۱۲ قاضی برای انتخابات مجلس استعفا دادهاند
براساس اصول قانون اساسی قوهقضاییه مستقل از سایر قواست اما به واسطه قانون با سازمان بازرسی و دیوان عدالت اداری بر عملکرد دولت نظارت میکنیم و تا کنون هم تذکراتی به دولتیها دادهایم.
به گزارش پارس به نقل از فارس، در ادامه هشتاد و هفتمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه خبرنگار فارس خطاب به اژهای گفت: رئیس قوه قضائیه در سفر استانی خود اعلام کرده که قوا از هم مستقل هستند، اما قوه قضائیه به واسطه دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی کل کشور بر نحوه کار دولت نظارت دارد، نحوه نظارت چگونه است و در دو سال و نیمی که از عمر دولت یازدهم گذشته، آیا تذکری به دولت داده شده است یا خیر؟ که اژهای در پاسخ گفت: قوه قضائیه بر اساس اصل قانون اساسی مستقل است اما در عین حال با قوای دیگر تعامل و هماهنگی دارد.
وی افزود: سازمان بازرسی کل کشور وابسته به قوه قضائیه است و قانون مفصلی دارد که میتواند در روند کار همه دستگاههای اجرایی حتی دستگاه اداری قوه قضائیه نظارت کند. در دولت یازدهم هم مرتب بازرسیها صورت گرفته و گزارشها ارسال میشود و اگر جایی جرمی واقع شده باشد به دستگاه قضایی ارجاع میدهند، اما اگر تخلفی صورت گیرد، به قوه مجریه تذکر میدهند که در دولت یازدهم هم مثل سایر دولتها چنین تذکراتی وجود داشته است.
وی با اشاره به عملکرد دیوان عدالت اداری گفت: با تغییر قانون دیوان عدالت حوزه صلاحیت این دستگاه گستردهتر شد و حتی نظارت بر عملکرد شهرداری ها هم بر آن اضافه شد. دیوان عدالت در روند فعالیت دستگاههای اجرایی اعم از دولتی و غیردولتی نظارت دارد و اگر مصوبهای خلاف قانون باشد و کسی شکایت کند، دیوان آن را ابطال میکند، در همه دولتها کم و بیش چنین موضوعی وجود دارد.
یکی از خبرنگاران گفت: روابط عمومی بهزیستی با ارسال فکسی اعلام کرده که این سازمان در ماجرای مرکز نگهداری معلولین کرج تبرئه شده، آیا صحت دارد؟ که اژهای گفت: برای دو نفر کیفرخواست صادر شده اما هنوز حکمی صادر نشده است و پرونده باید در دادگاه بررسی شود.
وی در پاسخ به این سؤال که چند نفر در قوه قضائیه برای انتخاب در مجلس استعفا دادهاند، گفت: تاکنون 12 نفر از قضات برای حضور در انتخابات مجلس استعفا دادهاند، اما در مورد کارمندان و یا مسئولین سازمانهای تابعه، قوه قضائیه اطلاعی ندارد.
اژهای همچنین در خصوص ادعای بابک زنجانی مبنی بر اینکه وزارت نفت به یک فرد عادی 5.8 میلیارد پول داده بود، اظهار بی اطلاعی کرد.
یکی از خبرنگاران پرسید آیا در جریان بازداشت برخی از نفوذیها و خبرنگاران به عنوان جاسوس از نهاد ریاست جمهوری هم کسی دستگیر شده است یا خیر؟ اژهای گفت: در این پرونده کسی از نهاد ریاست جمهوری دستگیر نشده است.
خبرنگاری پرسید: آیا افرادی که به عنوان خبرنگار نفوذی بازداشت شدهاند، توانستهاند علیه امنیت کشور اقدامی انجام دهند؟ اژهای در پاسخ گفت: برخی به اشتباه یا به عمد گفتهاند که همه اینها خبرنگار بودهاند در صورتی که اینطور نبوده، اتهام این افراد اقدام علیه امنیت کشور است، اما اینکه آیا این کار را انجام دادهاند یا نه، مربوط به مرحله بعد بازپرسی میشود.
یکی از خبرنگاران گفت: مدیرکل محیط زیست مازندران از حکم بازداشت برخی از شهرداران مناطق مازندران خبر داده است، چرا که زبالهها و پسماندهالی شمالی کشور در جنگلها مدفون شده و وضعیت نامناسب را رقم زده است که آیا درست است؟ که اژهای گفت: بین جرم و یک کار غیرصحیح فرق وجود دارد، همه باید برای سلامت محیط زیست تلاش کنیم. من در سفر به آمل هم صراحتاً قول دادم که هر کمکی در این زمینه از دست قوه قضائیه بربیاید انجام میدهیم، اما اگر قرار باشد برای جمعآوری زبالهها دستگاهی خریداری کنند و یا بودجهای درنظر گرفته شود،دیگر کار قوه قضائیه نیست.
وی افزود: اگر کسی جرمی را مرتکب شود، ما ورود میکنیم، ضمن اینکه اگر حکم بازداشت صادر شود، قطعاً اجرا خواهد شد.
ارسال نظر