به گزارش پارس،به نقل از فارس رسیدگی به اعتراض فرمانداری تهران به مصوبه آیین نامه اجرایی مصوبه «شهر دوستدار کودک» در جریان دویست و هشتمین جلسه شورای شهر تهران در دستور کار اعضا قرار گرفت.

حجت‌الاسلام ناصحی رئیس کمیسیون فرهنگی و شورای شهر تهران با اشاره به اعتراض فرمانداری به مصوبه فوق اظهار داشت: در این ایام شاهد هستیم که فرمانداری به برخی از مصوبات شورا اعتراض می‌کند که به نوعی این اعتراضات وارد نیست و در واقع شبیه پیشنهاد یا توصیه است.

وی با اشاره به آیین نامه اجرایی مصوبه شهر دوستدار کودک خاطرنشان کرد: در این آیین‌نامه 10 نهاد و سازمان عضو هستند که البته فرمانداری نیز پیشنهاد داده که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و فرمانداری تهران به هیأت اجرایی مصوبه اشاره شده اضافه شوند.

ناصحی با تاکید بر اینکه اعضای کمیته اجرایی برای اجرای مصوبه اشاره شده کفایت می‌کنند گفت: در واقع ما نیازی به اضافه شدن کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان نداریم چرا که در سطح کلان اداراتی از جمله آموزش و پرورش، بهزیستی و همچنین معاونت بهداشتی وزارت بهداشت عضو کمیته اجرایی هستند.

پرویز سروری رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران نیز در خصوص اعتراض فرمانداری تهران به مصوبه آیین نامه اجرایی شهر دوستدار کودک خاطرنشان کرد: فرمانداری نوعی قانون‌گذاری می‌کند و در واقع ما وقتی با وزارت آموزش و پرورش به توافق رسیدیم که جزء کمیته اجرایی این مصوبه باشد قطع به یقین، کانون پرورشی کودکان را نیز لحاظ کرده‌ایم.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه اگر فرمانداری اسناد و مستنداتی را بر مبنای مغایرت این مصوبه دارد اعلام کند، بیان داشت: فرمانداری در نامه‌ای که به شورای شهر تهران ارسال کرده است، هیچ سندی را مبنی بر مغایرت قانونی مصوبه اشاره شده اعلام نکرده است و در واقع پیشنهادی را مبنی بر اضافه شدن کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان و همچنین فرمانداری در کمیته اجرایی داده است.

به گزارش فارس، احمد مسجد جامعی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز با اشاره به پیشنهاد مطرح شده از سوی فرمانداری تهران تصریح کرد: نکته مهمی را دوستان ما در فرمانداری مطرح نمودند و در واقع افزوده شدن کانون پرورشی کودکان و نوجوانان به آیین‌نامه اجرایی مصوبه شهر دوستدار کودک منطقی به نظر می‌رسد.

مجتبی شاکری عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز پیشنهاد داد که صدا و سیما و همچنین حوزه هنری به اعضای کمیته اجرایی مصوبه شهر دوستدار کودک اضافه شود.

به گزارش فارس، در ادامه جلسه، بررسی یک فوریت طرح «سیاست‌های اجرایی و الزامات تدوین لایحه بودجه سال 95 شهرداری تهران» در دستور کار قرار گرفت که پس از اظهار نظر و پیشنهاد اعضای شورا، یک فوریت طرح اشاره شده به تصویب رسید.

ادامه بررسی لایحه «برنامه راهبردی توسعه، مقاوم‌سازی، تعمیر، تجهیز و احداث مساجد مبتنی بر معماری اسلامی-ایرانی» چهارمین دستوری بود که در جریان دویست و هشتمین جلسه شورای شهر تهران در دستور کار اعضا قرار گرفت.

محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در تشریح لایحه اشاره شده، اظهارداشت: اهداف، راهبردها، شورای ساماندهی توسعه و گسترش مساجد همراه با تبصره‌های مختلف و همچنین کمیته تخصصی ساماندهی معماری مساجد و نمادهای مذهبی شهر تهران در این لایحه پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به اهداف لایحه فوق خاطرنشان کرد: ترویج و گسترش فرهنگ متعالی اسلام با ایجاد مساجد به عنوان پایگاه‌های توحیدی، نمادسازی مساجد به منظور بازنمودن هویت دینی در کالبد شهر تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی برای دیگر شهرهای کشور و کشورهای اسلامی، ارائه مبانی طراحی و اجرایی معماری مساجد مبتنی بر هویت اسلامی- ایرانی و همچنین تحکیم و تقویت هویت محلی در محلات شهر تهران با محوریت احداث و توسعه مساجد و اماکن مذهبی از جمله اهداف در نظر گرفته شده در لایحه محسوب می‌شود.

سالاری تصریح کرد: ساماندهی و توسعه مساجد موجود شهر تهران با تاکید بر هویت ایرانی-اسلامی، توجه به پایداری، زیبایی و استحکام، مرکزیت و دسترسی آسان به مساجد در محلات با جانمایی صحیح مساجد تازه تاسیس، اتخاذ سیاستهای حمایتی در زمینه مساجد جدید، نظارت عالیه به کیفیت طراحی و احداث مساجد مطابق با اصول و موازین شرعی و قانونی و اعمال سیاست‌های ترویجی و تشویقی جهت جذب مشارکت اقشار مختلف شهروندان در توسعه مساجد و برگزاری فعالیت‌های مذهبی، راهبردهای لایحه شهرداری در خصوص مساجد است.

وی در ادامه به شورای ساماندهی توسعه و گسترش مساجد اشاره کرد و گفت: اعضای این شورا عبارتند از شهرداری تهران (به عنوان رئیس)، معاون شهرداری و معماری، معاون امور اجتماعی و فرهنگی، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تهران، مشاور شهردار در امور مساجد به عنوان دبیر شورا و یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران به انتخاب شورا.

عضو شورای اسلامی شهر تهران درخصوص وضعیت شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد تصریح کرد: سیاست‌گذاری و راهبری تمامی امور مرتبط با طراحی برای احداث، تعمیر، بازسازی، توسعه و فعالیت‌های برنامه‌ای و تجهیز مساجد، شناسایی و معرفی مساجد نیازمند تعمیر، مقاوم‌سازی و تجهیز و اولویت بندی آنها، تهیه و تدوین برنامه اجرایی جهت احداث و توسعه مساجد و جذب و ساماندهی تمامی مساعدت‌ها و حمایت‌های مالی و غیرمالی از سوی نهادها، سازمان‌ها، ارگان‌ها و خیرین مسجد ساز و کمک‌های مردمی و همچنین پیش‌بینی دقیق هزینه‌های طراحی، احداث و نظارت و نیز تجهیز مساجد از جمله وظایف شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد محسوب می‌شوند.

سالاری در ادامه به فعالیت کمیته تخصصی ساماندهی معماری مساجد و مکان‌های مذهبی شهر تهران زیر مجموعه شورای ساماندهی اشاره کرد و گفت:  اعضای این کمیته عبارتند از مدیرکل معماری و ساختمان، 3 نفر از متخصصان صاحب‌نام در زمینه معماری مساجد با معرفی شهرداری تهران و انتخاب شورای شهر، نماینده فنی مرکز رسیدگی به امور مساجد (متخصص در معماری مساجد)، نماینده فنی شورای اسلامی شهر تهران به انتخاب رئیس شورا و همچنین نماینده شورای ساماندهی توسعه و گسترش مساجد، که این کمیته وظایفی را از جمله بررسی و تصویب طرح‌های معماری ارائه شده، مساجد و ابنیه مذهبی شهر تهران، جمع‌‌آوری و به روز رسانی تمامی مطالعات مرتبط با معماری ایرانی- اسلامی جهت بهره‌برداری و اعمال در روابط تدوین شده و طرح‌های معماری مساجد به عهده دارد.

به گزارش فارس، پس از تشریح لایحه از سوی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، برخی از اعضاً نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص لایحه مطرح نمودند.

اسماعیل دوستی در مخالفت با لایحه اشاره شده تصریح کرد: به دو دلیل با این لایحه مخالف هستم، دلیل اول اینکه با این سبک از مردمی بودن مساجد فاصله می‌گیرید ضمن اینکه تشکیلاتی که در شهرداری تهران برای توسعه امور مساجد پیش‌بینی شده است کمرنگ‌تر خواهند شد.

وی تصریح کرد: قطعاً سازمان تبلیغات و مرکز امور مساجد شهرداری تهران تشکیلاتی دارند و می‌توانند اینگونه کارها را در دستور کار خود قرار بدهند و با تصویب لایحه اشاره شده، ما متولیان اصلی را به حاشیه می‌رانیم و خود را متولی می‌کنیم.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در پاسخ به مخالفت دوستی خاطرنشان کرد: اصل ما در این لایحه طراحی برای احداث، توسعه و تجهیز مساجد است و در واقع شهرداری تهران هیچ برنامه‌ای را برای تولی‌گری مساجد ندارد.

مجتبی شاکری عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه سازمان اوقاف و امور مساجد متولی مساجد محسوب می‌شوند گفت: اگر این دوستان می‌خواستند آیین نامه‌ای را برای مساجد بنویسند قطعاً از همین آیین نامه و لایحه شهرداری استفاده می‌کردند.

وی تصریح کرد: ما با این روش که پیش می‌رویم بار زیادی را بر دوش مدیریت شهری می‌اندازیم و ایراد اصلی این لایحه این موارد است.

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام ناصحی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه ما در گذشته مصوباتی را نیز برای احداث مساجد داشتیم گفت: شهرداری در طول 10 سال گذشته حدود 100 میلیارد تومان برای ساخت و احداث مساجد هزینه کرده است و این در حالی است که نه تنها سازمان‌هایی از جمله اوقاف و امور مساجد اعتراضی نداشته‌اند بلکه از اقدامات شهرداری قدردانی کرده‌اند.

وی تصریح کرد: شهرداری نمی‌خواهد تولی‌گری مساجد را به عهده داشته باشد و این در حالی است که در ابتدای شورای چهارم مصوبه‌ای را تصویب کردیم که بر مبنای آن، شهرداری ملزم به احداث، بازسازی و نوسازی 400 مسجد در شهر تهران شده است.

حجت‌الاسلام ناصحی تاکید کرد: ما هرگز به دنبال دولتی کردن مساجد نبوده‌ایم و نیستیم و در واقع اعتقاد داریم مساجد بایستی براساس تفکر دینی و مردمی شکل بگیرد و این در حالی است که شهرداری تهران در هیچ یک از مساجد شهر دخالت ندارد و مساجد توسط ائمه جماعت و هیات امنا اداره می‌شوند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران شهرداری تا امروز یکصد باب مسجد در شهر احداث کرده است و تصویب لایحه اشاره شده می‌تواند ما را در امر طراحی مساجد کمک کند.

به گزارش فارس، تندگویان عضو کمیسیون معماری و شهرسازی نیز با اشاره به برخی از معضلات در مساجد گفت: نبایستی در ساخت و ساز مساجد از مصالح گران‌قیمت استفاده کنیم و در واقع می‌توان از تکنولوژی و فناوری‌های به روز در سازه‌های سبک جهت احداث مساجد استفاده کرد.

وی صرفه‌جویی در احداث مساجد را مهم دانست و گفت: متاسفانه در بهره‌برداری مساجد ما به هیچ عنوان از پتانسیل بسیج استفاده نمی‌کنیم و این در حالیست که در هر مسجدی بایستی پایگاه بسیج را در نظر بگیریم و بر همین اساس ما می‌توانیم در شورای سیاستگزاری بخشی از کمک‌های ساخت مساجد را به عهده سازمان بسیج بگذاریم.

علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با اشاره به مخالفت خود با این لایحه تصریح کرد: بنده اساساً با ایین لایحه مخالفم چرا که هم‌اکنون ستادی در شهرداری تهران تشکیل شده است و این وظایف را بر عهده دارد.

وی تصریح کرد: ستاد اشاره شده در شهرداری تهران قانونی و متشکل از معاونت‌های مختلف شهرداری با این ستاد کارهای خوبی را انجام شده است و ما می‌توانیم شرایطی را فراهم کنیم که این ستاد به فعالیت خود ادامه دهد.

به گزارش فارس، عبدالحسین مختاباد عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز با انتقاد از ساخت و ساز مساجد در شهر تهران تصریح کرد: این ساخت و سازها در حالی انجام شده است که هنوز ما در شهر با کمبود مساجد روبرو هستیم و مشخص نیست که شهرداری چه هزینه‌ای را بابت ساخت و ساز مساجد پرداخت می‌کند و تأسف بار است که هیچکس از شهرداری پاسخ‌گو نیست.

وی تصریح کرد: ما باید پول بیت‌المال را قدر بدانیم و آن را جدی بگیریم و امیدواریم مسئولان شهرداری تهران به این موارد دقت داشته باشند.

ابوالفضل قناعتی عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه شهرداری بایستی در فضاهای خدماتی، مجتمع‌های فرهنگی و فروشگاه‌های بزرگ، فضایی را تحت عنوان نمازخانه در نظر بگیرد، گفت: متاسفانه در حال حاضر در بسیاری از فروشگاه‌ها و مجتمع‌های بزرگ فضایی به عنوان نمازخانه وجود ندارد.

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام میثم امرودی معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به لایحه اشاره شده و نظرات مختلف اعضا خاطرنشان کرد: شهرداری تهران در سال‌های اخیر تلاش‌های گسترده‌ای را برای توسعه مساجد در شهر تهران داشته است و برهمین اساس ستادی تحت عنوان ستاد توسعه مساجد در شهرداری تشکیل شده است.

وی ضمن تشکر از اعضای شورای شهر تهران جهت رسیدگی به لایحه اشاره شده تصریح کرد: خرسند هستم که در جلسه امروز مباحثی مطرح شد که کارشناسی و منطقی بود و امیدواریم در آینده نزدیک فرصتی فراهم شود تا شهرداری تهران گزارشی را از روند ساخت و ساز مساجد در شهر ارائه کند.

حجت‌الاسلام امرودی بیان داشت: هر اتفاقی که برای توسعه و گسترش مساجد در شهر صورت گرفته است براساس مصوبات بودجه سنواتی شهرداری بوده به طوریکه قبل از اجرای مصوبه توسعه مساجد ما در تهران 1786 مسجد داشتیم که این آمار هم‌اکنون به 1999 مسجد رسیده است.

به گزارش فارس، پس از اظهارات اعضای شورای شهر تهران، لایحه برنامه راهبردی توسعه، مقاوم‌سازی، تعمیر، تجهیز و احداث مساجد مبتنی بر معماری اسلامی-ایرانی» جهت بررسی بیشتر به کمیسیون معماری و شهرسازی و همچنین فرهنگی و اجتماعی ارجاع داده شد.