاظ قرار دهیم؟ 

قالیباف تصریح کرد: ما صورت مسئله را می‌دانیم و بهتر است مسئولان ذیربط و دستگاه‌ها در رابطه با رفع مشکل آلودگی هوا اهتمام ویژه‌ای داشته باشند چرا که آلودگی هوا تاثیر منفی بر سلامت شهروندان خواهد داشت. 

وی به طرح شهرداری تهران برای مقابله با آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: طرح مدون و روشنی را تهیه کرده‌ایم و این مهم آماده است. اما نمی‌توانیم ارائه دهیم که یک طرف آن مورد بهره قرار گیرد و طرف دیگر انجام نگیرد و یا به صورت کاریکاتوری اجرا شود؛ باید این طرح با دقت و با پیوند اجتماعی و فرهنگی مورد لحاظ قرار گیرد چرا که آلودگی هوا معضلی ملی است و سلامت همه مردم در این باره در خطر است. 

شهردار تهران بر توسعه حمل و نقل عمومی تاکید کرد و گفت: توسعه حمل و نقل عمومی همچون مترو و ناوگان اتوبوسرانی باید مدنظر قرار گیرد و به سرعت انجام گیرد. 

قالیباف تصریح کرد: شهرداری تهران در گذشته در طول سال 2.5 کیلومتر مترو می‌ساخت که تبدیل به 30 کیلومتر شد و این مهم برای امسال و سال آینده به بالای 60 کیلومتر خواهد رسید. 

وی افزود: به زودی از مترو تهران و حومه از مرز 100 ایستگاه عبور خواهد کرد و جزو شهرهای مهم در این عرصه خواهد شد؛ تا پایان سال 96 نیز مترو به 160 ایستگاه ارتقا پیدا می‌کند و تمامی این تلاش‌ها در شرایطی است که همراهی در زمینه مترو انجام نمی‌گیرد و ما تنها 5 درصد اعتبارات را ازسوی مسئولان دریافت کرده‌ایم و 95 درصد را هزینه کرده‌ایم.

شهردار تهران افزود: در حوزه حمل ونقل عمومی تلاشهای لازم را داریم و باید اتوبوس‌هایی وارد شود که استاندارهای یورو را در  اختیار داشته باشد و باعث توسعه حمل و نقل شهری و بهبود وضعیت آلودگی هوا شد.  

قالیباف نیز موتورسیکلت‌های کاربراتوری را یکی از علت‌های آلایندگی اعلام کرد و گفت: هر موتورسیکلت در هر کیلومتر 15 گرم آلاینده وارد شهر می‌کند و این در شرایطی است که یک دستگاه خودرو یورو 4 در هر کیلوم 1.18 گرم آلاینده تولید می‌کند که باید در زمینه موتورسیکلت اهتمام ویژه‌ای از سوی مسئولان صورت گیرد.

وی گفت: در حال حاضر 6500 پیکان تاکسی کاربراتوری وجود دارد که در طول سال آلایندگی بسیاری را تولید می‌کنند و باید مسئولان ذیربط به این موضوع توجه کنند.

شهردار تهران تاکید کرد: وقتی که 400 هزار تن از میزان 800 هزار تن آلایندگی را 400 هزار خودرو و موتورسیکلت تولید می‌کند می‌توانیم تصمیم مناسبی بگیریم پس چرا در این جهت تصمیمی گرفته نمی‌شود. 

قالیباف با یادآوری اینکه دولت در سال 92 مصوبه‌ای برای مقابله با آلودگی هوا داشته است گفت: دولت مصوبه‌ای داشت که چه ماشین‌هایی نباید وارد شود و به این مهم درباره با مقابله با آلودگی هوا تاکید داشت اما چرا اجرا نمی‌شود. 

وی به تقدیر از وزارت نفت پرداخت و گفت: وزارت نفت در حوزه سوخت تلاش مناسبی را انجام داد و توانست در حوزه بنزین و گازوئیل ارتقا را ایجاد کند، اما این ارتقا بدون افزایش کیفیت تولیدات خودروهای داخلی فایده‌ای ندارد و باید استانداردهای لازم در زمینه خودروسازی انجام بگیرد.