روتیتر
پیشنهاد افزایش مستمری مددجویان بر مبنای 40 درصدی حقوق/ تصویب یک فوریت طرح تفکیک وظایف دستگاههای حمایتی
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: امیدواریم دولت در برنامه ششم توسعه، افزایش مستمری مددجویان دستگاههای حمایتی را بر مبنای 40 درصد از حقوق به تصویب برساند.
به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس منصور قمشه در نشست خبری خود با اشاره به گزارشی از معاونت حقوقی و امرو مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار داشت: در گذشتههای دور خدمات حمایتی، معیشتی، فرهنگی برای خانوادههای تحت پوشش در نظر گرفته شده بود که در سالهای اخیر رویکرد کمیته امداد برای حل مشکلات حقوقی و در واقع توانمندسازی حقوقی خانوادهها شده است.
وی تصریح کرد: پیوست حقوقی و ارائه خدمات مشاورهای یکی از سیاستهای کمیته امداد برای افراد تحت پوشش و به ویژه یک میلیون و 50 هزار زن سرپرست خانوار است.
قمشه خاطر نشان کرد: در دوره جدید فعالیت کمیته امداد و بر اساس حکم مقام معظم رهبری و تأکید رئیس و هیأت امنای کمیته امداد عنایت ویژهای به موضوعات حقوقی و قضایی شده است ضمن اینکه در حکم مقام معظم رهبری برای ریاست امداد و هیأت امنا بر تکیه امداد بر کمکهای کمی و کیفی و نقش دولت مجلس و دستگاه قضا و حمایت از این نهاد انقلابی تأکید شده است.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) اضافه کرد: بر اساس اساسنامه جدید امداد و تأکید مقام معظم رهبری، صیانت از تحکیم خانواده و ارائه خدمات مشاورهای و قضایی و حقوقی مورد توجه مسئولان امداد قرار گرفته است و این تکلیف جدی بر روی این نهاد مقدس است.
قمشه ادامه داد: اساس کار و هدف اصلی خدمات مشاورهای و قضایی توسعه معاضت حقوقی و مشاوره و مدد کاری حقوقی به مددجویان تحت پوشش است.
وی بیان داشت: بر همین اساس کمیته امداد مشاوره حقوقی رایگان برای خانوادههای تحت پوشش در سطح کشور در نظر گرفته است که البته رویکرد کمیته امداد توانمند سازی خانوادهها در ابعاد مختلف معیشتی، حقوقی است.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) اضافه کرد: خوشبختانه قوه قضاییه در سالهای اخیر تعامل خوبی را با کمیته امداد داشته است و تاکنون 75 تفاهمنامه قضایی انعقاد شده است و همچنین 187 شورای حل اختلاف ویژه مددجویان تحت پوشش امداد با همکاری قوه قضاییه راه اندازی شده است.
قمشه به راه اندازی مجتمعهای ویژه حل اختلاف خاص خانوادههای تحت پوشش امداد اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دو مجتمع در تهران و لرستان ایجاد شده است که در این زمینه مجمع وکلای نیکوکاری نیز تشکیل شده است و قریب به 2 هزار و 500 وکیل خیر با کمیته امداد همکاری میکنند.
وی گفت: مکانیزم طرح وکیل خانواده برای مددجویان تحت پوشش امداد همانند مکانیزم طرح پزشک خانواده است و در واقع هر یک از وکلای نیکوکار چندین پرونده قضایی مددجویان را رسیدگی میکنند.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) همچنین به استفاده امداد از ظرفیت و پتانسیل فرزندان تحت پوشش این نهاد در رشته حقوقی اشاره کرد و گفت: قریب به 7 هزار نفر از فرزندان تحت پوشش این نهاد که در رشته های حقوقی فارغ التحصیل و یا تحصیل میکنند در کارهای مشاورهای در طرحهای امدادی همکاری میکنند.
وی به شناسایی مشکلات حقوقی 20 درصد از خانوادههای تحت پوشش این نهاد در سال گذشته اشاره کرد و گفت: طرح غربالگری حقوقی خانوادههای تحت پوشش این نهاد اجرا شده است و یکی از طرحهای موفق این نهاد محسوب میشود و حدود 250 هزار خانواده امداد که مشکلات حقوقی دارند شناسایی شدهاند و در مرحله رسیدگی به مشکلات حقوقی قرار دارند.
قمشه خاطر نشان کرد: نفقه ارث و مشکلات زنان سرپرست خانوار و مطلقه و همچنین مشکلات خانوادههای زندانیان تحت پوشش این نهاد از مهمترین سرفصلهایی است که توسط دفاتر مشاوره حقوقی پیگیری میشود.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی نیز در سالهای اخیر مصوبات خوبی برای حمایتهای قضایی و معافیتهای هزینه دادرسی برای خانوادههای تحت پوشش امداد انجام داده است واین خانوادهها از هزینه دادرسی از محاکمه قضایی معاف شدهاند.
وی ادامه داد: از یک میلیون و 50 هزار زن سرپرست تحت پوشش امداد، 81 درصد به دلیل فوت همسر و 14 درصد به علت متارکه و طلاق تحت پوشش امداد قرار دارند.
قمشه با تأکید بر اینکه کمیته امداد به هیچ عنوان تولید فقر نمیکند گفت: امداد در پیشگیری از فقر فعالیت میکند و در واقع آسیبهای اجتماعی موجب فقر در جامعه میشود و به تبع خانوادههایی که شناسایی میشوند زیر چتر حمایتی امداد قرار میگیرند که این نهاد به دنبال توانمند سازی، خودکفایی و کاهش خانوادههای تحت پوشش است.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) تصریح کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی و آگاه سازی حقوقی مددجویان و آشنایی خانوادهها با موانع حقوقی یکی دیگر از برنامههای این نهاد محسوب میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در تمامی دفاتر امداد در سطح کشور، دفاتر ویژه مددکاری و مشاورهای در کنار ادارات حقوقی راهاندازی شده است و وکلای نیکوکار سه روز در هفته را برای ارائه خدمات مشاورهای رایگان به این موضوع اختصاص میدهند.
قمشه در ادامه نشست خبری با اشاره به برنامههای دیگر این نهاد در حوزه قضایی و مشاوره رایگان خاطر نشان کرد: معافیت مددجویان از حق التحریر هزینه رسمی و هزینه کارشناسی رسمی دادگستری تا مبلغ 100 هزار تومان یکی دیگر از برنامههای انجام شده برای خانوادههای تحت پوشش امداد محسوب میشود.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) اضافه کرد: به زودی دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی برای خانوادههای تحت پوشش امداد افتتاح خواهد شد که این اقدام مناسبی در بحث پیشگیری در حوزه قضایی خواهد بود.
وی گفت: شوراهای حل اختلاف امداد در سراسر کشور آماده ارائه خدمات به مددجویان جانبازان و خانوادههای نیازمند در سطح کشور دارند و این خدمات به صورت رایگان ارائه میشود.
قمشه ادامه داد: قریب به 30 هزار خانواده زندانی با جمعیت بالغ بر 85 هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند و این افراد از خدمات مختلف این نهاد از جمله خدمات معیشتی، درمانی، خدماتی و قضایی استفاده میکنند.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) اضافه کرد: یکی از اقدامات کمیته امداد در این دوره انتشار کتاب مجموعه قوانین مرتبط با امداد است که این کتاب شامل قوانین از سال 57 تا 93 است.
وی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی در سالهای اخیر قوانین مؤثری را برای حمایت از خانوادههای تحت پوشش این نهاد به تصویب رسانده است ضمن اینکه دولتها نیز در این زمینه اقدامات مؤثری را انجام دادهاند.
قمشه به اشتغال خانوادههای تحت پوشش امداد اشاره کرد و گفت: بر اساس تبصره 16 قانون بودجه سالانه 10 درصد از مددجویان این نهاد توانمند از چرخه حمایتی خارج میشوند.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: در سالهای اخیر اعتبارات قابل توجهی از قرص منابع قرض الحسنه برای اشتغال مدد جویان از سوی دولتها اختصاص یافته است که در سال جاری 2 هزار میلیارد تومان برای این موضوع تخصیص داده شده است که از این منابع یک میلیارد و 100 میلیون تومان به بانکهای عامل ابلاغ شده است که انتظار داریم این منابع در اسرع وقت در اختیار مددجویان قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: در سالهای اخیر و با توجه به برنامههای انجام شده، کمیته امداد رکورد اشتغال پایدار را در کشور به دست آورده است بطوریکه در سال 93 و با توجه به تسهیلات بانکی و صندوق اشتغال کمیته امداد، 110 هزار خانواده تحت پوشش این نهاد به خودکفایی و استقلال رسیده و از چرخه حمایتی خارج شدهاند.
قمشه تأکید کرد: در طی چند سال گذشته قریب به 400 هزار خانواده تحت پوشش امداد با کمک دولت و امداد از چرخه حمایتی خارج شدهاند که امیدواریم در بودجه سال 95 نیز اعتبار قابل توجهی جهت ایجاد اشتغال مددجویان اختصاص یابد.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در سالهای گذشته و از برنامه 5 ساله سوم مغفول مانده است افزایش مستمری مددجویان است که بر این اساس بایستی مستمری مددجویان 40 درصد از حقوق پرداختی باشد. که امیدواریم در برنامه ششم توجه ویژهای به این موضوع شود.
وی در پایان در خصوص آخرین پیگیریهای امداد برای تصویب طرح تفکیک وظایف حمایتی و توانبخشی دو نهاد کمیته امداد و بهزیستی گفت: این طرح با امضای ۶۰ نماینده مجلس به صحن علنی ارسال شد و در نهایت یک فوریت آن رأی آورد و هم اکنون طرح اشاره شده برای بررسی بیشتر در کمیسیون بهداشت و کمیسیون اجتماعی مجلس قرار دارد که پیشبینی میَشود که تا پایان شال به تصویب برسد.
ارسال نظر