استاد دانشگاه: والدین نقش تعیین کنندهای در بحث انتخابهای بچهها دارند
پژوهشگر و استاد دانشگاه درنشست « نقش والدین در عصر پسا دیجیتال» بر نقش والدین آگاه در عصر دیجیتال و پسادیجیتال برای مقابله با گسست نسلها تاکید کرد وگفت: والدین همچنان نقش تعیینکنندهای در بحث انتخابهای بچهها دارند.
به گزارش پارس به نقل از روابط عمومی کانون پرورشی فکری کودکان ، علیرضا شریفی در این نشست تخصصی که از مجموعه نشستهای هفته ملی کودک در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون برگزار شد افزود: در بحثهای جامعهشناسی مفاهیمی مثل اختلاف نسلها، شکاف نسلها و گسست نسلها مطرح است.
وی گفت: من منکر این موضوع نیستم که برخی از خانوادهها که مثلاً در فضای مجازی بازهایی مثل «CLASH AND CLANS» درگیر هستند، شاید به گسست نسلها رسیده باشند اما معتقدم تعلیم و تربیت در این زمینه مهم بوده و هست و خانواده همچنان در این فضا میتواند قدرتمند باشد.
شریفی ادامه داد: ما کشوری هستیم که 30درصد پهنای باندی را که این بازیها را تولید و عرضه میکند در اختیار داریم اما اگر نگاهی به محل خرید و فروش این بازیها داشته باشید، میبینید که بیشتر از بچهها، بزرگترها طالب و خریدار این بازیها هستند.
این پژوهشگر افزود: بر اساس یافتههای علمی والدین تنها میتوانند 35درصد بر کودک خود، آن هم فرزند اول تاثیر بگذارند و تاثیر آنان بر بچهی دوم تنها در بهترین حالت 15درصد است درحالیکه تاثیر بچهی اول بر بچه دوم 35 درصد اعلام شده است.
شریفی گفت:ولی در هر حال ما به عنوان والدین کودکان در عصر دیجیتال و فرادیجیتال باید اطلاعات خود را از فضاهای مجازی و انواع و اقسام اپلیکیشنها افزایش دهیم و بدانیم که همین موبایل ساده، چه تاثیری بر رشد مغزی و روانی کودکانمان در سنین مختلف دارد کما اینکه امروز میدانیم تماشای تلویزیون برای کودک زیر 2 سال به سبب تاثیری که بر مغز او دارد، مناسب نیست.
حسین شیخالاسلامی دانشجوی دورهی دکترای رشتهی فلسفه هم گفت: ما هنوز فکر میکنیم که باید نقش هدایتی و تربیتی کودکانمان را داشته باشیم درحالیکه با توجه به حجم اطلاعاتی که بچههای ما دارند و ما فاقد آن هستیم، امروز بیش از کودکان، ما در معرض خطریم و باید بیش و پیش از هرکسی، از خودمان حمایت کنیم.
علیرضا کرمانی مدیرکل پژوهش و آموزش کانون نیز در ابتدای این جلسه با اشاره به دیدگاه نیل پستمن نظریهپرداز ارتباطات مبنی بر اینکه با ظهور تلویزیون رازداری خانواده مخدوش خواهد شد، گفت: من فکر میکنم مهمترین تاثیر تکنولوژی جدید بر مفهوم خانواده و ارتباط او با کودک در این است که اقتدارش را به چالش کشیده است.
وی افزود: تحولات جدید ایجاب میکند که ما کودک شهروند را بپذیریم اما برغم آنچه روی کاغذ و در روابط بینالملل آمده است ، ما هنوز با این شهروند مشکل داریم.
کرمانی تاکید کرد: مفهوم کودک شهروند نوعی از رفتار و اخلاق را بهویژه در فضاهای عمومی ایجاب میکند که این مهم به سادگی محقق نمیشود. درحالیکه امروز انگاره والدین مقدس هیچ ضمانت اجرایی ندارد و اسطورهی والدین شکسته شده، یعنی توسعه و رشد تکنولوژی اقتدار خانوادهها را به چالش کشیده است.
در روزهای هفتهی ملی کودک از 15 تا 21 هر روز ساعت 15 تا 17 نشستی تخصصی با موضوعاتی چون کودک و کتابخوانی، محیط زیست و منابع طبیعی و زندگی ایرانی اسلامی برگزار خواهد شد.
ارسال نظر