به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری ایسنا بهمن بهمنی افزود: وزارت ورزش و جوانان به صورت غیر مستقیم متولی خانواده در کشور است اما ذیل ورزش قرار گرفته است و این کار نشان دهنده نقصان عملکرد دولت و مجلس است.

وی در ادامه گفت: الگوی ما برای تشکیل وزارت ورزش و جوانان کشورهایی مانند مالزی بوده است این در حالیست که ترکیه دارای وزارتخانه‌ای با نام خانواده و امور اجتماعی است و بانوی محجبه‌ای به نام آیشن گورجان وزیر آن است.

مدیرکل سابق دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر ضرورت توانمندسازی جوانان برای ازدواج اظهار کرد: اگر جوانان در این زمینه توانمند شده بودند رغبت آنان به ازدواج افزایش می‌یافت و شاهد آمار بالای طلاق نبودیم البته در بهترین شرایط نیز ممکن است برخی جوانان دیر یا بد ازدواج کنند و حتی طلاق بگیرند اما نرخ ازدواج تا این حد پایین نمی‌آمد. در مجموع هیچ کدام از دولت‌ها حرکتی برای افزایش ازدواج انجام نداده‌اند.

بهمنی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: ازدواج قراردادی بین دو جنس است که با حداقل استقلال و فردیت بسته می‌شود. برخی جوانان با توجه به آنکه به استقلال‌های لازم به ویژه در زمینه اقتصادی و اجتماعی نرسیده‌اند اما ازدواج می‌کنند و زیر چتر حمایتی خانواده مراحل تحصیلی و حتی دستیابی به استقلال اقتصادی را طی می‌کنند سپس زندگی خود را به صورت مستقل تشکیل می‌دهند. اگر فرهنگ چنین ازدواجی ترویج شود، خوب است اما برخی دیگر منتظر می‌مانند تا استقلال اجتماعی، اقتصادی و روانی اولیه را پیدا کنند سپس به ازدواج می‌پردازند. هر کدام از این روشها مزایا و سختی‌هایی را برای زوجین دارد. سختی کشیدن لزوما بد نیست و می‌تواند به جوان برای تشکیل زندگی کمک کند.

وی تاکید کرد: دختر و پسر به منظور تشکیل زندگی مشترک باید آمادگی روانی پذیرش استقلال اقتصادی و اجتماعی را داشته و از صلاحیت و کفایت لازم برخوردار باشد.

این مشاورخانواده با اشاره به باورها و ارزش‌های زوجین اظهار کرد: فرد باید به سهیم کردن شخص دیگری در زندگی خود به منظور ازدواج باور داشته باشد و معنای شراکت در زندگی را بداند. برخلاف تصور عامه ازدواج، یکی شدن نیست بلکه ساختن یک واحد است. برای این کار ابتدا فرد باید به این موضوع باور داشته باشد . هر کدام از زوجین باید آورده‌ای در زندگی مشترک داشته باشند و مسئولیت‌هایی را بپذیرند نه آنکه در صدد بدست آوردن باشند؛ متاسفانه دیدگاه غلطی رایج شده است که بر مبنای آن زوجین می‌آموزند که از ابتدای زندگی مشترک تلاش کنند امتیازات زیادی را به دست آورند و از قبل خود را برای یک جنگ آماده می‌کنند.

وی اضافه کرد: افراد باید ابتدا بر میزان کفایت، آمادگی خود و برخورداری از نگاه صحیح از ازدواج تمرکز داشته باشند سپس توجه کنند که آیا طرف مقابل از این ویژگی‌ها برخوردار است یا نه؟.

بهمنی با بیان اینکه روابط زوجین باید در قالب خاصی برقرار شود، اظهار کرد: دختر و پسر باید نحوه چگونگی رفتار و مراوده با همسر خود را بدانند تا بتوانند زندگی پایداری داشته باشند. در این شرایط لازم است بر اساس آموزه‌های دینی مانند اصل احترام به همسر، توجه به نیازهای او و ایفای سهم خود در ارضای نیازهای همسر، تکریم همسر و خانواده‌اش،‌ تعهد به او عمل کنند نه بر اساس تخیلات و خرافات رفتار کنند.

این مشاور خانواده تاکید کرد: تعهد تنها به معنای تعهد جنسی نیست بلکه تعهد به آرامش همسر و رفع نیازهای او را نیز شامل می‌شود علاوه بر آن زوجین نباید به یکدیگر خیانت کنند این در حالیست که جنبه غیر جنسی خیانت بسیار رایج شده است. به عنوان نمونه زوجین ارزش‌های یکدیگر را زیر پا می‌گذارند و پنهان کاری‌های نادرست می‌کنند.

وی اضافه کرد: زمانی که آموزش‌های لازم در این زمینه‌ها به جوانان داده نمی‌شود آنان بدون داشتن شناخت درست، ازدواج می‌کنند و نتیجه چنین ازدواجی نیز طلاق است. به همین دلیل آمار جدایی افزایش یافته بنابراین برخورداری جوانان از آمادگی فردی به منظور ازدواج بسیار اهمیت دارد.

این مشاور خانواده با اشاره به نقش دولت در فراهم ساختن شرایط ازدواج جوانان اظهار کرد: رکن استقلال اجتماعی و اقتصادی جوانان اشتغال است. زمانی که اشتغال کم است یا درآمد ناشی از آن تامین کننده نیازهای فرد نیست، بسیاری از افراد به شغل‌های کاذب روی آوردند این در حالی است که بسیاری از این مشاغل نیز تنها تامین کننده بخشی از نیازهای جوانان است. در این شرایط یا ازدواج به تاخیر می‌افتد یا در صورت وقوع احتمال ناکامی آن زیاد است.

بهمنی در پایان با بیان اینکه جنبه‌های اجتماعی ازدواج به سخره گرفته شده است، گفت: همین امر نیز موجب به تاخیر افتادن ازدواج و خارج شدن آن از اولین اولویت جوانان است. ارزشهای غلط اجتماعی مانند بی بند و باری، کم تعهدی و کم توجهی به خانواده باعث شده هیجان و عاطفه‌ای که باید روی همسر متمرکز شود صرف چند نفر می‌شود.