به گزارش پارس به نقل از مهر، مهندس بهمن نوری شهردار منطقه ۸  اظهار داشت: برای مقابله با آسیب های اجتماعی نیازمند مشارکت بیش از پیش شهروندان هستیم.

وی با اشاره به طرح ضربتی جمع آوری و ساماندهی متکدیان، کارتن‌خواب ها و معتادان پرخطر خیابانی در شرق تهران، گفت: با هدف کاهش آسیبهای فردی و اجتماعی و پاکسازی محیط شهری از مصادیق آسیب‌دیدگان و سالم‌سازی محیط زندگی شهری این طرح در منطقه ۸ اجرا شد.

نوری افزود: امید است با اجرای این طرح گام موثری در توسعه اجتماعی شهر با پیشگیری و کنترل آسیب های اجتماعی برداشته شود.

وی به شناسایی افراد آسیب دیده اجتماعی در این طرح اشاره کرد و گفت: جمع آوری متکدیان تاثیر به سزایی در کاهش آسیب های اجتماعی دارد.

نوری افزود: مشارکت و همکاری در ریشه‌ یابی علل، زمینه‌ها و بسته‌های آسیب اجتماعی، مشارکت و همکاری در ارتقای سطح آگاهی عمومی، مشارکت در شناسایی به موقع افراد در معرض آسیب، حمایت و توانمند‌سازی‌ آسیب دیدگان و حمایت از توسعه فعالیت های سازمانهای مردم نهاد در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی از جمله اهداف این طرح است.

همچنین فرزاد هوشیار مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در ادامه با اشاره به اینکه تهران بیش از ۱۵ هزار کارتن‌خواب دارد، گفت: هر شب بیش از ۵ هزار کارتن‌خواب در سطح شهر تهران جمع آوری می شود.

وی با بیان اینکه کلانشهر تهران علاوه بر پدیده های پیچیده اجتماعی جزو شهرهای مهاجرپذیر نیز به شمار می آید، افزود: مهاجرپذیری منجر به آن شده که تهران حاشیه نشینی را نیز تجربه کند و این امر آسیب های اجتماعی را نیز گسترش می دهد.

10 درصد کارتن‌خواب‌ها به بیماری واگیردار مبتلا هستند

به گفته مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران، ۱۰ درصد از ۱۵ هزار کارتن‌خواب تهران با بیماری واگیردار مواجه هستند.

وی تصریح کرد: مقابله با آسیب های اجتماعی نیازمند مددکاران اجتماعی مسئولیت پذیر است، چرا که با بودجه دولتی نمی توان این فضا را مدیریت کند.

هوشیار با اشاره به نگهداری ۳ هزار کودک خیابانی در بیش از ۱۰ مرکز پرتو شهرداری تهران، افزود: این کودکان در مراکز پرتو، آموزش های اولیه زندگی را کسب کرده و از توانمندسازی در حوزه کار و فعالیت های هنری برخوردار می شوند تا از ورود به آسیب های اجتماعی پیشگیری شود.

وی ادامه داد: هم اکنون حدود پنج هزار کودک نیازمند، یتیم و بی سرپرست در حاشیه تهران شناسایی شده اند که برای کمک به این قشر باید سایر بخش های جامعه نیز مشارکت داشته باشند.

مدیرعامل سازمان رفاه خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در پایان گفت: نمایندگان شهروندان در محلات، آمار نیازمندان و آسیب دیدگان را رصد و بانک اطلاعاتی دقیق از محرومان و نیازمندان در محلات شهر تهران تهیه کرده اند.