به گزارش پارس،به نقل از ایسنامعاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: هر وعده قلیان برابر با 40 تا 80 نخ سیگار است و 13 نوع سرطان و مشکلات تنفسی و قلبی و عروقی را ایجاد می‌کند.

«نادر آهنگر» در همایش مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت‌محور، گفت: رویکردهای نوین در حوزه پیشگیری از ورود کالای قاچاق، توجه به مسئولیت اجتماعی و فردی در جامعه است.

 

وی با اشاره به افزایش سرطان در کشورهای اروپایی، افزود: تحقیقات نشان می‌دهد قاچاق کالای سلامت‌محور یکی از عوامل بروز این بیماری‌هاست.

 

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان این‌که شعار بهداشت جهانی در سال جاری ایمنی غذا از مزرعه تا سفره است، تصریح کرد: آلودگی فیزیکی، آلودگی متقاطع، آلودگی ابزار و تجهیزات، حمل و نقل، عدم پخت، سرد یا داغ نگهداشتن مواد غذایی و وجود مواد غذایی ناسالم از عوامل آلوده‌کننده مواد غذایی است.

 

آهنگر خاطرنشان کرد: بر اساس ماده 36 قانون تعزیرات حکومتی با اماکن عرضه مواد غذایی ناسالم برخورد می‌شود.

 

وی با اشاره به این‌که سالانه 6 میلیون نفر بر اثر استعال دخانیات می‌میرند، افزود: هر وعده قلیان برابر با 40 تا 80 نخ سیگار است و 13 نوع سرطان و مشکلات تنفسی و قلبی و عروقی را ایجاد می‌کند.

 

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: سهم سیگار در قاچاق در جهان 3 درصد و برابر با 355 میلیارد نخ است.

 

وی با بیان این‌که قانون مبارزه با قاچاق کالا به تائید شورای نگهبان رسید، افزود: عدم وجود متولی مشخص در برخورد با کالای سلامت قاچاق، عدم توجه مردم به برچسب اصالت محصول، محدود بودن اختیارات بازرسان بهداشت محیط، تمرکز عرضه کالای قاچاق در اماکن فاقد مجوز صنفی، عدم برخورد با قاچاق کالای سلامت در استان‌های مجاور، گستره ناکافی سازمان جمع‌آوری و امور تملیکی در استان و ... از مشکلات موجود در مبارزه با کالای سلامت قاچاق است.

 

سعیدی گفت: انتظار داریم تیم نظارتی مشترک مبارزه با قاچاق کالای سلامت در واحدهای صنفی با همکاری سازمان صنعت معدن تجارت و نیروی انتظامی به‌صورت مشترک بازدید داشته باشند.

 

وی یادآور شد: تسریع در تحویل کالای مکشوفه و اطلاع‌رسانی درست و به‌موقع تأثیر زیادی در گرایش مردم به خرید کالای داخلی دارد.