به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری ایسنا دکتر مهتاب علیزاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار «اجتماعی» ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه وزارت بهداشت در سال 92 گزارشی را در خصوص شاخص سواد در کشور منتشر کرده است، گفت: بر اساس این گزارش 78 درصد افراد 60 سال به بالا در کشور بی سواد هستند و فقط سواد قرآنی دارند.

این دکترای سلامت سالمندان، تصریح کرد: این گزارش بیانگر این است که 64 درصد سالمندان کشور تا به حال از کمک و حمایت افراد یا سازمان‌های کشور استفاده نکرده‌اند و 38 درصد آن‌ها نیز از وضعیت مالی و اقتصادی خود ناراضی هستند که این مسئله نامناسب بودن وضعیت اقتصادی سالمندان کشور را نشان می‌دهد.

علیزاده با تاکید بر اینکه نامناسب بودن وضعیت اقتصادی سالمندان کشور می‌تواند بر وضعیت سلامت آن‌ها تاثیرگذار باشد، خاطرنشان کرد: این مشکل می‌تواند درصد احتمال ابتلای سالمندان را به بیماریها و مرگ افزایش دهد.

این عضو مرکز تحقیقات سلامت سالمندان پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه نامناسب بودن وضعیت اقتصادی سالمندان می تواند بر خانواده ها و مراقبین آن‌ها نیز تاثیر منفی داشته باشد و آن‌ها را دچار مشکلات جدی کند، افزود: وضعیت بحرانی اقتصادی در خانواده‌های دارای فرد سالمند نشان دهنده ضرورت ایجاد صندوق کمک‌های حمایت اجتماعی در کشور برای سالمندان و خانواده‌های آنها است.

وی بیان کرد: این صندوق ها در اغلب کشورهای دنیا در راستای تعهدهای ملی و تحقق برنامه‌های سالمندی ایجاد شده اند اما جای خالی این خدمت از سوی سازمان‌های مسئول به ویژه وزارت رفاه و تامین اجتماعی در کشور بسیار محسوس است.

علیزاده در پایان با اشاره به اینکه به صورت تقریبی نیمی از سالمندان کشور از منبع درآمد بازنشستگی و مزایای آن برخوردار نیستند و منبع امرار معاش این افراد بیکار و بدون حقوق بازنشستگی اغلب به عهده فرزندان آن ها است، اظهار کرد: این امر نشان دهنده فشار سنگین و مسئولیت مالی است که خانواده‌های جوان دارای فرد سالمند به عهده دارند.