~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری ایسنا محمد دارابی با حضور در دفتر ایسنا در مشهد، از نبود حمایت‌های مالی برای پیشبرد این پروژه تحقیقاتی پرهزینه و سنگین گلایه کرد و افزود: گروه ما در سال 89 متشکل از من و مرحوم مهدی عمیدی- از بهترین‌های این حوزه و کوهنوردی- آغاز به کار کرد که متاسفانه عمیدی در مهر ماه 91، طی حادثه‌ای در کوه‌های فرانسه مفقود و برنامه‌ی این گروه نیز متوقف شد.

وی افزود: از سال 90 به دنبال جذب سرما‌یه‌گذار هستیم و با شرکت‌های بزرگی نیز صحبت کرده‌ایم، قرار بود به مناسب شهادت امام رضا(ع) برنامه‌مان را شروع ‌کنیم که مورد توجه نیز قرار گرفت اما نمی‌دانیم چرا بعد از مدتی، این پیشنهاد رد شد.

دارابی اضافه کرد: مجدد این پروژه در سال 93 پیگیری شد و این بار دکتر بهروز مقدسی، پزشک عضو جمعیت هلال احمر از تهران به عنوان سرپرست تیم معرفی شد و رسول سلیمانی معروف به «مرد یخی ایران» نیز تیم را همراهی خواهند کرد.

مدیر پروژه پیمایش کویر تا قطب شمال گفت: ما برای اولین بار در دنیا می‌خواهیم از گرم‌ترین بخش کره زمین یعنی کویر لوت به سردترین نقطه آن یعنی قطب شمال برویم. اهدفمان هم کاملا زیست محیطی است، در تمام دنیا نیز این‌گونه برنامه‌ها وجود دارد و خیلی خوب از آن‌ها حمایت می‌شود زیرا این نوع فعالیت‌ها می‌تواند نگاه‌ جامعه جهانی به کشورها را در حوزه محیط زیست متوجه خود کند و آن را تغییر دهد.

وی افزود: ما نیاز به حمایت بیشتر سازمان‌های داخلی داریم و از طرف دیگر با پنج شرکت خارجی نیز صحبت شده که تلویحا موافقت کرده‌اند.

دارابی درخصوص برنامه پیمایش قطب شمال و سایر برنامه‌های پیش‌روی موسسه پیمایش سرزمین‌های قطب در آینده، خاطرنشان کرد: این برنامه اولین پیمایش در تاریخ قطب نوردی ایران خواهد بود، از سال 84 شروع به مطالعه این پروژه کردم و با قطب‌نوردان بزرگی نیز در ارتباط بودم.

وی با اشاره به اینکه برنامه ما مبتنی بر حضور در کویر لوت و پیمایش این منطقه است، ادامه داد: شروع پیمایش از شمال روسیه به سمت مرکز قطب نیز بهمن ماه خواهد بود، امیدواریم بعد از اجرای این برنامه با توجه به کسب تجربه در این پیمایش، آماده حضور در قطب جنوب با هدف همکاری با پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی جهت ساخت و ایجاد پایگاه‌های تحقیقاتی جمهوری اسلامی ایران در جنوبگان شویم . همچنین امیدواریم در این خصوص نیز دولت و وزارت علوم حمایت‌های خود را عملی سازند.

مدیر پروژه پیمایش کویر تا قطب شمال در خصوص مسافت و خطرات پیمایش مسیر قطب شمال، گفت: طول منطقه مورد پیمایش 1000 کیلومتر بوده و برآورد تیم از مدت زمان پیمایش، 50 روز است، خطرات این پیمایش می‌تواند از سرمای شدید، برخورد با شکاف یخ و عبور از آبرگه‌های باز، احتمال روبه‌رو شدن با خرس قطبی، احتمال خرابی تجهیزات و سایر موارد دیگر باشد که به دقت تمامی این موارد بررسی شده است.

وی درباره امکانات و تجهیزات موردنیاز در این پیمایش، افزود: تمام تجهیزات شامل پوشاک، سوخت، باطری، تغذیه، تجهیزات عکاسی و فیلمبرداری و ... به وسیله سورتمه حمل می‌شود، حداقل وزن هر سورتمه با مجموع وسایل آن در حدود 100 کیلوگرم است.

همراه داشتن سایر امکانات شامل تجهیزات ارتباطی در شرایط اورژانسی جهت برقراری ارتباط با پایگاه نیز موجب افزایش امنیت در این پیمایش می‌شود.

دارابی در خصوص هزینه‌های این پیمایش، عنوان کرد: هزینه پیمایش با تمام وسایل برای هر نفر 100 هزار دلار است و درمجموع برای این تیم سه نفره 900 میلیون تومان پیش‌بینی می‌شود که به دلیل استقبال نکردن سرمایه‌گذار ایرانی هنوز منتظر هستیم؛ با این حال چندین شرکت داخلی که در زمینه محیط زیست فعالیت می‌کنند اظهار تمایل نشان داده‌اند.

وی ادامه داد: فعالیت‌های زیست محیطی، مطالعه تغییرات آب و هوا، شرایط اقلیمی، گرمایش کره زمین و ثبت این برنامه برای اولین بار در جهان از اهداف اصلی تیم پیمایش است، تنها برنامه قطب‌نوردی پیش از این در ایران، در سال 1337 توسط برادران امیدوار انجام شد که منطقه مورد پیمایش آن سفر تا شمال کانادا و آلاسکا یعنی تا مدار 75 درجه بود.

مدیر پروژه پیمایش کویر تا قطب شمال اظهار کرد: هدف ما بهبود این رکورد به مدار 90 درجه است. همچنین رسول سلیمانی قصد شنا در قطب شمال و ثبت رکورد را نیز دارد، بررسی عملکرد فیزیولوژیکی و سایکولوژیکی افراد تیم در این شرایط از دیگر اهداف این پیمایش است.