روتیتر
همچنان کمبود معلم در برخی مدارس احساس میشود
به رغم گذشت نوزده روز از آغاز سال تحصیلی جدید، همچنان بحث کمبود نیروی انسانی در برخی مدارس مشکلاتی را ایجاد کرده است.
به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس سال تحصیلی جدید مدارس و دانشآموزان، نوزده روز پیش آغاز شد و در این مدت، کوچه و خیابانها رنگ و بوی ماه مهر و ماه مدرسه گرفته است.
آموزش و پرورش همواره پیش از آغاز سال تحصیلی و همه ساله نسبت به آماده سازی مدارس اقدامات زیادی انجام میدهد تا یک سال تحصیلی بدون مشکل و حاشیه برگزار شود اما ماجرای کمبود معلم در برخی مدارس، مشکل امروز و دیروز نیست بلکه زخم کهنهای است که هر سال همزمان با آغاز سال تحصیلی تازه میشود.
طی چند سال اخیر و با اجرای نظام جدید آموزشی و اضافه شدن یک پایه به دوره ابتدایی، مشکل کمبود نیروی انسانی دوره ابتدایی بیشتر از گذشته نمایان شد و امسال نیز با خالی شدن موقتی پایه اول دوره متوسطه دوم و عدم موافقت برخی از دبیران این دوره برای تدریس در دبستان، مشکل کمبود معلم دوره ابتدایی همچنان باقی ماند.
در چنین شرایطی به رغم آنکه برخی مدارس، به جذب معلم بازنشسته اقدام کردهاند اما هنوز در برخی مدارس مشکل کمبود نیروی انسانی وجود دارد.
مادر یک دانشآموز پایه دوم دبستان در یکی از شهرهای استان قزوین به خبرنگار فارس میگوید: مدرسه فرزندم سه کلاس دوم ابتدایی دارد که دو کلاس معلم دارند و در سومین کلاس از دفتردار مدرسه به عنوان معلم استفاده میشود.
وی میافزاید: اگر دفتردار مدرسه به شغل معلمی اشراف داشت ما حرفی نداشتیم اما این فرد به هیچ عنوان مثل معلمان به بچهها درس نمیدهد و تکالیف روز گذشته را نمیبینید و وقتی به مدرسه مراجعه کردیم و دلیل این بینظمی را جویا شدیم، به ما گفت که موقتاً معلم بچههاست.
این مادر دانشآموز بیان میکند: آموزش و پرورش میگوید که برای دانشآموزان معلم میفرستیم اما اکنون نوزده روز از آغاز سال تحصیلی میگذرد و هنوز همان دفتردار، معلم دانشآموزان است.
به گزارش فارس، حضور معلمان بازنشسته در مدارس ابتدایی و گلایه تعدادی از دبیران دوره متوسطه که همچنان در نوزدهمین روز از مهر ماه در بلاتکلیفی به سر میبرند، باید هر چه سریعتر از سوی مسئولان آموزش و پرورش رفع شود.
دبیران عنوان میکنند اگر نمیخواهند در دوره دبستان تدریس کنند، دلیل علمی دارد و این پافشاری دبیران دوره متوسطه برای عدم حضور در دبستان یا گلایه آنان که به دوره دبستان رفتهاند، حاکی از آن است که طرح تدریس دبیران دوره متوسطه در دبستان، جواب نداده است.
این کش و قوسهای بین آموزش و پرورش و معلمان تنها باعث شکاف بی اعتمادی و عدم مسئولیت پذیری بین آنها میشود و در نهایت این دانشآموزان هستند که از این اتفاقات متضرر میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمدباقر عبادی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در خصوص نبود معلم در برخی کلاسهای درس و کمبود کتابهای درسی، اظهار داشت: این موضوع نیز از حکایتهای غریب روزگار است که دو هفته از آغاز سال تحصیلی میگذرد و هنوز بعضی از کلاسها معلم نداشته باشند یا مشکل کتابهای درسی وجود دارد که درست توزیع نشده است.
وی ادامه داد: اینها عمر دانشآموزان است که هدر میرود و هدردهی عمر دانشآموزان به عنوان سرمایههای ملی کمتر از حیف کردن بیتالمال نیست؛ دانشآموز وقتی میبیند معلم یا کتاب درسی ندارد، همان ابتدا بینظمی، بیبرنامگی و عدم اهتمام به درس را از سیستم آموزش و پرورش دریافت میکند.
حجتالاسلام والمسلمین عبادی با اشاره به اینکه این اثر در زندگی دانشآموز برای همیشه باقی میماند، افزود: این بینظمی و اهمیت نداشتن زمان و عمر در ذهن دانشآموز نقش میبندد و شایسته است آموزش و پرورش طوری مدیریت کند تا دانشآموزان نظم عملی را بیاموزند و اهمیت فرصتها و عمر را بیشتر از آنچه هست، درک کنند.
عضو کمیسیون آموزش مجلس یادآور شد: این موضوع علاوه بر اینکه از جهت اداری و خدماترسانی کوتاهی شده است، اثرات سوء تربیتی و روش زندگی نیز در دانشآموزان در دراز مدت خواهد داشت.
وی با بیان اینکه آغاز سال تحصیلی مشخص است، خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش باید مدیریت کند و نگذارد دانشآموزان معطل بمانند و باید مدیران قوی به کار گیرد.
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی؛
5 میلیون بیکار لیسانس به بالا در کشور وجود دارد(تاریخ خبر19/7/94)
بگردید پرتقال فروش را