رسیدن به بن بست کاهش وزن
برخی از افراد به رغم فعالیت بدنی و کنترل شدیدتغذیه خود باز هم موفق به کاهش وزن نمی شوند.
به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، شاید شما هم با افرادی که با وجود ورزش کردن، کنترل شدید کالری ها و ولع خود برای خوردن دسرهای خوشمزه، باز هم نتوانستهاند وزنشان را کاهش دهند، برخورد کرده باشید اما به اعتقاد کارشناسان تغذیه و علم تمرین امکان بروز چنین اتفاقی تقریبا غیر ممکن است و به طور حتم این افراد یا در بخش کنترل غذا و یا در مورد فعالیت بدنی دچار خطا و اشتباه هستند.
کارشناسان بهداشت عمومی در آمریکا توصیه میکنند که محدود کردن الگوی غذایی و حتی ورزش کردن در چند سال اخیر زندگی، فاکتورهای کافی برای کاهش وزن نیستند بلکه تلاش برای لاغر شدن باید روندی مداوم باشد که تمام عادات روزانه زندگی را شامل شود و این تغییرات نباید مقطعی باشد بلکه باید روند و برنامه زندگی شان را برای همیشه تغییر دهند ، زیرا چاقی این افراد از ابتدا به دلیل اشکالات اساسی در تغذیه و نداشتن فعالیت کافی آنان بوده است و این افراد یا در لاغری و کاهش وزن دچار مشکل می شوند و یا در صورت موفقیت بصورت مقطعی به محض اینکه به سیستم قبلی زندگی خود باز می گردند، دچار اضافه وزن می شوند.
البته افرادی که توانسته اند در برنامه زندگی خود تغییر اساسی ایجاد کنند و برخلاف گذشته تغذیه سالم و ورزش را جزو برنامه اصلی زندگی خود قرار داده اند، اما بازهم در روند کاهش وزن موفق نیستند باید با راهنمایی گرفتن از مشاورین تغذیه و مربیان ورزشی زبده اشکال کار خود را پیدا کنند تا از این بن بست رهایی یابند و تلاش هایشان نتیجه بدهد.
عوامل موثر شکست در کاهش وزن
عوامل اصلی که مانع از عملکرد و تاثیر مناسب برنامههای کاهش وزن می شود را از دیدگاه برخی از کارشناسان علم تمرین و متخصصان پزشکی ورزشی مورد بررسی قرار داده ایم.
1- رژیم غذایی غلط
شاید شما از خوردن غذاهای سرخ کرده و ادویهدار خودداری کنید اما به طور حتم جایگزین مناسبی مانند غلات سبوسدار برای آن در نظر نگرفتهاید .بعلاوه اگر تصور میکنید که با نخوردن یک یا دو وعده غذایی میتوانید به رژیم لاغری خود کمک کنید باید بدانید که این کار فقط منجر به پرخوری در طول روز میشود. بهترین برنامه غذایی برای هر فرد سه وعده در روز غذای اصلی همراه با میان وعدههای مغذی و مناسب بین این سه وعده است. ضمن اینکه برای ورزشکاران تغذیه قبل و بعد از ورزش نیز بسیار مهم است. برخی از اشتباهات تغذیه ای ورزشکاران را مورد بررسی قرار می دهیم.
-رفتن به باشگاه با شکم خالی:
هیچ چیزی مانند گرسنگی باعث ایجاد اختلال در برنامه ورزشی نمیشود. ورزش کردن اول صبح و قبل از صرف صبحانه، ایده آلترین روش برای سوزاندن چربیهای ذخیره شده است. اما به گفته متخصصان ورزش، بسیاری از افراد به جای اول صبح، بعد از ساعت ۸ که هم گرسنهاند و هم کم انرژی و بدخلق، به ورزش کردن میپردازند.انسان برای کارایی بهتر نیاز به سوخت دارد؛ بنابراین قبل از رفتن به باشگاه، یک صبحانه سبک بخورید. به عنوان مثال، ۲۰ عدد بادام یا یک موز یا یک سیب با یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی.
- مصرف کربوهیدرات قبل از ورزش:
درست است که باید کربوهیدرات را به برنامه غذایی اضافه کرد اما اگر میخواهید از ورزش نتیجه بگیرید، قبل از ورزش مصرف نکنید، زیرا باعث میشود کربوهیدراتهای مصرفی به جای چربیهای ذخیره شده استفاده شوند.
- پس از ورزش غذای مناسب نمیخورید:
همان گونه که قبل از شروع ورزش لازم است بدن درست تغذیه شود، مصرف غذاهای عمل آوری شده مانع از کاهش وزن و سوخت چربی میشود. توصیه میشود آب، میوه و سبزی بخورید. البته سفیده تخم مرغ هم گزینه خوبی برای بعد از تمرین است.تغذیه سالم و داشتن یک شیوه زندگی سالم به شما کمک میکند تا نتیجه بهتری به دست بیاورید.
- مصرف زیاد کالری مایع:
مصرف زیاد هر نوع کالری مایع مثل چای، قهوه یا آب میوههای شیرین میتواند تمام زحمات شما را برای کاهش وزن هدر بدهد. بنابراین توصیه میشود از نوشابههای سبک مثل شیر بدون چرب یا آب سبزیجات استفاده کنید.
2- پایین بودن فعالیت قلبی:
اگر تصور میکنید یک زمان مشخص برای ورزش کردن در روز کافی است باید بدانید که دستیابی به نتیجه دلخواه و مناسب نیاز دارد فعالیت بدنی خود را تا حدود 65 تا 85 درصد افزایش دهید به طوری که ضربان قلبتان تند شده و به حداکثر برسد.البته اشتباهات ورزشی بسیاری وجود دارد که به چند مورد آن پرداخته ایم.
-تمرینهای تکراری:بدن انسان، قابلیت زیادی در به حداقل رساندن مصرف کالری دارد. بدن میتواند مصرف انرژی را برای دوی طولانی با سرعت ثابت تنظیم کند. هنگامی که نخستین بار برنامه تمرین هوازی را شروع میکنید بدن کالری بیشتری میسوزاند اما اگر در برنامه ورزشی خود فعالیت بیشتری نکنید و حرکات جدیدی نداشته باشید، این تمرین به جای کاهش وزن به برنامه حفظ وزن تبدیل میشود بنابراین تمرینهای خود را با انجام حرکات مختلف، متنوع کنید.
-حرکات ورزشی صحیح نیست:
انجام نادرست حرکات ورزشی شما را در معرض خطر آسیب دیدن قرار میدهد. باید دانست که حرکت بدنی درست باعث تغییر در فرم بدن میشود. اگر از حرکت ورزشی خود مطمئن نیستید، از مربیتان کمک بخواهید.
-ورزشهای متناسب با بدن خود را انجام نمیدهید:
بزرگترین اشتباه برخی از افرادی که به باشگاه میروند، تقلید از حرکات ورزشی دیگران است. باید بدانید که نوع ورزش باید متناسب با وضعیت بدن، سن و هدف از ورزش باشد. از این رو نوع ورزشی که برای یک نفر مناسب است شاید برای دیگری مناسب نباشد. بنابراین با کمک مربی، برنامه ورزشی مناسبی برای خود در نظر بگیرید.
-زمان طولانی را صرف ورزشهای ویژه کوچک کردن کمر و شکم میکنید:
لازم نیست برای کوچک کردن شکم و کمر به مدت طولانی انواع دراز و نشست را انجام دهید. بهترین کار صرف کردن انرژی روی ورزشهایی است که کالری بیشتری میسوزانند. اگر با وزنههای آزاد کار کنید، به علت راست و صاف نگه داشتن بدن، چربی کمر و شکم را کاهش میدهد.
-3نداشتن اراده:
در نهایت تمام این تلاشها به اراده شما برای تداوم انجام برنامههای کاهش وزن بستگی دارد. اگر به اندازه کافی برای این کار انگیزه ندارید یا یک تلاشگر منفعل هستید، توصیه ما را باور کنید که به نتیجه نخواهید رسید. با قلب و ذهن خود روی تلاشتان متمرکز شوید اما هیچگاه اراده را با زیاده روی و افراط اشتباه نگیرید گاهی اوقات کاهش اراده نشانه این است که بدنتان به استراحت و زمانی برای بهبود یافتن از فشارها و استرسها نیاز دارد.
-4استرس بیش از حد:
استرس در هر قالبی چه جسمی و چه روانی یک مانع اصلی برای ثمربخشیدن برنامههای کاهش وزن است. استرس موجب تولید هورمون کورتیزول در بدن میشود که حاصل آن کاهش مقاومت انسولینی و افزایش تجمع چربیها در بدن است. برای پیشگیری از استرس از تکنیکهای آرامش بخش استفاده کنید.
-5خواب نامناسب:
بیخوابی هم مثل استرس تولید هورمون ذخیره کننده چربی را افزایش میدهد. بعلاوه هر نوع اختلال الگوی خواب میتواند موجب اضافه وزن شود.
ارسال نظر