ماجرای خرید 1500 کیلو طلا از آفریقا توسط بانک زنجانی
متهم اصلی پرونده نفتی در پاسخ به قاضی صلواتی ماجرای خرید 1500 کیلوگرم طلا از آفریقا و وارد این بار به ایران را تشریح کرد.
به گزارش پارس،به نقل از تسنیمبابک زنجانی در چهاردهمین جلسه محاکمه متهمان پرونده نفتی که در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد در پاسخ به رئیس دادگاه مبنی بر اینکه شما از آفریقا 1500 کیلو طلا خریدهاید و این طلاها کجا هستند، اظهار کرد: من چنین چیزی نخریدم.
قاضی صلواتی در واکنش به این اظهار نظر زنجانی گفت: شما طلاها را از آقای الف خریدید.
متهم پرونده نفتی توضیح داد: آقای الف، آدم کلاهبرداری است که به دستور بازپرس و با شکایت من به همراه آقای م بازداشت شده است
زنجانی افزود: این آقایان مدعی بودند که در آفریقا طلا دارند و من به آنها گفتم قراردادی ببیندیم و طلاها را به ایران بیاورم. در این خصوص با رئیس کل وقت بانک مرکزی صحبت شد و قرار شد برای رفع برخی مشکلات طلاها به ایران بیاید.
زنجانی ادامه افزود: آقای الف 5 مکیلیون دلار پیش پرداخت دریافت کرد. از ترکیه یک هواپیمای مسافربری بزرگ به همراه دو مامور نظارتی و یک نماینده از سوی من به آفریقا رفتند.
وی گفت: وقتی که به آفریقا رفتند به ما زنگ زدند و گفتند که طلاها رویت کردهایم و اگر اجازه بدهید بارگیری کنیم. آن آقایان به خاطر هزینههای گمرکی آفریقا یک میلیون دلار دیگر از ما طلب کردند و بدون هیچ مدرکی یک میلیون دلار پرداخت کردیم.
زنجانی ادامه داد: طلاها بارگیری شد و هواپیما در استانبول نشست و قرار بود بار به ایران منتقل شود.
متهم پرونده نفتی گفت: متاسفانه آقای الف و م اطلاعاتی را به پلیس استانبول دادند مبنی بر اینکه یک محموله قاچاق در داخل هواپیما وجود دارد. پلیس استانبول هواپیما را توقیف کرد و خواست مدارک بیاوریم. مدارکی را که داشتیم که گمرک استانبول ارائه کردیم اما از ما اصل مدارک را خواستند.
زنجانی افزود:به آقای الف و م گفتم اصل مدارک را بدهند ولی برای اینکه اصل مدارک را بدهند 5 میلیون دلار دیگر طلب کردند و ما هم 5 میلیون دلار دیگر دادیم.
در این هنگام قاضی صلواتی خطاب به زنجانی گفت: شما این پولها را از منابع شرکت نیکو پرداخت کردید.
زنجانی در پاسخ گفت: آن موقع شرکت نفت با ما کاسبی نداشت که بخواهند از منابع نفت پرداخت کنند.
متهم پرونده نفتی افزود: در مجموع 11 یا 12 میلیون دلار دادیم و در مدارکی که ارائه کرده بودند نوشته بودند این کالا مصنوعی است. گفتند به این خاطر نوشتهایم تا گمرک کمتر پول بگیرد. در نهایت بار از استانبول به دبی منتقل شد. در دبی آقای م که صاحب بار بود و دوستان ما نیز رفته بودند تا بار را ترخیص کنند دیدند روی شمشهای طلا اکریل پاشیده شده است.
زنجانی ادامه داد: این آقایان زیر بار نمیرفتند و مدعی شدند ما طلاها را عوض کردهایم. از آنجا که خدا میخواست گروهشان را در آفریقا دستگیر کردند و در روزنامهها نیز این موضوع منعکس شد. ما نیز نسبت به آنها شکایت کردیم و دو نفر از آقایان را زندانی کردند.
زنجانی گفت: به ما 4 میلیون دلار ضمانتنامه 4 ساله دادند و بقیه پول را نیز بدهکار شدند.
ارسال نظر