به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس داوود روستایی قائم مقام سازمان دانش‌آموزی در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که «آیا دریافت رقم 200 هزار تومانی از هر بوفه مدرسه صحت دارد؟»، اظهار داشت: رقم مشخصی ندارد و هر استان متناسب با موقعیت استان و خدمات آموزشی، این رقم متفاوت خواهد بود، به عنوان مثال این رقم ممکن است 100، 150 و یا 200 هزار تومان باشد که البته متناسب با درآمد بوفه مدرسه است.

وی در خصوص حداقل و حداکثر برای دریافت پول از بوفه‌ها، خاطرنشان کرد: قالب دریافتی از بوفه مدارس 100 هزار تومان است که به صورت سالیانه دریافت می‌شود اما بوفه‌های ویژه تهران که فروش بیشتری دارند، سقف 400 هزار تومان دارد.

روستایی با تأکید بر اینکه فقط 20 هزار مجوز فعالیت برای بوفه‌های مدارس صادر شده است، عنوان کرد: این 20 هزار مجوز هم به صورت مشروط صادر شده است که باید به عنوان نمونه دارای یخچال باشند و یا کارت بهداشت دریافت کنند که مجبور به رعایت استانداردها شوند.

وی افزود: کارگروهی مشترک بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با وزارت آموزش و پرورش درباره بوفه مدارس داریم که شعار آن «بوفه سالم و دانش‌آموز سالم» است.

قائم مقام سازمان دانش‌آموزی با بیان اینکه این مبلغ دریافتی از بوفه مدارس برای خود بوفه‌ها هزینه می‌شود، خاطرنشان کرد: از بودجه‌های دولتی نمی‌توانیم برای بوفه‌های مدارس هزینه کنیم لذا از خود بوفه مدارس برای آموزش و خرید روپوش و دیگر موارد دریافت می‌کنیم.

روستایی با بیان اینکه مدارسی که مجوز فعالیت بوفه دریافت کرده‌اند باید به سرعت خود را به شرایط استاندارد نزدیک کنند، در غیر این‌ صورت برای دوره‌های بعدی، مجوز آنان لغو خواهد شد، خاطرنشان کرد: باید در مدارس به جایی برسیم که یا بوفه سالم و استاندارد داشته باشیم و یا بوفه نداشته باشیم؛ چرا که خدمات بوفه‌ها به سلامتی دانش‌آموزان عزیز ایران اسلامی گره خورده و مدارس حق ندارند از کنار این موضوع مهم به سادگی عبور نکنند.

وی در ادامه بیان داشت: سازمان دانش‌آموزی به تناسب موقعیت جغرافیایی و در قبال ارائه خدماتی هم‌چون برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه متصدیان بوفه‌ها، چاپ و انتشار جزوات و کتب آموزشی، تولید روپوش بهداشتی متصدیان و برگزاری همایش‌های آموزشی و توجیهی، مبالغ اندکی را از بوفه‌ها دریافت می‌کند که صرفاً نیز برای امور فوق‌ هزینه می‌شود و این امر بسیار طبیعی است؛ چرا که فعالیت بوفه یک فعالیت درآمدزاست و هزینه کردن برای آن از محل بودجه‌های دولتی صحیح و قانونی نیست، از این رو از محل درآمد آن می‌توان برای استانداردسازی مدیریتی و ارتقای کیفیت آن هزینه کرد.

قائم مقام سازمان دانش‌آموزی با بیان اینکه سازمان دانش‌آموزی یک بخش صرفاً غیردولتی نیست، بلکه «نهاد عمومی غیردولتی» تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش است، گفت: نهاد عمومی غیردولتی یعنی یک نهاد حاکمیتی، سازمان دانش‌آموزی بخشی از حاکمیت وزارت آموزش و پرورش آن هم در حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی است که با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال فعالیت است، لذا آموزش و پرورش می‌تواند یک یا چند فعالیت مورد نظر خود را به این سازمان واگذار و بر انجام آن نظارت کامل داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه تعداد بوفه‌های درحال فعالیت مدارس 20 هزار عدد است، اظهار کرد: دریافت وجه از بوفه‌ها در قبال ارائه خدمات آموزشی و استانداردسازی‌های مدیریتی بوده و به‌طور یکسان هم نیست و متناسب با منطقه جغرافیایی و خدماتی که قرار است به بوفه‌ها ارائه شود، مبالغ مربوط در شورای برنامه‌ریزی استان تعیین و یک بار در سال دریافت می‌شود و مجدداً تأکید می‌شود این امر به خاطر آن است که فعالیت بوفه یک فعالیت درآمدزا است، بنابراین هزینه‌های آن نیز باید از همان محل انجام شود، نه از بودجه‌های دولتی.

روستایی گفت: سازمان دانش‌آموزی به‌عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی که تحت حاکمیت وزارت آموزش و پرورش است، مسئولیت نظارت بر امور اجرایی و مدیریت بوفه‌ها مدارس را براساس بخشنامه شماره 205274 مورخ 13 دی ماه 1393 برعهده دارد.

قائم‌مقام معاون وزیر در سازمان دانش‌آموزی با اشاره به تعدادی از اقلام غیرمجاز در بوفه مدارس گفت: عرضه انواع یخمک، آدامس‌های حاوی مواد قندی، انواع سوسیس و کالباس، انواع همبرگرهای بدون بسته‌بندی و فاقد مجوز بهداشتی، انواع سالاد الویه، پاستیل،‌ نوشابه‌های گازدار، بستنی یخی، انواع لواشک و آلوچه فاقد شرایط بهداشتی و انواع اشترودل در بوفه مدارس ممنوع است.