به گزارش پارس به نقل از خبرآنلاین، بر اساس نتایج تحقیقاتی که طی 9 سال و تحت نظر قرار دادن 986 نفر از بومی‌های بولیوی صورت گرفته این نوع کرم آسکاریس احتمالا با تغییر در سیستم ایمنی بدن زنان باعث افزایش باروری آنها می‌شود.

در این تحقیق محققان متوجه شده‌اند که تغییرات در سیستم ایمنی وری زنان را ۲۲ درصد افزایش می‌دهد. آسکاریس بزرگ (Ascaris Lumbricoides) که هفتاد درصد جمعیت بومی‌های بولیوی حامل آن هستند، باعث بارداری در سن پایین‌تر و کاهش فاصله بین بارداری‌ها می‌شود. متوسط تعداد فرزند در بین بومی‌های بولیوی موسوم به چیمان، ۹ فرزند است.

پروفسور آرون بلک‌ول، یکی از نویسندگان این تحقیق در گفت و گو با بی‌بی‌سی می‌گوید: تاثیر کرم‌های روده بر باروری، به طرز غیرمنتظره‌ای "زیاد" است. ما فکر می‌کنیم این تاثیرات احتمالا ناشی از تغییر سیستم ایمنی زنان به علت این انگل‌ها است، به این ترتیب باردار شدن برای آنها آسانتر یا سخت‌تر می‌شود. تمام کرم‌های روده چنین تاثیری ندارند، مثلا آلودگی با کرم‌های قلابدار (کرم‌های روده کوچک که از خون جدار روده تغذیه می‌کنند) باعث کاهش باروری، زایمان زوردس و عدم رشد کافی جنین و کم‌خونی شده و به طور متوسط تعداد فرزندان سه تا کمتر می‌شود.

پروفسور آلن پیسی متخصص باروری در دانشگاه شفیلد نتایج این تحقیق را "شگفت انگیز و کنجکاوی‌برانگیز" خوانده و می‌گوید: برای اینکه احتمال بارداری در زنانی که از لقاح مصنوعی (IVF) استفاه می‌کنند بیشتر شود تا به حال داروهایی آزمایش شده‌اند که هیچ‌کدام موفقیت‌آمیز نبوده است.

او می‌گوید: با اینکه من نمی خواهم توصیه کنم که زنان برای افزایش باروری سعی کنند آلوده به کرم‌های حلقوی شوند، تحقیق در مورد سیستم ایمنی زنانی که این کرم را در روده دارند می تواند در نهایت به داروهایی جدید و متفاوت در درمان ناباروری منجر شود.

آسکاریس حلقوی بزرگ یکی از شایع‌ترین انواع کرم روده در دنیاست و تا یک سوم جمعیت دنیا (بیش از ۱.۵ میلیارد نفر) به آن مبتلا هستند.

این کرم می‌تواند تا ۳۵ سانتی‌متر طول و حدود پنج میلی‌متر قطر داشته باشد. عدم رعایت بهداشت، آب آشامیدنی ناسالم، آلودگی خاک و عدم بهداشت مواد غذایی از دلایل اصلی شیوع این کرم هستند.