زجاجی: رواج استعمال سیگار میان دختران دانشجو
مشاور رئیس جهاد دانشگاهی گفت:متاسفانه امروزه استعمال سیگار میان دختران دانشجو بسیار رواج یافته است.
به گزارش پارس به نقل ازباشگاه خبرنگارانعلیرضا زجاجی مشاور رئیس جهاد دانشگاهی در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: اعتیاد منکر بزرگ محسوب میشود و همه در مقابل این موضوع مسئولیت دارند و لازم است با مشارکت در امر پیشگیری و مبارزه با اعتیاد نهی از منکر را در کشور انجام دهند.
وی افزود: خانواده نقش بسیار حائز اهمیتی در پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر در کشور دارد لذا فردی که در خانواده و در این نهاد مبادرت به استعمال دخانیات میکند باید مورد نهی سایر اعضای خانواده قرار گیرد این مسئله در اجتماع نیز به همین صورت بوده و نباید نسبت به استعمال دخانیات و مواد مخدر اعضای خانواده و اجتماع بی تفاوت بود.
مشاور رئیس جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه قبح اجتماعی استعمال سیگار و یا مصرف مواد مخدر نباید در کشور شکسته شود، ادامه داد: منشاء اعتیاد و رفع آن در خانواده است و در صورتی که فردی با آموزشهای پیشگیرانه از جانب والدین همراه باشد هیچگاه به اعتیاد و استعمال دخانیات سوق نمییابد. لذا باید به نقش بی بدیل خانواده در پیشگیری از اعتیاد توجه ویژه داشت و اکثر برنامهها را به این سمت هدایت کرد.
زجاجی با اشاره به اینکه متاسفانه امروزه استعمال سیگار میان دختران دانشجو بسیار رواج یافته است، گفت: بسیاری از خانوادهها به این مسئله واقف هستند ولی اهمیتی به این موضوع نمیدهند چه بسا که بسیاری از موارد خود والدین نیز سیگاری بوده و امر و نهی آنها به فرزندانشان در این زمینه موثر واقع نمیشود.
مشاور رئیس جهاد دانشگاهی بیان کرد: سیگار منشاء مصرف مواد مخدر است و افراد زیادی که معتاد هستند، اعتیاد خود را با یک نخ سیگار آغاز کردهاند بنابراین برنامههای پیشگیرانه برای مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر باید از مبارزه با سیگار و پیشگیری از شیوع آن انجام شود تا بتوانیم به نتایج موثر و مطلوب در این زمینه دست یابیم.
وی با اشاره به هزینههای مالی و اجتماعی که اعتیاد بر دوش خانواده و دولت متحمل میشود، اشاره کرد و افزود: امروزه مشخص شده که یکی از عوارض اعتیاد به مواد مخدر و استعمال سیگار ابتلاء به انواع سرطانها به ویژه سرطان ریه است که این معضل علیرغم مصائب بیماری، هزینههای گزافی را برای درمان به همراه دارد.
زجاجی گفت: برای مبارزه همه جانبه با اعتیاد و مواد مخدر نیاز به عزم همگانی داریم تجربه دفاع مقدس اثبات کرده است که با همکاری همه مردم و نهادها می توانیم به نتایج موفقی دست یابیم. البته اعتیاد مسئله پیچیدهای است و معلول موارد زیادی همچون فقر، مشکلات اقتصادی، بیکاری و عدم آموزش صحیح به فرزندان و... که همه این موارد با نهی از منکر از بین نمیرود.
مشاور رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: باید آموزش درست و کامل به ویژه از طریق الگوهای اجتماعی برای جوانان و نوجوانان داشته باشیم. زمان کنونی دوران رسانهسالاری است و این عنصر مهمی در جهت پیشگیری از اعتیاد به شمار میرود. در کنار این مسئله نیز باید توجه کرد که معنویات عاملی مهم در پیشگیری از اعتیاد به شمار میرود و دانشجویان و جوانانی که از معنویات قوی بهرهمند هستند اعتیاد به مواد مخدر در میان آنها وجود ندارد بنابراین بر توجه به این مسئله نیز از طریق آموزش و آگاهی تاکید میشود.
وی در رابطه با تشدید مجازاتهای مربوط به مواد مخدر گفت: ابتدا باید شرایط ایجاد اعتیاد در کشور را رفع و پس از آن برای تشدید مجازات اقدام کرد. زندان به تنهایی و یا تشدید مجازات بدون عمل پیشگیرانه از اعتیاد موثر واقع نمیشود.
زجاجی در رابطه با ارتباط کمبود شادی با اعتیاد بیان کرد: به نظرم شادی کنونی در جامعه اندک نیست. شادی که ماهوارهها تبلیغ میکنند نوعی غفلت است. البته رفع مشکلات اقتصادی در ایجاد نشاط و شادی اجتماعی موثر است ولی گاهی آرزوهای طول و دراز و دست نیافتنی سبب افسردگی و ایجاد اعتیاد میشود که این موضوع از طریق آموزش و ارئه مهارت زندگی قابل رفع است.
ارسال نظر