به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس مسعود سلطانی فر در همایش بین‌المللی روز جهانی گردشگری که با شعار یک میلیارد گردشگر یک میلیارد فرصت صبح امروز برگزار شد. ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس اظهار داشت: بیش از هر سخن مایل هستم از رویدادی بزرگ و حماسه ماندگار یاد کنم که همه عظمت خود را مدیون فداکاری و از جان گذشتگی جوانان برومند و سلحشور ماست. همچنین یاد و نام حماسه آفرینان شکست حصر آبادان را گرامی‌می‌دارم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به حادثه منا گفت: ارتحال جانگداز حدود 2000 نفر از زائران خانه خدا را به محضر بقیه الله اعظم،‌ مقام معظم رهبری و ملت شریف ایران گفته و از خداوند برای درگذشتگان رحمت و مغفرت و برای بازماندگان صبر و شکیبایی دارم و امیدوارم بقیه حجاج در سلامت کامل به کشور بازگردند.

سلطانی فر با بیان اینکه گردشگری به عنوان کلید توسعه،‌ رفاه و موفقیت در بسیاری از کشورها است گفت: گردشگری یکی از عمده‌اتریم فعالیت‌های تجاری جهانی است. صنعت گردشگری به دلیل افزایش مقاصد گردشگری به عامل کلیدی در پیشرفت اجتماعی و اقتصادی از طریق ایجاد مشاغل و درآمدهای حاصل از توسعه زیرساخت‌ها تبدیل شده است.

وی افزود: حتی شوک‌های گاه‌ و بی‌گاه این رشد را متوقف نکرده است و توسعه گردشگری عامل مؤثری در مقابله با فقر، کاهش بیکاری و رونق اقتصادی و رفاه اجتماعی نیز می‌شود.

معاون رئیس جمهور گفت: صنعت گردشگری نوعی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم خارجی است و در همه بخش‌های اقتصادی اثر مطلوبی دارد.

سلطانی فر با اشاره به شعار روز جهانی امسال تصریح کرد: این شعار شعار هوشمندانه‌ای است که باعث توجه بیشتر به اثرات گردشگری در توسعه می‌شود. یک میلیارد گردشگر یعنی ظرفیت عمیق و روز افزون صنعت گردشگری که می‌تواند برخی از ضروری‌ترین هدف‌های حال حاضر مثل توسعه فراگیر و حفاظت از محیط زیست را برآورده کند.

وی افزود: آنچه که این موتور مولد را از سایر بخش‌های اقتصادی متمایز می‌کند ظرفیتی است که صنعت گردشگری بر تحقق اهداف آرمان‌های انسانی دارد. و قابلیتی است که در بخش‌های دیگر وجود ندارد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به گزارش سازمان جهانی گردشگری گفت: بر اساس این گزارش در سال 2014 تعداد گردشگران خارجی که بین کشورهای مختلف جا به جا شده‌اند به حدود یک میلیارد و 200 میلیون نفر می‌رسد که گردش مالی حساب شده بدون احتساب درآمد حمل و نقل هزار و 245 میلیارد دلار و با احتساب درآمد حمل و نقل هزار و 476 میلیارد دلار می‌باشد.

سلطانی‌فر افزود: تعداد گردشگران دنیا در سال 2020 به یک میلیارد 600 میلیون نفر و در سال 2030 یک میلیارد و 800 میلیون نفر می‌رسد.

وی با اشاره به سند چشم انداز 20 ساله ایران اظهار داشت: بر این اساس سهم گردشگری از 0.09 درصد در سال 83 باید به 1.5 درصد در سال 1404 افزایش یابد یعنی باید حدود 20 میلیون گردشگر در این سال به ایران،‌سفر کنند.

معاون رئیس‌جمهور گفت: علی‌رغم ظرفیت‌های بالای تاریخی، فرهنگی و تنوع اقلیمی، گردشگری ایران در فاصله سال‌های 83 تا 92 از رشد قابل قبول برخوردار نبوده است و بایستی در 10 سال باقی مانده تا افق سند چشم‌انداز، رشدی معادل 3 برابر میانگین رشد جهانی داشته باشیم.

سلطانی فر تصریح کرد: برای استفاده از ظرفیت گفته شده افزایش سهم بازار گردشگری کشور نقش تعیین کننده دارد که مستلزم همکاری همه دستگاه‌های دولتی،‌ خصوصی و مردم است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: به نتیجه رسیدن سیاست فعال جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی و حل پرونده هسته‌ای ایران در برابر 6 قدرت جهانی موجب شد گردشگری از جمله بخش‌هایی باشد که رشد روز‌افزونی پیدا کند.

وی بااشاره به 2 سال ابتدای کار دولت یازدهم اظهار داشت: در این 2 سال گردشگری افزایش پیدا کرده است.

بر اساس آمار سازمان جهانی گردشگری، در سال 2014 ایران حدود 5 میلیون گردشگر خارجی داشته که نسبت به 2 سال قبل از رشدی معادل سالانه 12 درصد برخوردار بوده این در حالی است که میانگین رشد گردشگران در آسیا 5 درصد بوده است.

سلطانی فر افزود: با رویکرد دولت در توسعه گردشگری و تمرکز ویژه رئیس جمهور و تأکید مقام معظم رهبری در بند 50 سیاست‌های ابلاغی برنامه ششم توسعه مبنی بر افزایش ایران گردان خارجی تا پایان برنامه ششم، قرار است تعداد گردشگران ما به 5 برابر ابتدای برنامه برسد. این رویکرد که توسط مقام معظم رهبری مشخص شده حکایت از قرار گرفتن گردشگری در ارکان توسعه کشور است.

معاون رئیس‌جمهور اظهار داشت: سازمان گردشگری و میراث فرهنگی با برنامه ریزی جدی و پیگیریهای مستمر و ایجاد هم افزایی در بین دستگاه‌های اجرای ذیربط و فرهنگ سازی بین تمام عوامل تأثیر گذار در طول یک سال و نیمه گذشته اقداماتی انجام داده که شامل اصلاح‌ و تصویب آیین‌نامه ایجاد تکمیل و درجه بندی تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها پس از 25 سال در دولت یازدهم است.

وی در ادامه افزود: تهیه بسته پیشنهادی سرمایه گذاری گردشگری با اعتبار 25 ملیارد دلار و حدود هزار و 300 پروژه، ‌افزایش میزان روادید فرودگاهی از 15 به 30 روز قابل تمدید است، تصویب و ابلاغ راه اندازی و ایجاد ویزای الکترونیک توسط عوامل مختلف در دولت که تحول بزرگی بر توسعه گردشگری کشور ایجاد خواهد کرد، اجرای طرح آموزش و توانمند سازی نیروی انسانی با پوشش 16 هزار نفر که این دولت توانست بر افزایش کیفیت خدمت رسانی نقش داشته باشد.

سلطانی فر در ادامه این اقدامات گفت: ایجاد نمایندگی‌های اطلاع رسانی و جذب گردشگر با کمک بخش خصوصی در یازده کشور هدف که تا پایان سال 94 به 25 کشور خواهد رسید، اختصاص منابع صندوق توسعه ملی برای تشکیل هتل‌ها و تأسیسات جهانگردی و ایجاد اقامتگاه برای سطوح مختلف درآمدی، فعال نمودن توریست کارت برای تسریع در تردد گردشگران خارجی در کشور با همکاری دو بانک داخلی،‌ تصویب دستورالعمل ساماندهی ورود گردشگر عراقی به ایران و تفاهم چگونگی آن با مسئولین عراق که از ماه‌های انجام خواهد شد، تعریف برنامه‌ عمل برای بازارهای گردشگری در 40 کشور که اولویت جذب گردشگر از آنها وجود دارد، ‌تولید بسته‌های سفرهای تلفیقی برای ساماندهی مکانی و زمانی گردشگران داخلی.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه اقدامات انجام شده گفت: برنامه ریزی به منظور برند سازی گردشگری حلال در میان جامعه مسلمانان، تهیه دستورالعمل احداث اقامت‌های بوم‌گردی با هدف اینکه جاذبه‌های طبیعی ما به عنوان مقصد اصلی گردشگران مسلمان و گردشگران غربی استفاده می‌شود،‌ تسهیلات ارتباطی و فعال نمودن سیم‌کارت گردشگری در روز گذشته که با کمک همراه اول رونمایی و فعال شد، تهیه و تولید دستورالعمل مشاور سفر حاوی توصیه‌ها و مقررات به ایران برای گردشگران خارجی،‌ تصویب و ابلاغ فعالیت‌های گردشگری در فضای مجازی و پیگیری تهیه برنامه جامعه گردشگری کشور که امید داریم تهیه و به تصویب مراجع قانون گذاری برسد.

سلطانی فر در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در ارتباط با سایر نیازهای گردشگران به خصوص فرودگاه‌ها،‌ توسعه حمل و نقل هوایی، ریلی و زمینی همکاری نزدیکی با وزارت راه و شهر سازی داریم که ایرلاین‌ها نوسازی شود و فرودگاه‌ها را گسترش دهیم و از طریق نوسازی و بهسازی بتوانیم امکانات مناسبی برای گردشگران مختلف فراهم کنیم.

معاون رئیس جمهور در پایان سخنان خود اظهار داشت: ما ایرانیان به پشتوانه میراث تاریخی و سرزمینی غنی که خداوند ارزانی داشته،‌می خواهیم در قرن جاری آرامش خاطر، رفاه مادی و زندگی اخلاقی مناسبی برای شهروندان فراهم سازیم و سهمی فراتر از گذشته در تمدن، فرهنگ و اقتصاد و امنیت جهانی داشته باشیم.