روان گردان دیجیتالی در راه ایران+تصاویر
به نظر می رسد که گران شدن شیشه هم نتوانست جلو استفاده از این مواد را بگیرد زیرا اسامی علف، قارچ، اشک، کروکودیل، نورجزک و ماشروم، بعد از مدتی به «گل» رسیدند و اکنون هم صحبت از روانگردان های صوتی و دیجیتالی می شود.
به گزارش پارس،به نقل از آرمانمعضل اعتیاد یکی از شناخته شده ترین معضل ها در کشور ماست که هر روز نوع جدیدی از آن سر بر می آورد و مشکلات این حوزه را چندین برابر می کند. روانگردان ها صورت جدیدی از مواد هستند که بیش از هر قشری جوانان را نشانه گرفته اند. مواد مخدر به دو دسته عمده طبیعی و صنعتی تقسیم می شوند. مواد مخدر صنعتی در حقیقت اطفال نامشروع گونه های طبیعی آن هستند که با اسامی مختلفی مانند تریاک و هروئین جامعه ما با آن دست به گریبان بود.
ترکیبات روانگردان ها شیمیایی است و مهم ترین ویژگی های آنها توهم زایی و ایجاد حالت سرخوشی در فرد است. قیمت پایین و تنوع محصول زیاد، دو ویژگی دیگر این مواد است که باید آنها را دلیل اصلی گسترش استفاده از آن بدانیم. از آنجایی که مواد مخدر صنعتی جدید شباهتی به مواد قدیمی ندارند زمان زیادی طول خواهد کشید تا فرد معتاد به اعتیاد خود پی ببرد. خاصیت شادی آور بودن این مواد باعث شده است که قشر جوان بیشتر به سمت آن گرایش داشته باشند. به نظر می رسد که گران شدن شیشه هم نتوانست جلو استفاده از این مواد را بگیرد زیرا اسامی علف، قارچ، اشک، کروکودیل، نورجزک و ماشروم، بعد از مدتی به «گل» رسیدند و اکنون هم صحبت از روانگردان های صوتی و دیجیتالی می شود.
شنیدنی به جای کشیدنی!
حسین ذبحی، معاون دادستان کل کشور گفت: «روانگردان صوتی و دیجیتالی در برخی کشورها تولید و مشاهده شده. ظاهرا اینها از طریق صوت و امواجی که در مغز شنونده ایجاد می شود و با هندزفری و هدفون به گوش شنونده می رسد، باعث تغییرات روانی و مغزی در شنونده می شود. انواعی از این روانگردان ها که محرک هستند، احساسی شبیه روانگردان محرک را ایجاد می کنند یا باعث تخدیر و غم انگیزی شنونده می شوند. بر اساس گزارش ها و بررسی ها، این روانگردان ها تولید شدند و هجمه شان نیز ورود پیدا کرده. دستگاه های امنیتی و قضائی باید مراقبت کنند اینها به کشور وارد نشوند و اگر موردی بود، سریعا برخورد کنند. وظیفه ما پیشگیری از جرم و پیشگیری از انعکاس و ترویج آن است. در آینده اگر اینها به کشور وارد شود، شناسایی، کنترل و برخورد با آنها نیرو می خواهد و مشکلات خاص را به وجود می آورد.» این نخستین باری نبود که این مقام مسئول درباره این نوع از مواد مخدر هشدار می داد. معاون دادستان کل کشور مواد روانگردان را اینطور معرفی کرد: «هر گونه ماده طبیعی، شیمیایی، صنعتی با ترکیبی است که استعمال آن باعث تاثیر بر مغز، اعصاب و روان مصرف کننده شده و حالت و وضعیت روانی او را تحت تاثیر قرار می دهد.»
ذبحی در ادامه گفت در برهه ای از زمان، ایران صادر کننده شیشه شد و شیشه را به کشورهای جنوب شرق آسیا قاچاق می کردند: «تلاش ها برای کنترل جرم و آسیب ها هم شدت یافت. در ادامه، با قانون جدید اقدامات عملیاتی زیاد اطلاعاتی، انتظامی و قضائی و برخورد با تولیدکنندگان شیشه و کنترل پیش سازها، شاهد دگرگونی شدیم. شیشه از ۱۰ میلیون تومان در هر کیلو به بالای ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافت و روند قاچاق معکوس شد. الان در افغانستان و پاکستان شیشه تولید و به ایران وارد می شود.» معاون دادستان کل کشور با اشاره به این که ما با صدها و هزاران نوع مواد خطرناکی مواجهیم که در اروپا تولید می شود، گفت: «هر روز شاهد ورود انواع قرص ها و داروها و مصرف های گوناگون هستیم و جامعه ما هدف این آسیب هاست. در آمریکا ۲۵۰۰ نوع ماده روانگردان تولید می شده و این روند ادامه دارد. قاچاق مواد پرخطرتر یکی از سیاست های راهبردی مورد حمایت سیستم های اطلاعاتی دشمن است. درحال حاضر شیشه جزو بالاترین مواد مصرفی کشور است و در صدر مصرف قرار دارد. ماده خشم بنزو، بنزوفیوری، نمک حمام یا سعادت، آسمان وانیلی، رایش سفید، ام.پی.اس هایی که به طور خطرناکی درحال تولید هستند و آخرین گزارش ما نشان می دهد بیش از ۳۴۸ قلم وجود دارد و بسیاری از اینها هم جزو فهرست مواد نیست.»
او در ادامه با بیان اینکه ما با روانگردان های صوتی و دیجیتالی مواجه هستیم که هنوز به کشور وارد نشده است، گفت: «ولی باید برای ورود این روانگردان ها آماده باشیم. هم اکنون به صورت گسترده برخی مواد روانگردان به عنوان قارچ های سمی در شبکه های مجازی و اینترنت معرفی می شود. امروز در اینترنت دیدم انواع قارچ های سمی و برخی کاکتوس ها و داروها را که دارای آثار روانگردان هستند تبلیغ می شوند.»
ذبحی در ادامه با اشاره به این که آسیب های فراوان ناشی از مصرف شیشه در کشور نگران کننده است، گفت: «فجیع ترین جنایت ها، خودکشی ها، بی بند و باری های اخلاقی، افزایش اختلافات خانگی، طلاق ها، قتل ها و تجاوزات جنسی در اثر مصرف مواد روانگردان است. یکی از اصلی ترین دلایل طلاق ها، استفاده از مواد روانگردان است. توهماتی که ایجاد می کند باعث متلاشی شدن خانواده ها می شود. والدین معتاد نقش بزرگی در معتاد شدن فرزندان خود دارند.»
به هر حال این روزها با زمزمه ورود مواد رونگردان دیجیتالی به کشور باید این را بدانیم که این نوع از مواد جدید، آسیب جدی تری به افراد می رساند و به همین دلیل لازم است که هرچه زودتر این مساله مورد بررسی قرار گیرد. اگر در این زمینه احتیاج به وضع قانون جدید است زودتر تصویب شود تا برخوردهای لازم با آن قبل از فراگیر شدن صورت بگیرد.
ارسال نظر